sreća...

mislis, sta bi mi jos trebalo pored toga da budem sasvim srecna za moj pojam? da imam uvek dovoljno novaca da zivim kao sada, dobar posao, da sam zdrava, da putujem iz zemlje u zemlju i da radim na razlicitim kontinentima, da upoznajem puno zanimljivih ljudi, citam, izlazim i da ucim stalno nesto novo sto mogu posle da upotrebim gde god da sam na svetu, da se usavrsavam profesionalno do kraja. iznad svega, da imam nova iskustva, da se razvijam i da osoba koje je pored mene ima slican dozivljaj zivota i iskustva kao ja, a da je pritom i odgovorna.
to bi mi bilo dovoljno.

Ma da ti upoznaš pravog brzo bi ti meni zaboravila na usavršavanje :D

kad ne osecam neko beznadje, kad bih imala posao, mir u kuci, hmmm
i tako jos ponesto
ono da imam zasto da zivim zvuci glupavo ali povremeno je postojalo
nije to kod mene mnogo sve jako ali kad nema toga
ali posao ne bas posao nego kako treba

u stvari mislim da se svakom porukom bijem s nekim ovde, sa nekom : >>
hehe mozda da citam knjige

Poslednja izmena:
postoje stvari bez kojih mislis da ne mozes biti srecan. kao ljubav, sex, lova, posao.. a onda sve to imas, pa opet nisi srecan. ili nista od toga nemas, pa opet jesi srecan. pih, ko zna, niko nista ne zna, krhko je znanje..cesto nemammo pojma sta nam je potrebno..zelimo jedno, a potrebno nam je drugo..najteze je upoznati sebe. posle je sve lako.

- - - - - - - - - -

a i to upoznati sebe, je trenutno..upoznavati sebe, tacnije..i realnije..

mislis, sta bi mi jos trebalo pored toga da budem sasvim srecna za moj pojam? da imam uvek dovoljno novaca da zivim kao sada, dobar posao, da sam zdrava, da putujem iz zemlje u zemlju i da radim na razlicitim kontinentima, da upoznajem puno zanimljivih ljudi, citam, izlazim i da ucim stalno nesto novo sto mogu posle da upotrebim gde god da sam na svetu, da se usavrsavam profesionalno do kraja. iznad svega, da imam nova iskustva, da se razvijam i da osoba koje je pored mene ima slican dozivljaj zivota i iskustva kao ja, a da je pritom i odgovorna.
to bi mi bilo dovoljno.
To je divna zelja,ali u njoj nema mesta za porodicu,mozda i ima ali jako tesko...

- - - - - - - - - -

:mrgreen:da, postoji vreme kad zena misli da je imati pravog muskarca dovoljno za srecu..:aha: a onda poraste..:kafa:

Bona..........

postoje stvari bez kojih mislis da ne mozes biti srecan. kao ljubav, sex, lova, posao.. a onda sve to imas, pa opet nisi srecan. ili nista od toga nemas, pa opet jesi srecan. pih, ko zna, niko nista ne zna, krhko je znanje..cesto nemammo pojma sta nam je potrebno..zelimo jedno, a potrebno nam je drugo..najteze je upoznati sebe. posle je sve lako.

- - - - - - - - - -

a i to upoznati sebe, je trenutno..upoznavati sebe, tacnije..i realnije..

Zivot ti je onakav kakve su ti misli.

:pop:

dosta ljudi danas funkcionise u nomadskim porodicama, imam bar 5 bliskih prijatelja koji tako zive sa decom a i nema vise sigurnih, stalnih poslova koji traju do kraja zivota na jednom mestu.
doduse, mene ne vuce manjak sigurnosti nego je to ono sto sam oduvek htela.

šta je za tebe merilo sreće i da li sebe smatraš srećnom...?
mišljenje muških me ne zanima, inače bi pitao na pdf-u za to predviđenom...

Nisam srecna.
Svaki dan se ubedjujem da je sve ovo normalno, i da ce biti bolje i da sam ja ustvari srecna, ali nisam.
U dubini duse, nisam. Svako vece, skoro citav zivot legnem i probudim se sa tim osecajem.
Ne znam nikog ko je imao iole slican put pa da se uporedim, da vidim je li do mene ili do okolnosti?
Jesam li toliki slabic ili je sve ovo malo too much...?
Srecna sam toliko sto sam ziva i (skoro skroz) zdrava.
I sto se eto, jos uvek nadam i borim, sto nisam poklekla...sto se na momente toliko stvarno ubedim da jesam srecna i budem, na kratko, ali budem.
To je instant sreca, vezbas i osecas se dobro. Npr.
...Imala sam priliku da upoznam obolele od multipla skleroze...ne daj Boze nikome, to je agonija. zdrav, prav, mlad i odjednom-kolica, zavisis od nekoga 100%.
Tad se smatram srecnom, i tad prodje kroz glavu ono famozno (utesno)-uvek moze biti gore...to mi je ustvari i merilo srece-zdravlje...psihicko i fizicko.

Srećna jesam, zaista, bila bih nezahvalna da je drugačije.
Zadovoljna nisam.
Zdrava sam, u lepoj sam fazi u životu, sve je ok i svi moji su ok i samo se nadam da će tako ostati.
Ali nemam posao, nemam rešeno stambeno pitanje, nemam neke osnovne stvari.
Znači - sve je ok, al pošto fali još ponešto - idemo dalje!

Uvek nešto fali. Biti zadovoljan onim što imaš, još zadovoljniji kad dobiješ ono što nemaš, a želiš - to je sreća.

sreca je u malim stvarima, tako bar kazu, a ja sam tek ulaskom u zrele godine shvatila da je tako
ako se uhvatimo sa velikim zeljama i filozofskim pitanjima, nikada nismo potpuno srecni
ali ako tog dana moze da me usreci ocena moje cerke ili nesto sto sam uradila za svoju porodicu, onda me to uvek podsvesno podseti da imam toliko razloga za srecu, koje pohnekad izgubim iz vida, i koje mi ti sitni momenti u zivotu vrate u vidokrug
kad tako gledam, da jesam srecna, jer umem i dalje da uzivam u malim stvarima i od njih napravim zaista velike :)

šta je za tebe merilo sreće i da li sebe smatraš srećnom...?
mišljenje muških me ne zanima, inače bi pitao na pdf-u za to predviđenom...

Šta moje merilo jeste, to ostaje tako doveka. Ali, neću napisati zašto. I šta je to. Šta mojim merilom zove se. Sačuvaću to za sebe.

Jesam. Kao čovek, da. Zato što sam to bila. Što jesam. I što ostajem.

Kud ćeš veće sreće...Od sreće te.

:bye:

Back