Srebro i US dolar

Kuki, odlicne informacije, hvala na trudu!

Meni ne znace puno jer sam daleko, al bilo je ljudi koji su pitali i eto im odgovora od tebe, a ima i posmatraca dosta.

kao sto sam i ocekivao srebro je za vreme uskrsa kad su zapdne berze bile zatvorene, u aziji skoro dodirnulo $50 da bi onda u ponedljek ujutro po severnoameickom uskocila kosher nostra i krenula da shortuje svoje papirnato srebro. cena srebra je bila previsoka za kratko vreme a mafijoze znaju da tad ljudi prodaju i onda oni uskacu da prodaju svoje papirno srebro, stvore paniku pa ga onda kupe nazad za mnogo manju cenu.
nista novo.

sa $50 uspeli su da sruse na 44 koma nesto i mozda se nastavi trend korekcije za neko vreme pa opet idemo parabolicno.

odlican period da se udje u igru. ne znam kad ce pad da se zaustavi, mozda negde izmedju 38 i 42 dolara pa onda krenemo dalje.

kad kazem kosher nostra mislim na JP morgan chase. da uprostim, oni budalama prodaju srebro u vidu papira iako fol chuvaju za njih to isto srebro u svojim trezorima.
prodali su na nivou 100 papirnih unci za jednu stvarnu uncu, iliti leverage 100:1. onda po dozvoli SAD vlade odstampaju jos toliko papira jer su banka i sa tim trguju na berzama. neko ko je kupio od JP morgan srebro i ne zna da je banka odstampala jos jedan papir na ime tog srebra i da ga proda na berzi za visoku cenu pa ga onda kupi nazad na za nizu sto se zove naked shorting i sto je dugo godina bilo ilegalno.

ne zbaoravite ipak da JP morgan mora da kupi te papire nazad u jednom momentu, a isto tako ako preteraju sa igrom, sivo trziste ce da im opeva opelo. vec sad nema dovoljno fizickog srebra za kupiti i nudi se $3 over the top za otkup u velikim trgovinama, sto znaci, preteraju li sa svojim zayebancijama, fizickog srebra ce biti u prodaji samo na sivom trzistu za znantno vecu cenu, a onda ce se pojaviti klijenti JP morgan da traze svoje srebro, i nek se pojavi samo 1/10, JP morgan je puko.

ovo je dnevni grafikon, ne daje kompletnu informaciju ali je dovoljan za one koji idu dugorocno:

srebro.jpg

plava linija, donja linija trenda je vazna.
trend is your friend.

$42 izgleda kao najrealniji scenario

Poslednja izmena:

Back