Srce

• Začetnik teme Začetnik teme w1z
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

w1z

Početnik
Poruka
15
E, ovako, hitno mi treba pomoc, jer ne znam sta da radim, imam 17 godina, i u toku dana, svakih otprilike sat vremena, zaboli me srce, kao da je neko zakacio udicu i cupa ga napolje, to traje 15 minuta do pola sata, a isto mi se desava da tako preskoci s vremena na vreme, ne znam koliko je to opasno, jer ne bih bas da idem kod lekara, jer sam tamo cest pacijent zbog nekih svojih "izmisljenih bolesti", kazu da sam hipohondar, ili sta vec, uspanicim se bezveze..
P.S. Izvinjavam se ako sam prekrsio nesto ovim sto sam objavio, prvi put sam na forumu..

Sta je tvoje pitanje? Koliko je opasno? Pa ko to moze da ti kaze sad bez pregleda? U sustini, to sto ti opisujes moglo bi da bude i opasno, tako da stvarno ne treba da odlazes lekara nego vec sutra ujutru brzo tamo. jel se to desava u naporu ili dok mirujes? jel se brze zamaras nego inace?

Sta je tvoje pitanje? Koliko je opasno? Pa ko to moze da ti kaze sad bez pregleda? U sustini, to sto ti opisujes moglo bi da bude i opasno, tako da stvarno ne treba da odlazes lekara nego vec sutra ujutru brzo tamo. jel se to desava u naporu ili dok mirujes? jel se brze zamaras nego inace?

Tacno, bez pregleda nista.
Ali ne verujem da je toliko opasno. Verovatno, kao sto Malenano rece, panika.
Angina pektoris sa 17 godina nije bas cesta, a i da je to slucaj bol ne bi bio
'kao da je neko zakacio udicu i cupa ga napolje' vec bi bio preko celog prekordijuma.

Imala sam to znam da je panika,mada bih pitala vise doktora i misljenje koje lici na "realno" bih uvazila a odgovore tipa tako to mora ti si u razvoju bih od*ebala.Uostalom znate me jako dobro :)

Perikarditis moze da boli ovako kako opisuje, jeste da pise u knjigama da se siri, ali ne mora sve da bude knjiski primer. Ili pleuritis, ko zna sta njemu znaci da ga zaboli srce.

Da veruj mi da znam to najbolje :D To da nije sve kao u knjigama...Lecena od depresije a ustvari stitna zlezda uvecana.Zato sto vise otvoriti oci i iskontrolisati sto obimnije.

Ma kompletna laboratorija i eho srca,i gotova stvar,mozes da budes ti hipohondrik koliko hoces,tvoje zdravlje je u pitanju... I ako ima nesto bolje je otkriti sto ranije...

E, ovako, hitno mi treba pomoc, jer ne znam sta da radim, imam 17 godina, i u toku dana, svakih otprilike sat vremena, zaboli me srce, kao da je neko zakacio udicu i cupa ga napolje, to traje 15 minuta do pola sata, a isto mi se desava da tako preskoci s vremena na vreme, ne znam koliko je to opasno, jer ne bih bas da idem kod lekara, jer sam tamo cest pacijent zbog nekih svojih "izmisljenih bolesti", kazu da sam hipohondar, ili sta vec, uspanicim se bezveze..
P.S. Izvinjavam se ako sam prekrsio nesto ovim sto sam objavio, prvi put sam na forumu..
оће то у тим годинама, кад срце расте
тако мени било са 16 :)
била код др, све било ок, кардиолог се чудио на шта се ја уствари жалим, кад ми је екг добар, пулс добар притисак добар.....
и дао ми витамин Б
ипак за сваки случај отуиђи на преглед, па нек ти др каже да је све у реду

Najbolje da ipak odes na pregled .Bices mirniji a za, ne daj boze, da nesto nije u redu sve na vreme otkriveno da se izleciti
Mom sinu je u 16-toj godini na pregledu sportski lekar ( igrao je fudbal) otkrila da mu srce ima jedan " preskok" ( nepravilan otkucaj ) dok ga je 20 minuta drzala na monitoru. A ekg mu bio odlican . Na ultrazvuku srca se ispostavilo da ima vodu oko srca, zadebljalu srcanu maramicu i na levoj srcanoj komori napravilnosti. Sve je proslo bez posledica. A ekg ne mora da znaci da je sve dobro, sin je tada dobio holter da nosi 24 sata ( to bi bilo kao ekg 24 sata ) i od preko 60 000 otkucaj a ispostavilo se da su samo 127 nepravilni. A kazu da do 200 nepravilnih se smatra da je srce zdravo a tek posle 500 se daju lekovi .
Znaci ako osecas tegobe insistiraj da ti se uradi i ekg i uz.

Back