Srcana mana kod dece

Bjankilina

Domaćin
Poruka
3.628
Jel ima neko ovde da je imao iskustva sa srcanom mamom, kod sebe, nekog bliskog ili kod svog deteta?
Dijagnoza je defectus septi atriorum cordis Q21. 1
Ima godinu i po dana i predlozena je operacija, ali kada bude imao 20ak kg, sad ima 11 kg, znaci to nece skoro, kontrola je za 3 meseca. Mene sada vise brine taj period do operacije. Kakvi su rizici, nista nisu rekli, nema terapiju niti bilo sta

Da, videla sam taj tekst. Ma, ja sam vrlo optimisticna, mene vise plasi ovaj sad period, ne znam od cega zavisi da li moze doci do nekih komplikacija, ipak mi 3 meseca do kontrole dugacak period nekako, ne znam ni ja
shvatam da je roditelju detetova bolest smak sveta

meni jeste

ali vidis da ima starijih sa tim problemom koji nisu ni znali da imaju problem,sto govori da nemaju neke tegobe

zena ima 3 deteta a ima taj problem , znaci poradjala se vise puta

sto je jako opterecenje za srce

Jel ima neko ovde da je imao iskustva sa srcanom mamom, kod sebe, nekog bliskog ili kod svog deteta?
ја сам имао као мали предлагали су мојим родитељима све и свашта од операције до не знам чега.
после је све само прошло (добро сам избегао нож)
мислим да дете треба да храниш здравом искључиво биолошком храном (без пестицида)
и држи га подаље колико можеш од извора микроталасног зрачења и ако имате кућу близу далековода .. даље и од тога.
срце је најјачи орган у електричном смислу у телу (електромагнетни таласи узроковани откуцајима могу да се детектују и до 3м од особе), зато и електрична струја и поља делују на срце...

Ima godinu i po dana i predlozena je operacija, ali kada bude imao 20ak kg, sad ima 11 kg, znaci to nece skoro, kontrola je za 3 meseca. Mene sada vise brine taj period do operacije. Kakvi su rizici, nista nisu rekli, nema terapiju niti bilo sta
Moja majka živi s tim evo već 70 godina i rodila je dvoje dece bez problema. ;)
Svakako, određeni promeri zahtevaju operaciju jer dolazi do mešanja venske i arterijske krvi i opterećivanja srca, a i pluća.

Moja majka živi s tim evo već 70 godina i rodila je dvoje dece bez problema. ;)
Svakako, određeni promeri zahtevaju operaciju jer dolazi do mešanja venske i arterijske krvi i opterećivanja srca, a i pluća.
Hvala, doktorka! Pise i da nalazi ukazuju na postojanje asd, jel to to ili su u pitanju dve dijagnoze udruzene? Jel to menja dalji tok bolesti i moguce komplikacije? Hvala vam puno!

Hvala, doktorka! Pise i da nalazi ukazuju na postojanje asd, jel to to ili su u pitanju dve dijagnoze udruzene? Jel to menja dalji tok bolesti i moguce komplikacije? Hvala vam puno!
Ista je dijagnoza u pitanju.
Defectus septi atriorum cordis =atrijalni septalni defekt.
Dešava se prosto da ne sraste tzv. Botalov otvor na pregradnom zidu pretkomora i tu dolazi do mešanja arterijske i venske krvi tj. ulivanja arterijske u vensku krv, do opterećenja desnog srca i opterećenja pluća većim prilivom krvi. Nivo opterećenja zavisi od otvora.

Back