Srbija, zemlja hrane, i dalje se bruka na sajmu u Berlinu

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Poslednja izmena:
Nemoj tako Blajbi, nije srpski narod neposlovan u ovom slučaju već ljudi iz nadležnog ministarstva.

Neposlovan je i narod.

Ne poznaje, a ni ne prihvata zahteve inostranog trzista.

Uz to su srpski proizvodi, zbog veoma niske produktivnosti VEOMA SKUPI za svetsku pijacu....

Juce sam gledao cene srpske flasirane bolje rakije: cene su na nivou cena najboljih svetskih viskija, konjaka i drugih skupljih zestokih pica.

Takvim cenama se ne OSVAJA TRZISTE.

I to je jedan vid neposlovnosti.

Nije krivo SAMO ministarstvo.

Neposlovan je i narod.

Ne poznaje, a ni ne prihvata zahteve inostranog trzista.

Uz to su srpski proizvodi, zbog veoma niske produktivnosti VEOMA SKUPI za svetsku pijacu....

Juce sam gledao cene srpske flasirane bolje rakije: cene su na nivou cena najboljih svetskih viskija, konjaka i drugih skupljih zestokih pica.

Takvim cenama se ne OSVAJA TRZISTE.

I to je jedan vid neposlovnosti.

Nije krivo SAMO ministarstvo.

Saglasna, ali u ovom slučaju jeste samo ministrstvo. Kako su nas predstavili na sajmu, tako rade i u zemlji....bolje da nisu ni otišli.

Sto se tice Berlina, jedini sajam koji je za nas interesantan je Fruit Logistika. A d opstih sajmova u evropi, to je svakako SIJAL . Od specijalizovanih sajmova, za Srbiju je vazana za sad samo BIOFAX U Nirnbergu...
Organizacije koje pripremaju nase kompanije za nastupe na sajmovima ( SIEPA i SERBIAORGANCA ) to odlicno znaju i ase privrednike , izvoznike i proizvodjace pripremaju bas za te sajmove...
Inace, bilo bi mi zanimljivo cuti, dali je pstavljac teme bio na sajmu, il samo prenosi izvestaj angazovanih nemackih novina, kao sto je BLIC.

Inace, bilo bi mi zanimljivo cuti, dali je pstavljac teme bio na sajmu, il samo prenosi izvestaj angazovanih nemackih novina, kao sto je BLIC.
Ја сам набрзака прелисато новости у вези са тим сајмом и нашао сам једну мали небитну вест, где су рекли да Срби имају најгори штанд, јер до неки дан пре почетка нису знали како се унапред резервише, па су сад добили најгори односно онај међу осталих пар. А иначе немамо никакве презентације нити нешто привлачно на нашем штанду, а и ко има неко питање, нема компентеног саговорника. Наводно смо тотално лоше организовани, док на пример многи посећују албански штанд, који има мали бар и нуди албанско пиво, тако да многи застану мало проћаскају и тако. Каква држава таква и слика у свету...

А ево и листе производа, које се на сајму могу видети:
http://www.virtualmarket.gruenewoch...ome&Action=showSearchResults&country[]=600039

Poslednja izmena:
Ја сам набрзака прелисато новости у вези са тим сајмом и нашао сам једну мали небитну вест, где су рекли да Срби имају најгори штанд, јер до неки дан пре почетка нису знали како се унапред резервише, па су сад добили најгори односно онај међу осталих пар. А иначе немамо никакве презентације нити нешто привлачно на нашем штанду, а и ко има неко питање, нема компентеног саговорника. Наводно смо тотално лоше организовани, док на пример многи посећују албански штанд, који има мали бар и нуди албанско пиво, тако да многи застану мало проћаскају и тако. Каква држава таква и слика у свету...

А ево и листе производа, које се на сајму могу видети:
http://www.virtualmarket.gruenewoch...ome&Action=showSearchResults&country[]=600039

Cisto da znas.. Na drugom , jos vecem sajmu u Berluinu smo imali zaista dobre štandove, koje je organizovala SIEPA, a da ne pricam na SIALu i na BIFAXu... ovaj nije bio dobar... i tu nema zbora. E sad, samo je pitanje, koliko je nama Srbima bas ovaj bitan i kolioko je prehrambene industrije u opste preostalo, a da je EU nije kupila za racun Todorica i hrvata u opšte.... No, na sajmu hrane u MOSKVI, imali smo prelep stand koji je bio vanseriski posecen. Al i tu su se uvukli i hrvati i slovenci koji proizvode u Srbiji, samo i iskljucivo za rusko trziste... A cije investicije u Srbiji pokriva ista ta Evropska Banka. Dakle, toje polirticki projekt EU..... Da Srbija postane ekonomska kolonija Slovenije i Hrvatske, dok ce one same biti kolonije EU, to jest Nemacke. Citam kako se ovde lakonski pise, a u stvari, ljudi samo gledaju i citaju izvestaje medija koji operisu u Srbiji, a koji i jesu tu s razlogom..... Defetizam je jedna od ciljeva svakog specijalnog rata.

Inace, da ne bude zabune... ja sam na svim ovim sajmovima bio, sem na ovom.

Ovo, što je u naslovu teme, preneli su mediji. Prenosili su i vesti o našem navodno uspešnom predstavljanju kojekuda.
Pitanje je da li je baš tako.
Ponekad je važnije ko prenosi od onog šta se prenosi. Često su kod nas pojedinačni i grupni interesi iznad zajedničkih, ali neka te priče po strani.

Dok sam čitala prikaz, mislila sam kako bi svejedno imali male vajde, kakav god da je štand.

Nije predstavljanje samo sebi svrha, već korak ka cilju pridobijanja,i osvajanja kupaca, partnera, poslova...
Mi ponekad uspemo da se "lepo upakujemo", ali to uglavnom ne potraje.
Nema konstantnog kvaliteta, pa i ono lepo s početka vrlo brzo bude upropašteno.

Pridobiti nekog je lakše, nego ga zadržati.
Nama ovo prvo ponekad uspe, a ovo drugo veoma teško i retko..

Cisto da znas.. Na drugom , jos vecem sajmu u Berluinu smo imali zaista dobre štandove, koje je organizovala SIEPA, a da ne pricam na SIALu i na BIFAXu... ovaj nije bio dobar... i tu nema zbora. E sad, samo je pitanje, koliko je nama Srbima bas ovaj bitan i kolioko je prehrambene industrije u opste preostalo, a da je EU nije kupila za racun Todorica i hrvata u opšte.... No, na sajmu hrane u MOSKVI, imali smo prelep stand koji je bio vanseriski posecen. Al i tu su se uvukli i hrvati i slovenci koji proizvode u Srbiji, samo i iskljucivo za rusko trziste... A cije investicije u Srbiji pokriva ista ta Evropska Banka. Dakle, toje polirticki projekt EU..... Da Srbija postane ekonomska kolonija Slovenije i Hrvatske, dok ce one same biti kolonije EU, to jest Nemacke. Citam kako se ovde lakonski pise, a u stvari, ljudi samo gledaju i citaju izvestaje medija koji operisu u Srbiji, a koji i jesu tu s razlogom..... Defetizam je jedna od ciljeva svakog specijalnog rata.

Inace, da ne bude zabune... ja sam na svim ovim sajmovima bio, sem na ovom.

Nemoj da se vadis!

Srbi uopste, a pogotovo danasnja politika, SU VRLO NEPOSLOVNI!

To je jedna TRADICIJA, pa Srbi NIKADA nisu poslovali direktno sa svetom, osim kada ne Obrenovic izvozio svinje u Austrougarsku.

Tako da Srbi NEMAJU OSECAJ kako se treba PONASATI SA SVETOM i U SVETU.

Mozda mogu nesto u Rusiji, koja je po tim pitanjima isto jako "tanka".

Ni oni nisu kadri da svoju robu siroke potrosnje plasiraju na zapad.

Nemoj da se vadis!

To je jedna TRADICIJA, pa Srbi NIKADA nisu poslovali direktno sa svetom, osim kada ne Obrenovic izvozio svinje u Austrougarsku.

Ajd Blajbi necemo ovde lazima da se bavim Srbi su uvek poslovali direktno sa svetom sem u vreme titove okpacije Srbije. Od tad smo tanki, jer nas i nije bilo nigde... osim u Geneksu. Svuda su bili jugosloveni srpskog porekla, a hrvatske provinijencije, Titino aparcici. Posle su se malko otrgli Srbijanka i Delišes, i još po neko, al za kretko i na kratkom lanc u koji sujugosloveni drzali.

Šljiva je, dakle, domaći brend koji je, istoričari često kažu, Srbiju posle Prvog svetskog rata podigao na noge. Lane je, čulo se na sajmu, izvezeno 3.600 tona sveže i oko 1.900 tona suve šljive, pa je država zaradila 19 miliona dolara od sveže, te pet miliona od sušene šljive. I sve bi to bilo lepo da se nije čulo da je izvoz Srbije u ove dve kategorije nekada bio 18.200 tona sveže i 23.500 tona sušene šljive. To nekada, inače, bilo je daleke 1938. godine!

- Državu ovo što nudimo ne interesuje - najkraće objašnjavaju podgorski šljivari kada im se predoče frapantni podaci o izvozu poljoprivrednog nacionalnog blaga pre godinu dana i pre skoro sedam decenija.

1938.

Ajd Blajbi necemo ovde lazima da se bavim Srbi su uvek poslovali direktno sa svetom sem u vreme titove okpacije Srbije. Od tad smo tanki, jer nas i nije bilo nigde... osim u Geneksu. Svuda su bili jugosloveni srpskog porekla, a hrvatske provinijencije, Titino aparcici. Posle su se malko otrgli Srbijanka i Delišes, i još po neko, al za kretko i na kratkom lanc u koji sujugosloveni drzali.

Genex je iz Beograda, Genexovci su bili deca beogradskih diplomata, admirala, generala, komunista, to sa Hrvatskom,Slovenijom ili BiH nema nikakve veze.

Srbija je imala ihihihi izvoz i u Nemacku,Rusiju, uglavnom tekstil, cipele i gradjevinarstvo- Agrarni artikli ne igraju tu veliku ulogu.

Genex je iz Beograda, Genexovci su bili deca beogradskih diplomata, admirala, generala, komunista, to sa Hrvatskom,Slovenijom ili BiH nema nikakve veze.

Srbija je imala ihihihi izvoz i u Nemacku,Rusiju, uglavnom tekstil, cipele i gradjevinarstvo- Agrarni artikli ne igraju tu veliku ulogu.

Da nije bilo te okupacije..... bilo bi ndesetine Genaksa, i u njima bi radili razni ludi a ne samo crvena elita, Nemo da brkas stvari.... I nemoj moje postove da izvlačiš iz konteksta.

Naravno da ima veze.
Čitaj malo pažljivije šta je čovek napisao.

Kontriraš, a onda kažeš isto što i on

Jedini kraj u Srbiji, un kome su šljive na to nivou od pre WW2 je Toplica. Tamo, samo u nekih 10tak sela, za koja ja znam ima 8000 tona šljivemi to sertifikovanih za kao ORGANIK. Firma koja radi tamo u okolini Blaca, izvozi ih , kolko znam u Japan. Ovi iz okoline Valjeva, Podgorine su se odali više kvantašenju i sitnoj trgovini po pijacama i tamo su voćnjaci u velikoj meri zapušteni. Na žalost.

Jedini kraj u Srbiji, un kome su šljive na to nivou od pre WW2 je Toplica. Tamo, samo u nekih 10tak sela, za koja ja znam ima 8000 tona šljivemi to sertifikovanih za kao ORGANIK. Firma koja radi tamo u okolini Blaca, izvozi ih , kolko znam u Japan. Ovi iz okoline Valjeva, Podgorine su se odali više kvantašenju i sitnoj trgovini po pijacama i tamo su voćnjaci u velikoj meri zapušteni. Na žalost.

Na žalost.
Šezdeset godina komunointernacionalista na vlasti ne može da prođe bez posledica.

Nemoj da se vadis!

Cekaj, a ko uopste danas pravi "robu siroke potrosnje"?
Prave je Kinezi, Filipinci, Rumuni, ali za kompanije tipa Ikea, H+M, Zara, Max Mara pa bogami i Philips, Braun.

Kakva bre roba siroke potrosnje i izvoz na nekakav Zapad?

Srbija moze da izvozi prehrambene proizvode i tu i pocinje i zavrsava se sve.
Naravno moze i ljudsku pamet, ali to0 nasi polupismeni politicari ne shvataju.

Cekaj, a ko uopste danas pravi "robu siroke potrosnje"?
Prave je Kinezi, Filipinci, Rumuni, ali za kompanije tipa Ikea, H+M, Zara, Max Mara pa bogami i Philips, Braun.

Kakva bre roba siroke potrosnje i izvoz na nekakav Zapad?

Srbija moze da izvozi prehrambene proizvode i tu i pocinje i zavrsava se sve.
Naravno moze i ljudsku pamet, ali to0 nasi polupismeni politicari ne shvataju.

Moze Srbija da izvozi i oruzje svako vrste. I kojšta drugo...

Back