Srbija vs Austrija

Milanche°

Poznat
Banovan
Poruka
7.459
ovde radim za nekih 1200evra
plus decji dodatak od 350evra mesecno
stan placam mesecno 500evra plus struja 350evra na tri meseca
za hranu mi treba 100 evra nedeljno plus cigare dve pakle oko 250 + ostali racuni
tv preplata mobilni ....
u Srbiju deda ima penziju vec 8 godine po 1000evra
porez komunalije i telfon su smesne za ove cene na zapadu
de bi ja mi danas bolje ziveli da smo na mom mestu ????

za hranu mi treba 100 evra nedeljno plus cigare dve pakle oko 250 + ostali racuni
tv preplata mobilni ....

Ne znam da li je 1.200 evra minimalac tamo, kao i da li si prijavljen i sve ostalo, ali u Srbiji ti je minimalac oko 300 evra, sobičak sa komunalijama u BG-u 120 evra, ostalo nekako moraš za hranu...

Ma katastrofa, ne znam kako ti obični radnici sastavljaju kraj sa krajem...

tv preplata mobilni ....

Ovo ti dodje na isto. Mislim cim uzimas deciji dodatak znaci da si socijala. Bolje onda da zivis u svojoj zemlji kad ti je u sustini isto...U Austriji je 1200 evra nista...U Becu su najjeftiniji stanovi 500 evra...

tv preplata mobilni ....
da svi imaju penziju od 1000 evra, pa u redu...ovako, nema logike da iz Austrije dođeš ovamo...čak i da je isto (a sigurno u Srbiji nije bolje nego tamo :ok:), opet je Austrija ozbiljna, sređena država gde se zna neki red i ko šta radi, za razliku od ovog ovde...

Миланче, бићеш и ти, дао Бог, девизни пеМзионер у Србији као твој деда...
Иначе, осим трошкова станарине све је овде скупље или је ту негде што се тиче основних расхода...уз троструко мања просечна примања. Баш сам гледао неку емисију где су упоређивали неке евр. градове и Беч је град где се најкраће чека на посао. Бечлије имају луксуз да дају отказ јер на посао, наравно са неком квалификацијом, у просеку на бироу чекају месец дана..ако нису лагале Бечлије ;)

Poslednja izmena:
Ne dozvoli da te to dete proklinje jednog dana što si se vratio u ovu vukojebinu. Kakve bre crne penzije od 1000€. Tvoj deda je ili devizni penzioner ili je bio neki direktor ceo život. Ovde čisto sumnjam da je prosečna penzija 200€. A šta bi ti radio u Srbiji,posla em nema em su plate običnih smrtnika od 250-400 evra i to u Beogradu,dole je i tih 250 premija, Ako bi i krenuo da radiš nešto samostalno, država je tu da ti istrese i poslednju paru kroz poreze i doprinose, jer moraš da hraniš državnu birokratiju od 650.000 ljudi.
Kakva crna Srbija, što bi Palma rekao patriotizam se ne sipa u traktore. Da sam jedno desetak godina mlađi kopao bi i nogama i rukama da zbrišem odavde.

tv preplata mobilni ....

Zivi tamo di ti je bolje. Ja u Srbiji ne bi zivio ni da mi neko da 10000 eura svaki mesec, jer me to ne bi ispunilo. Mentalitet mi ne odgovara, a i svako samo gleda kako bi te iskoristio.

To je chesta dilema ljudi koji zhive van Srbije, ne znajutji kakva je tuga i chemer ovde oni zamishljaju sebe kako se bashkare u Balkanskom El Doradu platjajutji rachune 50 umesto 500e mesechno. Shto je najcrnje ne mozhesh ih ubediti u suprotno, svi moji napori da dokazhem gastarbajterskoj rodbini da je ovde uzhasno loshe nisu urodili plodom, dzhaba im navodim beskrajne primere ljudi koji zhive na rubu egzistencije, dzhaba im pricham o nepostojanju kulture, o nasilju i mrzhnji. Poenta je da chovek vidi ono shto zheli da vidi, i niko te netje ubediti u suprotno. Istina je da je Srbija mulj, crnilo, beznadezhna zemlja sa ljudima bez budutjnosti.

Sedi di si, iako ti je plata za austrijske uslove stvarno mala.

p.s.: deciji dodatak jeste 350 EUR, ali ne mesecno, nego svaka dva meseca. ;)
p.p.s.: eventualno izbaci cigarete, ne znam je si o tome nekad razmisljao.

Uzdravlje.

tv preplata mobilni ....
izbaci cigarete ucinices sebi uslugu, plus ces imati vise para :neutral:

Back