Srbija uvela vize za Kubance

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.691
Tuga...Posle toliko godina...Sve im verujem da su pretnja kao migranti... :roll:

Srbija uvela vize za Kubance zbog usklađivanja sa EU

1681828636-2023-04-17T140533Z_1507209699_RC2NE0A3V0X3_RTRMADP_3_CUBA-POLITICS-DIAZ-CANEL-900x600.jpg

Srbija je, na zahtev EU da uskladi svoju viznu politiku sa politikom Unije, uvela vize za državljane Kube.

Informacija o uvođenju viza objavljena je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Od 14. aprila oni više ne mogu da ulaze u Srbiju prema bezviznom režimu.

Veliki broj Kubanaca je ostao u Srbiji, a EU je iskazala bojazan da bi slobodan ulazak u Srbiju mogao da poveća broj migranata što bi ugrozilo bezvizni režim Srbije sa EU, prenela je prethodno eKapija.

Zbog donedavnog bezviznog režima, Kuba je ostala praktično nedostupna za srpske državljane, pošto su evropske avio-kompanije koje lete na Kubu prekinule prodaju karata na tržištu Srbije i nisu više nudile mogućnost vezanih letova između Kube i Srbije.

Nemačka avio-kompanija Condor, jedna od vodećih na letovima ka Kubi, je odmah reagovala na vest iz Srbije i ponovo vratila u rezervacione sisteme letove između Kube i Srbije, kako za državljane Srbije tako isto i za kubanske državljane, koji će, ukoliko imaju vizu, moći da lete.

Tuga...Posle toliko godina...Sve im verujem da su pretnja kao migranti... :roll:

Srbija uvela vize za Kubance zbog usklađivanja sa EU

1681828636-2023-04-17T140533Z_1507209699_RC2NE0A3V0X3_RTRMADP_3_CUBA-POLITICS-DIAZ-CANEL-900x600.jpg

Srbija je, na zahtev EU da uskladi svoju viznu politiku sa politikom Unije, uvela vize za državljane Kube.

Informacija o uvođenju viza objavljena je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Od 14. aprila oni više ne mogu da ulaze u Srbiju prema bezviznom režimu.

Veliki broj Kubanaca je ostao u Srbiji, a EU je iskazala bojazan da bi slobodan ulazak u Srbiju mogao da poveća broj migranata što bi ugrozilo bezvizni režim Srbije sa EU, prenela je prethodno eKapija.

Zbog donedavnog bezviznog režima, Kuba je ostala praktično nedostupna za srpske državljane, pošto su evropske avio-kompanije koje lete na Kubu prekinule prodaju karata na tržištu Srbije i nisu više nudile mogućnost vezanih letova između Kube i Srbije.

Nemačka avio-kompanija Condor, jedna od vodećih na letovima ka Kubi, je odmah reagovala na vest iz Srbije i ponovo vratila u rezervacione sisteme letove između Kube i Srbije, kako za državljane Srbije tako isto i za kubanske državljane, koji će, ukoliko imaju vizu, moći da lete.
Глуп потез Србије.

Додворавање Бриселу. Глуп и неразуман потез. Кубанци су слободарски народ и не заслужују да ЕУ шиљи qуратц на њих преко нас.
Ti možeš gledati kao dodvoravanje, ja na to gledam kao na poštovanje pravila na koje si se obavezao i sporazuma koji ti je omogućio da slobodno putuješ svuda po Evropi, a svakako 95% ljudi ovde je vezano za putovanja u istu što iz privatnih što poslovnih što turističkih. Dakle od kojeg direktno imaš povoljnosti.
Takođe da su slobodarski kao što ti misliš, prvo ne bi napuštali tu Kubu a potom ne bi zloupotrebljavali Srbiju i naš bezvizni režim da ilegalno ulaze u Evropu što je i dovelo do ove situacije.Slično kao i Indijci,Iranci i još neki...zbog čega su ranije uvedene i njima vize.
Inače ne šilji Evropa ništa na njima.
Kako sam bio tamo, turistički doduše ali dovoljno da vidim o čemu se radi...reći ću samo, sačuvaj me Bože takve slobode. Ja ne bih ipak.

Dakle možeš smatrati da je nepravedna odluka( ja ne smatram) ali glupa nije svakako. Mi od Kube jednostvano nemamo ništa niti ćemo imati. Od Evrope živiš...bukvalno i na svaki mogući način. Izbor je lak. Glupo bi bilo da nisu.

Back