Srbija u zatvoru

SURbel:
Da, vidis, to je jos jedan propust, vise dosovske vlasti nego ove danasnje - sto je dopustala da svaki evropski cinovnik i cinovnicic daje svoje stavove i misljenja o Srbiji i njenom uredjenju. Uostalo, koliko sam shvatila, svake godine se menja evropska garnitura u parlamentu, tako da je zaista nebitno sta je izjavila neka Nadj ili bilo ko drugi ko je trenutno u poziciji da izjavljuje svoja misljenja.
gledaj,nije to poenta. to kaze i solana ili ministri u savetu,ljudi u komisiji kad se odluchuje o srbiji. galjak je samo portparol solane,koja je tu da takve stvari najlakse kaze.
stvar bi bila u sitnim cinovnicima,da tako ne razmislja i vrh evropske politike.
a to sa promenama vlasti...u spoljnoj politici se retko prave zaokreti kad se radi o pitanjima kao sto je ovo nashe...ili..aj' reci mi u koga se ti to uzdash da ce promeniti stvari?

Deratizator:
Aparthejd je pao sam od sebe. Ne verujem da znas sta je aparthejd i bio ustvari. Pogresan sistem protiv koga su mnogi Burski politicari bili. Odvojen zivot ... Sta tu ima lose? Jesi ziveo negde gde su crnci vecina ? Ako nisi, probaj, pa prenesi iskustva (al' nemoj meni, jer ja vec znam). ;)
u redu je relativno odvojen zivot. al' diskriminacija vecine nije..razlika je velika

sw-darthBEN:
Madjarska ,Bugarska(nisam siguran za Bugarsku) i Rumunija su nam morale uvesti vize kad su pristupile EU ,takodje i Kipar.
Razmisli malo sa koliko mrznje pricas o ostalim narodima i koliko i sam ne volis tu Evropu(zapadnu).E pa zbog takvih i imamo vize,pa tu je i Mladic zbog kog Srbija ne moze da nastavi pregovore o pridruzivanju.
Seti se ti tvog Slobe ,pa tada nismo mogli ni sa reprezentacijom da ucestvujemo na raznim takmicenjima .Zbog tog Slobodana su svi u svetu i promenili misljenje o Srbima i poceli da nam uvode vize.
DOS na zalost nije mogao da ispuni obecanja zato sto posle 5.okt. nije bio i 6.okt.
zato sto je Kostunica hteo sve "legalno" i nije guji odsekao glavu nego rep.

Dobro, hajde da uzmemo da je ovo sto si rekao nepobitna cinjenica. I?
Sta je tvoja poenta? Imas li resenje za problem?
Mislim, umesto da resavate probleme, zbog cega ste i bili izabrani, vi nastavljate da pljujete po bivsoj vlasti! U svim predizbornim kampanjama demokratskog bloka samo su vrcala neka obecanja od kojih nema nista! A znali ste i sta vas ocekuje i na sta dolazite, tj. da je sve razoreno, tako da nema opravdanja za vas nerad!
Ali, izgleda da je bitnije punjenje sopstvenih dzepova, od interesa Srbije....
Bas me zanima sta ce biti kad u Srbiji rasprodate sve sto se da rasprodati a privredu ne pokrecete, (a ni donacija vise nema), od cega ce onda ziveti ljudi u Srbiji?
Osim toga, ne smatram da je Srbija u zatvoru.
Pa, pobogu, nije Evropa CEO svet!
Ja licno bih bas volela da vidim, recimo, Petru u Jordanu, ili Tadz Mahal, KIneski zid, ili ona istorijska mesta u Iraku - pre nego sto ih totalno razore vandali Amerikanci.
Samo sto je moj (a i vecine nas) problem ekonomske prirode a ne vizne, a ekonomski ce i ostati (i bivati sve gori) ako demokratska vlast nastavi sa dosadasnjom politikom.

~Petar~:
gledaj,nije to poenta. to kaze i solana ili ministri u savetu,ljudi u komisiji kad se odluchuje o srbiji. galjak je samo portparol solane,koja je tu da takve stvari najlakse kaze.
stvar bi bila u sitnim cinovnicima,da tako ne razmislja i vrh evropske politike.
a to sa promenama vlasti...u spoljnoj politici se retko prave zaokreti kad se radi o pitanjima kao sto je ovo nashe...ili..aj' reci mi u koga se ti to uzdash da ce promeniti stvari?

Stvari moze da promeni i sadasnja vlast da stvarno to zeli.
Potrbno je zauzeti malo cvrsci stav, ne dopustiti da svako moze da kaze bas sve sto zeli o nama, i naglasiti da svoju kucu znamo i SAMI da pospremamo!
Za pocetak :)

SURbel:
Dobro, hajde da uzmemo da je ovo sto si rekao nepobitna cinjenica. I?
Sta je tvoja poenta? Imas li resenje za problem?
Mislim, umesto da resavate probleme, zbog cega ste i bili izabrani, vi nastavljate da pljujete po bivsoj vlasti! U svim predizbornim kampanjama demokratskog bloka samo su vrcala neka obecanja od kojih nema nista! A znali ste i sta vas ocekuje i na sta dolazite, tj. da je sve razoreno, tako da nema opravdanja za vas nerad!
Ali, izgleda da je bitnije punjenje sopstvenih dzepova, od interesa Srbije....
Bas me zanima sta ce biti kad u Srbiji rasprodate sve sto se da rasprodati a privredu ne pokrecete, (a ni donacija vise nema), od cega ce onda ziveti ljudi u Srbiji?
Osim toga, ne smatram da je Srbija u zatvoru.
Pa, pobogu, nije Evropa CEO svet!
Ja licno bih bas volela da vidim, recimo, Petru u Jordanu, ili Tadz Mahal, KIneski zid, ili ona istorijska mesta u Iraku - pre nego sto ih totalno razore vandali Amerikanci.
Samo sto je moj (a i vecine nas) problem ekonomske prirode a ne vizne, a ekonomski ce i ostati (i bivati sve gori) ako demokratska vlast nastavi sa dosadasnjom politikom.
Prvo Evropa nije ceo svet, ali predstavlja najrazvijeniji deo sveta (ne racunajuci Ameriku i Japan) i sam ulazak u EU nesto znaci. Sto se tice ekonomije slazem se da to jeste nas problem, ali svako ko se iole razume u tu oblast zna da nije u pitanju nikakva rasprodaja i da je to cista demagogija. Jednostavno onaj socijalisticki poredak nije bio odrziv u trzisnom svetu, tj. drzavne firme ne mogu da opstanu na konkurentskom trzistu. Sto se tice toga sta je uradjeno samo cu ti reci da je DOS bio suvise kratko na vlasti da bi imao vremena da ispravi ono sto je unistavano citavu deceniju. Reforme su suvise kompleksan proces da bi se mogao zavrsiti za par godina. Nije tu u pitnju samo pokretanje privrede nego potpuni prelazak na novi sistem od monetarne politike, fiskalne politike pa preko svega ostalog.

sunflowerv:
Prvo Evropa nije ceo svet, ali predstavlja najrazvijeniji deo sveta (ne racunajuci Ameriku i Japan) i sam ulazak u EU nesto znaci. Sto se tice ekonomije slazem se da to jeste nas problem, ali svako ko se iole razume u tu oblast zna da nije u pitanju nikakva rasprodaja i da je to cista demagogija.

>>>>>>>>> Jednostavno onaj socijalisticki poredak nije bio odrziv u trzisnom svetu, tj. drzavne firme ne mogu da opstanu na konkurentskom trzistu.<<<<<<<

Sto se tice toga sta je uradjeno samo cu ti reci da je DOS bio suvise kratko na vlasti da bi imao vremena da ispravi ono sto je unistavano citavu deceniju. Reforme su suvise kompleksan proces da bi se mogao zavrsiti za par godina. Nije tu u pitnju samo pokretanje privrede nego potpuni prelazak na novi sistem od monetarne politike, fiskalne politike pa preko svega ostalog.

Nego sta je nego rasprodaja!
U redu da drzavne firme nisu mogle da opstanu na konkurentnom trzistu i to samo zbog naseg nacina rada u takvim firmama: "radio, ne radio - svira ti radio" ali ko nam garantuje da i kad budu privatizovane - mogu da opstanu na konkurentnom trzistu? Jedina je razlika sto tu onda pare uzima grupa ljudi a ne drzava, i tako dobijamo nekolicinu tajkuna dok se obican gradjanin svodi na jeftinu radnu snagu bez ikakvih prava.
Zasto smo morali da uzmemo americki nacin kapitalizma?
Zar nam nije bilo blize da iz socijalizma udjemo u socijalni kapitalizam? Mislim da bi u tom slucaju profitirali svi!
Ja ovo ne vidim kao demagogiju jer sam jedna od milion nezaposlenih u Srbiji.
I, ZATO ne mogu da putujem gde zelim.

Back