Srbija se zadužila mnogo skuplje no što joj je bilo nuđeno

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ce Srbija doziveti kolaps zbog COVID krize?

• Da

• Ne

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Droid

Legenda
Poruka
51.844
Srbija se zadužila mnogo skuplje no što joj je bilo nuđeno

“Nama pare nisu potrebne” - mnogo puta u poslednjih mesec dana
ovo su izgovorili i predsednik države i ministar finansija.

Obim prodaje evroobveznica iznosio je dve milijarde evra,
sa kuponskom stopom od 3,125 odsto, stopom prinosa od 3,375 odsto
i rokom dospeća od sedam godina

-------------------------------------------------------------------

Moje misljenje je da nam predstoji kolaps. Budzet ce popucati po svim savovima.
Srpski budzet od oko 10 jadnih milijardi eura vec sada se ne popunjava.

Rezultat sledi, a to je ogromna nezaposlenost i pad kupovne moci. Da li ce to biti kroz skok eura ili pad dinarskih zarada nije vazno.
Sledi ekonomska katastrofa.

Ako je neko skeptican neka se seti 2008. godine. Tada je na primer nezaposlenost u SAD skocila na 10% 2010. godine

Screenshot_1.jpg

Trenutno sa aprilom nezaposlenost u SAD je porasla na skoro 15% A to je tek pocetak. Procene se krecu i do 30% do kraja godine. DO skoro je bila ispod 4%.

Screenshot_2.jpg

Dodatni problem predstavlja ono sto se 2008. nije desavalo a to je nenormlano upumpavanje primarne emisije u svetsko trziste novca.

Jos slika? U Nemackoj prodaja automobila pala za 60%. U UK pal za 90%. Itd.

Pola miliona gastarbajtera se vratilo u Srbiju i manji deo ce se vratiti nazad u EU jer je i tamo nezaposlenost velika. U Austriji je skocila na preko 12%. Kod nas nikako da izadju podaci za prvi kvartal :)

Prema podacima Sekretarijata za rad, stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama dostigla je 14,7 odsto u aprilu, što je najveći procenat u modernoj američkoj istoriji.

Bice pakao. Uzivajte botici u svojim 30 000 platicama jos malo. Pripremite decu da vracaju dugove.

Poslednja izmena:
'тео сам да ти лајкам и другу поруку, али она је нестала.
Ubacio sam je u prvu. Rekao sam sta sam imao. Pripremajte se. Prodavajte nepokretnosti ako su pod kreditom da ne bi uskoro vredele nekoliko puta manje od kredita.
Resavajte se kredita, smanjujte racune koliko mozete, pravite neke zalihe. Manje plate, manja potrosnja, manja privreda, manje radnih mesta, otkazi, manja potrosnja i sve tako u krug. Ovo ce da traje.

Pogledajte odrednicu velike ekonomske krize na netu i bice vam sve jasno jer je ovo sada snaznije. Mnogo gore jer je i ekonomija mnogo manje bazirana na realnim osnovama od one od pre sto godina.

Nemojte se iznenaditi ako vlasnici novca ne blokiraju i nove kreditne liinije.

Najbolje što su grbavci po forumu sve ponosno isticali pre nedelju dana da je Srbija odlučno odbila zaduženje od MMF-a kada su uzele neke druge države , kao dokaz sposobnosti i nezavisnosti naše vlasti ,kad ono posle nedelju dana eto ti zaduženja po još nepovoljnijim uslovima na još veći iznos .
Sa ove dve milijarde kupuje se samo dva i po meseca troska drzave nase lepe koja strajkuje gladju. Kako se sada Mali ne hvali deficitom u budzetu? Neka se izvini sto nema vise suficita ako vec nece da se izvini sto je Srbija najbolja na svetu hahaha.

Poent je sto ce i ceo region, Evropa pa i svet da kolabiraju. I ta famozna Kina kada bude smanjila izvoz u SAD ce imati ogromne probleme. Tamo je socijala nula i ljudi ce umirati od gladi.

Poslednja izmena:
Najbolje što su grbavci po forumu sve ponosno isticali pre nedelju dana da je Srbija odlučno odbila zaduženje od MMF-a kada su uzele neke druge države , kao dokaz sposobnosti i nezavisnosti naše vlasti ,kad ono posle nedelju dana eto ti zaduženja po još nepovoljnijim uslovima na još veći iznos .
ali ovi verovatno traze transparetnost u zaduzivanju a to ne odgovara nasim kabadahijama

ali ovi verovatno traze transparetnost u zaduzivanju a to ne odgovara nasim kabadahijama
Može li oko 400.000 ljudi koji su se u vreme pandemije kovida 19 vratili iz inostranstva u Srbiju naći ovde posao i zaraditi i više nego što su zarađivali u inostranstvu i nadoknaditi smanjenje priliva doznaka, kao što je to najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić?

Dakle em ljudi ostaju bez posla, em padaju zarade, em nema doznaka da ispeglaju uvoz. Neki ce i da se obese.

Ubacio sam je u prvu. Rekao sam sta sam imao. Pripremajte se. Prodavajte nepokretnosti ako su pod kreditom da ne bi uskoro vredele nekoliko puta manje od kredita.
Resavajte se kredita, smanjujte racune koliko mozete, pravite neke zalihe. Manje plate, manja potrosnja, manja privreda, manje radnih mesta, otkazi, manja potrosnja i sve tako u krug. Ovo ce da traje.

Pogledajte odrednicu velike ekonomske krize na netu i bice vam sve jasno jer je ovo sada snaznije. Mnogo gore jer je i ekonomija mnogo manje bazirana na realnim osnovama od one od pre sto godina.

Nemojte se iznenaditi ako vlasnici novca ne blokiraju i nove kreditne liinije.

Ilio jednostavni sredi se i apliciraj za Kanadu

https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html

Bilo bi sjajno da odu na 100 eur. Ovako ce da se mrcvari narod. Bolje mrtav nego gladan haha.

Sirotinja nema sta da izgubi njoj je najlakse. :lol:

Сиротиња је производ разних историјских Вучића, али овог само једном мајка рађа.

Мали пропадају, биће народа и просијака по улицама. Када упуцају паре због плата у малу привреду и фиктивну привреду, ето нас у банкроту, али није битно, све док не прођу избори...

Ja vec radim za Kanadjane. No nebitno je sta ja radim. Bitno je da je taj proces previse zahtevan. Kanada ne zasluzuje toliko cimanja. Pored toliko evropskih drzava nema razloga da se ide u tu vukojebinu.

Mislio sam da se preselis tamo. Ili u neku sredenu EU drzavu. I to je dobra opcija.
Ostanes li u Srbiji, propao si. To je sigurica 1/1

Сиротиња је производ разних историјских Вучића, али овог само једном мајка рађа.

Мали пропадају, биће народа и просијака по улицама. Када упуцају паре због плата у малу привреду и фиктивну привреду, ето нас у банкроту, али није битно, све док не прођу избори...
Ne zaboravi da postoje i vanredni izbori.

Predvidjam veliku pobedu SNS u junu, a na prolece vanredne izbore i njihov totalni debakl ili zestoke nemire.

Moje misljenje je da nam predstoji kolaps. Budzet ce popucati po svim savovima.
Srpski budzet od oko 10 jadnih milijardi eura vec sada se ne popunjava.

Rezultat sledi, a to je ogromna nezaposlenost i pad kupovne moci. Da li ce to biti kroz skok eura ili pad dinarskih zarada nije vazno.
Sledi ekonomska katastrofa.
...

Руља када буде побеснела и изађе нешто да поломи, војска треба да их све похвата и за пример казни, онда направити нове политичке, економске и системске законе у области државне управе, институција, избора и остало...

Руља када буде побеснела и изађе нешто да поломи, војска треба да их све похвата и за пример казни, онда направити нове политичке, економске и системске законе у области државне управе, институција, избора и остало...

Леле, Мистић, неће ваљда бицмани из војску да нам пишу закони?

Back