Srbija -pred bankrotsvom ?Ambasada Srbije....mnogo!!!

Svakodnevno,u Beogradskim dnevnim listovima,citamo istovetne dramaticne izjave nasih drzavnika.Tako je pre
par dana,novi Ministar finansija G.Lazar Krstic,izjavio:"Srbija pred finansijskim ponorom,ali jos ne,u njemu".Da li
nesto dramaticnije,moze da izjavi jedan Ministar finansija? Ne mislim,da ova njegova izjava,ne odgovara pravom
stanju stvari,vec dapace. Ako je tako kako je,a dobro nije,onda moramo pritegnuti "kolane",gde god se to moze.

U vezi sa tim,smatram da bi pod hitno,trebalo (bar privremeno) ukinuta Ambasade i Konzularana predstavnistva u
svim zemljama,sa kojima nemamo,aktivne ni politicke ni trgovinske odnose,koji bi zahtevali stalna diplomatska
predstavnistva. Secam se,da je pre par godina,G-dja.Vesna Pesic,kada je zavrsila svoju misiju,Ambasadora Srbije
u Meksiku,dala za stampu sledecu izjavu:"smatram
,da mesto Ambasadora u Meksiku,uopste nije potrebno dalje odrzavati,jer mi,sa tom zemljom nemamo takoreci
nikakvih uzajamnih veza". Ta njena izjava,prosla je potpuno nezapazeno,i bez ikakvog komentara nadleznog
Ministra. Naprotiv,odmah je upuceno drugo lice,u pomenutu Ambasadu.Diplomatsko konzularna predstavnistva,
predtavljaju ogromni finansijski teret,i za vece i bogatije zemlje,od nase,takoreci,banana Republike!

Ima zaista dosta zemalja,sa kojim bi trebalo revidirati diplomatska predstvanistva.Pre nekoliko dana,objavljeno je
da velika zemlja Belorusija,postavlja Dragomira Karica,za svog POCASNOG Konzula u Srbiji !Zar ne bi,i mi mogli
da sledimo,kao malena zemlja,njihov primer.:think:
-

Kakvo bankrotstvo?
Srbija ovih dana, o trosku poreskih obveznika, bogato priredjuje velike vojne manevre u Presevskoj Dolini.
Na tim manevrima ce sa jedne strane, kao plavi, ucestvovati vojnici vojske Hrvatske ZNG, Amerike, Republike Albanije, Nemackog Rajha... Ushtria Çlirimtare e Kosovës—UÇK jos nisu potvrdili prisustvo, ceka se odobrenje Haradinaja i Çeku-a.
Sa druge strane, "crveni" koji ce u ovoj igri rata biti porazeni, su neizlecivo tupavi ali skupi vojnici Republike Srbije.
Mozes li da pretpostavis koliko ce novca iz budzeta biti usmereno na smestaj albanske, hrvatske, americke vojske, a koliko na municiju, oruzje, koliko na obezbedjivanje i koliko na asanaciju terena? Vise nego ukupni troskovi svih ambasada od Tita naovamo.
O sramoti porazenih da ne pricam.

Poslednja izmena:
Mlađani Krstić nije baš sve razumeo?
Moguće...A moguće i da folira,da je zaigrao psihološku igru mesije?
Jer...Bankrot nije proglasila ni Šajinovićeva vlada,a to je tada bilo više
nego očigledno!
O čemu se zapravo radi?
Može da bankrotira Vlada i Narodna banka,ali država NE!
Jer Srbija (na primer) nije samo Vlada ,Skupština i Sudovi!
To je i teritorija,građani,komunikacije,firme (pravna lica ravna
Vladi-recimo!),rudna bogatstva,posedi građana idr.
Takođe,mi kao građani Srbije nismo dužni (osim ko se lično
zadužio!) ni dolara od onog duga koji je zadužila Vlada Republike Srbije! ! !
Ovo ne shvata ni svaki hiljaditi građanin Srbije! Na žalost. Da shvataju
građani da je samo Vlada Republike dužnik-odnos prema vlasti bi nogao biti osnova za
zdraviji i objektivniji odnos prema državi!
Recimo:Ja sam patriota prema Srbiji,ali o Vladi Republike Srbije imam veoma
slabo mišljenje...Mislim da u toj Vladi nema pregaoca koji zapinju na svom poslu
u želji da ga što bolje rade,već taj posao smatraju ličnim uspehom...To ni
majka ne može da voli...:evil:
Dakle.Budžet Republike Srbije nije dobar naziv-lažan je-to je budžet Vlade Republike Srbije,
a to je nešto sasvim treće...Da i ta predstavništva u inostranstvu i silna putovanja-na to troše
godišnje onu milijardu evrića kojer se zadužuju...Trebalo bi ih pohapsiti zbog trošenja
državnog novca...:mrgreen:

Back