Srbija po platama druga u regionu

nesha taxista:
Zar i za Rusiju treba viza?
Treba,al se dobija lako.Za dobijanje turisticke vize potreban ti je vaucer od neke agencije ili pozivno pismo od privatnog lica,koje prilazes u A.Rusije ,a za koliko ces je dobiti zavisi koliko brzo popunjavas formulare,kao i od brzine odlazka u banku gde uplacujes 3600 din.
Poslovna viza je mnogo jeftinija potrebno je imati pozivno pismo neke firme koje prilazes U NASEM SUPu i kosta malte ne dzabe.Poslovna viza se takodje moze dobiti i u Moskvi u SRPSKOJ AMBASADI i kosta 25 eura,dobija se u roku od 1,5 d0 2 sata.
E sad mi objasnite za koju zapadnu drzavu vi mozete da uradite vizu u NASEM SUPu ili NASOJ AMBASADI u nekoj od tih zemalja i jos za ovako kratke rokove.
Nasi Rusima rade vizu za dva dana bez velikih komplikacija,a takodje po naredbi ministarstva inostranih poslova Srbije Ruskim sportistima viza se radi preko reda i u roku od 5-10 minuta.

Jevdjo:
Treba,al se dobija lako.Za dobijanje turisticke vize potreban ti je vaucer od neke agencije ili pozivno pismo od privatnog lica,koje prilazes u A.Rusije ,a za koliko ces je dobiti zavisi koliko brzo popunjavas formulare,kao i od brzine odlazka u banku gde uplacujes 3600 din.
Poslovna viza je mnogo jeftinija potrebno je imati pozivno pismo neke firme koje prilazes U NASEM SUPu i kosta malte ne dzabe.Poslovna viza se takodje moze dobiti i u Moskvi u SRPSKOJ AMBASADI i kosta 25 eura,dobija se u roku od 1,5 d0 2 sata.
E sad mi objasnite za koju zapadnu drzavu vi mozete da uradite vizu u NASEM SUPu ili NASOJ AMBASADI u nekoj od tih zemalja i jos za ovako kratke rokove.
Ne znam, nije mi to za sada trebalo, ali zašto nas braća Rusi ne puštaju bez viza, a Hrvati s kojima smo ratovali hoće?

nesha taxista:
Ne znam, nije mi to za sada trebalo, ali zašto nas braća Rusi ne puštaju bez viza, a Hrvati s kojima smo ratovali hoće?

i mene to čudi!
Nisam znao da vam za Rusiju treba viza :confused:

pa stvarno osim Hrvatske i nemate kamo (ajd BiH, Crnu Goru i Makedoniju ne računam jer one su ionako vaše, tako tvrde ovi vaši radikali, a što je i lako moguće kad shvate da im je ipak lakše da pričaju srpski nego da za koju godinu budu morali da uče albanski) 8-)

nesha taxista:
Pa zar neshvatas zasto nam trebaju i ko ubira zaradu od tih viza.Jos jednom ti ponavljam da se 90% viza radi u nasem Supu i nasoj Ambasadi u Moskvi.A rusi nerade vize za Srbiju nigde sem u u Ambasadi Srbije.Ovaj vizni rezim sa Rusijom je isto kao da ga i nema.

Nisam citao sve,mozda je neko napisao,jeli neko pravio poredjenje rasta plate u evrima i rasta cena?
Poskupela je struja 15%,poskupece na jesen jos par procenata,gorivo stalno poskupljuje,najavljeno je poskuljenje hleba,gradskog prevoza(ili je vec poskupeo,ne znam)...?
...i jos nema uredbe o preregistraciji'crnogoraca" :wink:

SargeBG:
Nisam citao sve,mozda je neko napisao,jeli neko pravio poredjenje rasta plate u evrima i rasta cena?
Poskupela je struja 15%,poskupece na jesen jos par procenata,gorivo stalno poskupljuje,najavljeno je poskuljenje hleba,gradskog prevoza(ili je vec poskupeo,ne znam)...?

a ti i dalje nastavi da glasas DS

oderase ti kozu sa ledja a ti im i dalje dajes svoj glas

SargeBG:
pa zdrav razum kaže šta možeš kupiti za 45 i za 300 evra...

Karlito Brigante:
Cene su globalno skočile tri puta(trista posto)u odnosu na cene 2000. godine.Znači podeli tu platu sa tri,i videćeš koliko je realno porasla od vremena slobizma.

dodaj tu i cinjenicu da su promenom marke u euro svi trgovci maltene svoje cene prepisali iz maraka u eure i videces da je sada sve skoro 10 puta skuplje nego sto je bilo 2000te . Minimum.

Eto ti prosto cena hleba. Kostao je tada 3 dinara sada kosta 25. Litar mleka bio 5 dinara sad je 50 . Itd.

Za struju sam tada placao 30-40 DM max mesecno sada dajem preko 100e zimi.

Itd.

Back