Srbija (ne) žali ostala bez Vlahovića i Pavlovića; "Vratiće se kad bude najvažnije!"

Dragan Stojković neposredno posle utakmice:​

"Znate kako, teško mi je pao ovaj rezultat, moram da budem iskren. On ne oslikava ono što smo odigrali na terenu. Bili smo daleko bliži pobedi nego Danska. Stvorili smo jako puno prilika i šuteva, preko 20 puta. Momcima nemam šta da zamerim. Vrlo sam ponosan kako su branili i predstavljali dres Srbije. Fudbal je takav, morate da ga prihvatite. Zbog toga mi je jako teško, ali idemo dalje, život teče dalje", rekao je Stojković posle meča za "Arenasport".
"Mi smo hrabro ušli, kao što smo i najavljivali. Odigrali smo maksimalno i dali sve od sebe. Ta vrsta trčanja, borbenosti, koncentracije i strahovite želje za pobedom, to smo pokazali. Ljudi koji su gledali utakmicu su to videli. Ali, falio je gol da bi utisak bio potpun. Ako u fudbalu ne date gol, teško možete da slavite".
"Mi već 22. letimo za Nion, gde će biti žreb za baraž. Očekivali smo da dobijemo i damo jedan gol. Znao sam da će biti ovakva utakmica, imao sam osećaj da će biti tesno i da će jedan gol odlučiti. Na kraju ga nismo dali, ali makar smo pokušali",
podvukao je Piksi.

"Bio bih maliciozan da tražim neke greške"​

"Nemam šta da zamerim igračima. Bio bih maliciozan da tražim neke greške. Da neko nije hteo, želeo ili nije bio skoncentrisan. Momci su dali sve od sebe. Moram da napomenem da su nam igrači poput Lukića, Ilića, Jovića i Birmančevića itekako falili danas. To nije alibi ili bilo šta. Izuzetno smo pametno odigrali sa strpljenjem. Stalno sam tražio da se igra na stranu, jedna ili druga. To smo radili jako dobro, tajming je bio izvanredan. Dosta centaršuteva u boks protivnika. Zaista je malo falilo. Bili smo mnogo blizu da ga 'uteramo' preko linije. Branio je odlično Šmajhel, ruku na srce. Imao je svoje veče. Smatram da su svi odigrali, ali ne vrati se ono što zaslužiš. Po svim parametrima smo zaslužili pobedu. Dese se nekad ovakve stvari u fudbalu, ali moraš da budeš pozitivan. Prikazali su strahovito dobar osećaj prema dresu Srbije, i to je ono što me radi."

Znate šta smo uspeli?​

"Uspeli smo nešto, znate li šta? Uspeli smo Švajcarsku da gurnemo dole malo niže i baš mi je to drago. Sa druge strane jednu Dansku nismo uspeli da dobijemo ponovo. Sačekaćemo ih kad-tad, kad im bude najvažnije. Dobićemo ih kad-tad. Zadovoljan sam svime, ne mogu da zamerim igračima ništa."

"Pokazali se da možemo da igramo sa takvim ekipama"​

"Ovo pokazuje da Srbija može sa svakim da igra. To je moj utisak. Bez obzira, Danska je ekipa sa Evropskog prvenstva, Svetskog prvenstva. To su te ekipe. Pokazali smo da možemo da igramo sa takvim timovima. Rezultat nas nije ispratio, nije nas nagradio. Taj odnos koji smo imali, rezultat nas nije ispratio do kraja. Fudbal zna da bude nekad surov. Onda ispada bolje da igraš loše, pobediš i kažeš semafor je merilo. Ili da igraš dobro, a ne dođeš do cilja."

O Mitroviću i Vlahoviću​

"Vi ste mediji i pratite, ljudi gledaju, procenite sami. Ja imam odgovornost da procenim kako ćemo igrati i ko će igrati. To ide na moju adresu, a vi procenite da li mogu ili ne mogu. Ali ako su igrali pre tri dana i večeras, moje mišljenje je da mogu. Ja donosim odluke na kraju krajeva, sviđalo se to nekome ili ne."

"Žao mi je"​

"Žao mi je što nismo mogli da iskoristimo pun kapacitet sa svim igračima, ali dobro. Ova grupa igrača je pokazala karakter i da zna da se bori za Srbiju. To je važno, nemam šta da zamerim igračima, podvlačim to. Ja nisam gledao, verovatno će mi biti teže kad budem gledao. Šutevi Vlahovića, glava Mitrovića, Živković... Neverovatno da toliki broj šansi ne iskoristimo, ali ipak to je fudbal. Takav da vas nekad razočara, a nekad vam donese nešto što se najmanje nadate."

Zaključak​

"Zaključak je takav, ove smo gurnuli dole, ove Švajcarce što je dobro, a ove nismo dobili. Španiji smo jedini bod uzeli. Da ga Jović dade, ko zna kako bi se završilo. Tu je isto pokazan veliki karakter. Glava gore, idemo dalje, nema predaje. Čekaćemo da se igrači oporave i vrate u staru formu. Biće Srbija jača nego što ste večeras videli. Biće hrabra i raspoložena. Žao mi je i izvinjavam se za ovih 0:0, ali to je to".

Back