Srbija mu mora nadoknaditi auto koji je oduzela JNA

• Začetnik teme Začetnik teme ucka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ucka

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.812

...Apelacijski sud u Beogradu nakon deset godina sudovanja donio je pravomoćnu presdu u korist Ivice Bačića iz Splita, piše Slobodna Dalmacija.

Bačiću Srbija mora nadoknaditi automobil i sve predmete koje su mu pripadnici JNA oduzeli prilikom uhićenja u listopadu 1991. godine. Sud u Beogradu priznao da je Srbija pravni sljednik Jugoslavije i JNA u građanskim sporovima. Riječ je o ratnoj odšteti koja otvara vrata i ostalim građanima da krenu Bačićevim stopama.
Splićanina su, naime, 1991. uhitili pripadnici tadašnje JNA te je završio u kninskom zatvoru kao pripadnik ZNG-a zbog sumnje da je dezerter i špijun (Bačić je 26. srpnja iste godine kao podoficir JNA prešao u redove HV-a). Pri uhićenju su mu oduzeti automobil Renault 19, radiostanica, putovnica, kasetofon s dvije kasete i kožnata torba s osobnim stvarima, a potvrdu o oduzimanju ispunio je Milorad Grubač.

− Kad mi je oduzet auto, zarekao sam se da ću istjerati pravdu i, evo, uspio sam, kazao je za Slobodnu Dalmaciju.

kako to? pa neprijeteljska strana? spijun sa radiolom? ko je ovde blesav. a sta sa svom srpskom imovinom? ko je taj u srbiji ko sme obvako da sudi? a ko je taj ko sme da bilo sta isplati a onoliki nas svet ostao bez imovine, brojni su inval;idi, mnogo je poginulih. kad se sve sracuna nemam protiv. a ko ce da obesteti ubijene sa koranskog mosta?
ovo je vrhunski pravni kretenizam. ja bih sve te sudije na branje kukuruza i riljanje.

kako to? pa neprijeteljska strana? spijun sa radiolom? ko je ovde blesav. a sta sa svom srpskom imovinom? ko je taj u srbiji ko sme obvako da sudi? a ko je taj ko sme da bilo sta isplati a onoliki nas svet ostao bez imovine, brojni su inval;idi, mnogo je poginulih. kad se sve sracuna nemam protiv. a ko ce da obesteti ubijene sa koranskog mosta?
ovo je vrhunski pravni kretenizam. ja bih sve te sudije na branje kukuruza i riljanje.

..kad Srbija i JNA plati ono sto je unistila u Hrvatskoj,mozemo da razgovaramo dalje !!!:D

Back