Srbija mlati pare na koroni pljačka građane!

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
82.949
Danas novoobolelih 130 umrlih 6 a testirano 10.000 ljudi!
Srbija osmislila dobar biznis da za test od 5 evra naplaćuje preko 9000 dinara po glavi čoveka koji mora da putuje u inostranstvo. Po meni ovo je isto što i ratno profiterstvo.

Ali tu nije kraj sns pljački, znaju da ta ista osoba mora da se vrati u zemlju i tu će da ga opljačkaju za još 9000 dinara.

Država legitimno ukrade od građana srbije dnevno 90 miliona dinara!

Ovo je ništa drugo nego reketiranje građana jer se u svetu traži pcr test za ulazak nikakve potvrde o vakcinama neće da mogu.

Dok druge zemlje EU te testove rade besplatno za svoje građane SRBIJA KRADE!

Danas novoobolelih 130 umrlih 6 a testirano 10.000 ljudi!
Srbija osmislila dobar biznis da za test od 5 evra naplaćuje preko 9000 dinara po glavi čoveka koji mora da putuje u inostranstvo. Po meni ovo je isto što i ratno profiterstvo.

Ali tu nije kraj sns pljački, znaju da ta ista osoba mora da se vrati u zemlju i tu će da ga opljačkaju za još 9000 dinara.

Država legitimno ukrade od građana srbije dnevno 90 miliona dinara!

Ovo je ništa drugo nego reketiranje građana jer se u svetu traži pcr test za ulazak nikakve potvrde o vakcinama neće da mogu.

Dok druge zemlje EU te testove rade besplatno za svoje građane SRBIJA KRADE!
Plaća se kada se testiraš na svoj zahtev.
U COVID ambulantama je besplatno testiranje ako se sumnja na bolest.

PCR test najskuplji u Srbiji

„Šokantno je obrazloženje da se cena za strance snižava radi podsticanja turizma, a Vladu ne zanimaju građani Srbije koji žele da odu na letovanje, a ne mogu da za četvoročlanu porodicu izdvoje astronomskih 36.000 dinara samo za PCR testove“, dodaje se u saopštenju. https://www.danas.rs/drustvo/reagov...cene-pcr-testa-za-strane-i-domace-drzavljane/
Koliko košta PCR u regionu i gde je tu Srbija

1622122511-27.05-cene-pcr-testovaregion-750x484.jpg
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs
Srbija prednjači po ceni PCR testova u regionu. Do 1. januara ovaj test je koštao 6.000 dinara, ali je od početka godine poskupeo na 9.000 (76 evra). Mnogo jeftinije može da se prođe u Severnoj Makedoniji, gde se PCR test naplaćuje oko 40 evra. U susret turističkoj sezoni, Crna Gora besplatno radi testove, ako su vam oni neophodni za povratak u matičnu zemlju. https://nova.rs/vesti/drustvo/pcr-test-korona-region/

moze malo konkretnije u kojoj zemlji je besplatno na sopstveni zahtev?
koliko znam besplatno je samo u francuskoj

evo cena

Oni koji u Hrvatskoj žele da se testiraju na korona virus - treba da vode računa u kojoj županiji rade test.
Jer, cena je različita i do nekoliko desetina evra za samo nekoliko kilometara razdaljine.
Tako je PCR test za hitne slučajeve u, na primer županiji Dubrovačko-neretvanskoj u Zavodu za javno zdravlje oko 200 evra, dok u KBC Osijek u Osiječko-baranjskoj županiji - oko 66 evra.
U privatnim klinikama u Crnoj Gori PCR test košta 80 evra, dok isti test u Slovenijikošta od 80 do 120 evra.
U Severnoj Makedoniji testiranima treba od 40 do 89 evra za testiranje u privatnim laboratorijama.

Za razliku od Srbije, koja je povećala cenu testa na lični zahtev, u Bosni i Hercegovini je ona smanjena.
Tako je Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije doneo odluku po kojoj PCR od decembra 2020. košta 57,3 evra.
Prethodno je test koštao oko 70 evra.
Cena istog testa je snižena još u avgustu i entitetu Republika Srpska i košta oko 76 evra, što je za trećinu manje nego ranije.

Među najjeftinijim testovima na svetu su oni u Indiji - oko 17 evra.
U Velikoj Britaniji PCR test na sopstveni zahtev staje oko 160 evra, dok se u Nemačkoj na Frankfurtskom aerodromu na sopstveni zahtev može testirati po ceni od 56 evra, a rezultat stiže u narednih šest do osam sati.
Oni koji žele rezultate za tri sata moraju da plate 139 evra.
U Austriji test sa rezultatom koji se dobija narednog dana košta 120 evra.

Kada se rezultat u Švedskoj dobija za dva dana PCR test košta 140 evra, ali oni koji žele da ga dobiju za dan - moraju da plate duplo više.

Južnoafrička republika PCR testove naplaćuje oko 50, a Meksiko oko 120 evra.

moze malo konkretnije u kojoj zemlji je besplatno na sopstveni zahtev?
koliko znam besplatno je samo u francuskoj

evo cena
Ne mora da bude besplatno ali ne mora ni da bude najskuplje u regionu i svetu! Ima nas koji putujemo zbog posla u inostranstvo ne zasniva nam se život na gledanju rijalitija, parova i lađenja jaja jednom godišnje u grčkoj!

Na početku pandemije su maske išle i preko sto dinara, pre pandemije nisu išle preko deset. Mene zanima ko je za to vreme obezbedio i sebe i naredne tri generacije svoje familije. Neko je tu "legalno" narod opljačkao za desetine miliona evra.
to je bio kratak period od nekih mesec dana
vrlo brzo su se cene smirile.

to je bio kratak period od nekih mesec dana
vrlo brzo su se cene smirile.
Skoro sedam miliona građana ove zemlje je kupilo tada minimum dve maske, nisu mogao u poštu, banku, bolnicu tamo vamo bez iste. Znači sigurno su svi kupovali, e sad ti pomnoži koliko je tu neko lovu zgrno legalno iz vlasti. 😉

ako si ti vlasnik firme, da prostis..hebo ti tvoj biznis ako ces propasti zbog 9.000

poenta je da ces ti poslovnim putem zaraditi sebi tih 9.000 i mnogo vise,..
nego nase gazde navikle da malo placaju a da puno zaradjuju..e jbg.
Nisam navikao na ovoliku količinu grebara i parazita u srbiji! Ne sheerem ja pare da dajem neradnicima na takse qrtze palce i ostale izmišljotine koje sa ovom bedom niču ko pečurke!

ko konkretno posto si ocigledno upucen u detalje?

inace ja nisam kupovao.. imao sam platnenu
Konkretno ne znam, verovatno neko iz ministarstva zdravlja. Oni su nadležni za te stvari. Nemoj da misliš da se ne krade ko kako stigne, kad nama pišljive deonice puteva koštaju ko svetog Petra kajgana, onda ti je jasno sve. Krade se i krašće se, jer im je zakon tako dozvolio. Preko papira sve nameste legalno i ćao. Niko ne može da me ubedi da nismo imali proizvodnju maski i da smo morali 400 puta skuplje da nabavljamo preko "braće" Kineza. Jesmo, ali juče.

Back