Srbija je prošle godina bila magnet za turiste iz celog sveta

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.100
U prvih deset meseci, prema podacima Narodne banke Srbije, od turizma smo prihodovali 1,275 milijardi evra.To je gotovo za polovinu više nego od januara do oktobra prošle godine.Srbija je ove godine postala omiljena zemlja za odmor građana iz Turske, Rusije i, naravno, regiona. Omiljene destinacije stranih turista su naša prestonica, banje i planine.
Osim za obilazak popularnih mesta širom Srbije, od Palića do Vlasinskog jezera, gosti, a naročito mladi, zainteresovani su i za dobar provod.
Kada su se ove godine Srbija, odnosno Beograd našli u „zelenoj zoni”, Indijci su počeli da dolaze kod nas kako bi obavezan period pre povratka u zemlje u kojima rade,
a on je bio 15 dana, proveli u državi koja je u toj zoni.

Indijci su se odlučili za Beograd zahvaljujući agencijama koje su bile kod nas, istorijskim vezama naše dve zemlje i činjenici da je naš avio-prevoz gotovo nesmetano funkcionisao. Sve to dovelo je do toga da su upravo oni ostvarili, u najvećem delu ove godine, najveći broj noćenja – 111.117. Na drugom mestu su Rusi sa 83.245 noćenja, a na trećem Turci sa 81.528. Naši građani najviše su putovali u Tursku, Egipat, Bugarsku i zemlje regiona. Grci su zbog ograničenja usled korone izgubili decenijsku dominaciju
https://objektiv.rs/vest/950675/srb...veta-evo-koji-narod-nas-je-najvise-posecivao/

Indijci, Rusi , Turci ..mašala od turista iz celog sveta

Lepo je što ljudi dolaze ali je problem što se ne nudi puno osim dobrog provoda.
Problem nam je i loša povezanost unutar zemlje da bi se išlo na neki izlet.

U Češkoj postoji mogućnost da se iz svakog sela dodje do Praga busom ili vozom a meni u Srbiji od rodnog grada treba kao da me Miško Krstić lično vozi.

Lepo je što ljudi dolaze ali je problem što se ne nudi puno osim dobrog provoda.
Problem nam je i loša povezanost unutar zemlje da bi se išlo na neki izlet.

U Češkoj postoji mogućnost da se iz svakog sela dodje do Praga busom ili vozom a meni u Srbiji od rodnog grada treba kao da me Miško Krstić lično vozi.
bas tako...
meni bi do tebe trebalo oko 7-8h kolima, racunajuci i prelaz preko Beograda i 2 stajanja...sto mi se nikako ne isplati za vikend...a sta bih radila tamo recimo 7 dana...
mozda bi i bilo sta da se obidje?
pricaj...:lol:

bas tako...
meni bi do tebe trebalo oko 7-8h kolima, racunajuci i prelaz preko Beograda i 2 stajanja...sto mi se nikako ne isplati za vikend...a sta bih radila tamo recimo 7 dana...
mozda bi i bilo sta da se obidje?
pricaj...:lol:

Mani je neverovatno da brže prodjem kroz 3 države nego kroz svoju, brze se dolazi do Horgoša nego južnije a ima više km.

Ima šta da se vidi kod mene, Memedovic je skoro bio na TV kada su snimali. Ima 5 epizoda na YT i poslaću ti na pp.
Nije ni sve snimio.

Čuj Indijci dolazili zbog istorijskih veza? :lol:
Dolazili su zbog viza i zaobilaženja karantina da bi nastavili ka destinacijama od interesa dok smo bili u zelenoj zoni, Rusi zbog Fajzera opet da bi mogli dalje a Turci u tranzitu ka mestu rada kao i uvek. Otprilke pravih turista od navedenih je možda petina i to optimistično gledajući. Sve tri zemlje su u bezviznom režimu što im značajno olakšava da koriste Srbiju kao mesto odakle mogu pozavršavati neke poslove koji su im primarni, a samo turističko razgledanje Srbije je prilično i dominantno usputno.
Svakako da je za posrnule hotelijere i ovo važno,jer noćenje je noćenje ali ne treba se zaluđivati.

Srbija je prelijepa zemlja.Isto tako gostoprimljiva....Malo su putevi problematicni u nekim dijelovima zemlje.Isto slabo obiljezene destinacije....npr Uvac....Nigdje kraj puta table jos toliko km.Ili ovde sad desno sa glavnog puta ....tako da smo se ubili trazeci i pogresno skretajuci...normalno Navi ne funkcionise....ili te odvede u pogresnom pravcu...A da ima sta da se vidi ima.treba samo da je bolje predstavljeno i reklamirano...

Srbija je prelijepa zemlja.Isto tako gostoprimljiva....Malo su putevi problematicni u nekim dijelovima zemlje.Isto slabo obiljezene destinacije....npr Uvac....Nigdje kraj puta table jos toliko km.Ili ovde sad desno sa glavnog puta ....tako da smo se ubili trazeci i pogresno skretajuci...normalno Navi ne funkcionise....ili te odvede u pogresnom pravcu...A da ima sta da se vidi ima.treba samo da je bolje predstavljeno i reklamirano...
jeste, ali da li bi ti recimo izabrala Srbija pre nego neku drugu turisticku destinaciju u Evropi?

jeste, ali da li bi ti recimo izabrala Srbija pre nego neku drugu turisticku destinaciju u Evropi?
Ja zivim u evropi i godinama sam obilazila njihove destinacije i Metropole.Medjutim u zadnjih par godina posjecujemo Srbiju ko turisti i mogu vam reci da sam jako zadovoljna.Sa ponudom smjestaja i svim ostalim.Ima puno toga da se vidi isto ....e sad zavisi sta ko voli.kakav provod...Posto zivim vec u velikom gradu vise me privlaci priroda i boravak u njoj....Tako da mi Srbija odgovara....Svaka zemlja ima svoje cari....trebamo ih samo otkriti....

Back