Kambodža nije bila američki rat. Tu su se lokalci klali međusobno, a ameri su tad bili zauzeti u Vijetnamu. Nas sam izostavio zato što nije bilo kopnenih sukoba sa amerima. Samo su davali vazdušnu podršku Šiptarima. Za Afganistan priznajem da sam ga zaboravio. U tom slučaju dodaj na rusku stranu Čečeniju (koji sam izostavio zato što je unutrašnja stvar Rusije) i Gruziju od prošle godine.
Mađarska revolucija 1956 - Ustanak Mađara protiv sovjetske vlasti. Vođa pobune je bio tadašnji mađarski Premijer Imre Nađ. Rusi su malo uletjeli tenkovima u Budimpeštu i za nekih 20-ak dana slomili mađarski otpor.
Čehoslovačka 1968 - Počelo je udaljavanjem Čeha i Slovaka ood sovjetske vlasti i unutrašnjim reformama u KP Čehoslovačke (takozvani socijalizam sa ljudskim licema) sa Aleksandrom Dubčekom na čelu. Sve te promjene su Rusima izgledale kao ugrožavanje njihovog uticaja nad zemljama istočne Evrope pa su u noći između 20 i 21 avgusta u saradnji sa ostalim državama VU uletjeli sa nekih 5-6000 tenkova i 200-300.000 vojnika u Čehoslovačku i okupirali je. jedino što Čehoslovačka nije pružala otpor kao Mađari par godina ranije (vlajda su na njihovom primjeru naučili kako to izgleda kad naljutiš Ruse) pa je okupacija prošla sa relativno malim brojem žrtava.