Srbija je plodno tlo za investicije u agrobiznisu

Poruka
22.606
NOVI SAD 16. 05. 2011

PRESS

Poljoprivreda... Izvoz mali u odnosu na ono što država želi
Srbija je plodno tlo za investicije u agrobiznisu

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović rekao je juče u Novom Sadu da je prošlogodišnji izvoz poljoprivrednih proizvoda od 2,2 milijarde dolara mali u odnosu na ono što država želi da postigne

On je na 78. međunarodnom poljoprivrednom sajmu rekao da je imperativ ministarstva promena strukture izvoza, kako bi se finalizacija proizvoda podigla na viši nivo.

- Učešće primarne proizvodnje i dalje dominira u našem izvozu i to je domaći zadatak za ministarstvo, ali i za preduzetnike da unaprede poslovnost i iskoriste podsticajne mere države - rekao je Milovanović.

On je istakao da je učešće poljoprivredne proizvodnje u 2010. činilo deset odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), a ceo sektor agrobiznisa zauzimao je četvrtinu BDP-a.

- Srbija je plodno tlo za investicije u agrobiznisu. Naša prednost u odnosu na sve druge zemlje kandidate za članstvo u EU jeste slobodan plasman robe u zemlje CEFTA sporazuma, Rusiju, Tursku, SAD i EU - rekao je Milovanović.

Prema njegovim rečima, akcenat u radu ministarstva ove godine biće unapređenje stočarske proizvodnje, preko plaćanja subvencija po grlu stoke od 25.000 dinara i premija za isporučeno mleko u iznosu od pet dinara po litru.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...+plodno+tlo+za+investicije+u+agrobiznisu.html

ts...ts..ts...:kafa:...evo da se neko ‚‚seti‚‚ od ogovornih u ovoj državi da je budućnost u nečemu što već imamo tj. agroboznisu:mrgreen:....pa mi ovde drvimo na ovu temu odavno ali ako neka su se setili.:lol:

Ima tu jedan problem koji me vec danima muci,a mislim da se tice i te kako svih nas,a to je jedno jednostavno pitanje:,,Kako to,da sada kad smo zaglibili u tolike dugove,u propast na svim nivoima,nezaposlenost,povecan broj malih i srednjih nelikvidnih firmi,it.d.it.d....da se odjednom,posle svih ovih godina sistematskog unistavanja sela i seljaka.u godini pre izbora,pre zetve,pre roda voca,da bas sad se toliko odjednom krece u neke subvencije i opstu mobilizaciju????Da li se to radi da bi se krenulo i spasilo napokon nesto od cega svi moramo da zivimo(hrana se jos uvek mora proizvesti i kupiti,zar ne)ili se sve to radi u nameri da se sve to lepo izveze,neko pkupi devize,obogati sebe i praunucad,a mi opet svi posle da placamo to isto ,ali uvezeno????Sta mislite o tom pravcu mog razmisljanja???Nije li logicno postaviti takvo pitanja,posle vec takvih slicno vidjenih scenarija????

Ima tu jedan problem koji me vec danima muci,a mislim da se tice i te kako svih nas,a to je jedno jednostavno pitanje:,,Kako to,da sada kad smo zaglibili u tolike dugove,u propast na svim nivoima,nezaposlenost,povecan broj malih i srednjih nelikvidnih firmi,it.d.it.d....da se odjednom,posle svih ovih godina sistematskog unistavanja sela i seljaka.u godini pre izbora,pre zetve,pre roda voca,da bas sad se toliko odjednom krece u neke subvencije i opstu mobilizaciju????Da li se to radi da bi se krenulo i spasilo napokon nesto od cega svi moramo da zivimo(hrana se jos uvek mora proizvesti i kupiti,zar ne)ili se sve to radi u nameri da se sve to lepo izveze,neko pkupi devize,obogati sebe i praunucad,a mi opet svi posle da placamo to isto ,ali uvezeno????Sta mislite o tom pravcu mog razmisljanja???Nije li logicno postaviti takvo pitanja,posle vec takvih slicno vidjenih scenarija????

Nije ni jedno ni drugo... već samo još jedna u nizu predizbornih kampanja...u prevodu nema od toga ništa.:aha:

Back