Evo covek nije bio lenj i izvukao je iz ponekih evropskih drzava MINIMALNU cenu radnog sata garantovanu zakonom date drzave u evrima :

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ova tablica nije točna. Bugarska, Rumunjska, Litva, Letonija, Mađarska nemaju tolike plaće. A ni Danska, Belgija, Švedska...Evo covek nije bio lenj i izvukao je iz ponekih evropskih drzava MINIMALNU cenu radnog sata garantovanu zakonom date drzave u evrima :
![]()
Evo covek nije bio lenj i izvukao je iz ponekih evropskih drzava MINIMALNU cenu radnog sata garantovanu zakonom date drzave u evrima :
Danska nema minimalnunzaradu, a Bugari su oko 2 evra.Evo covek nije bio lenj i izvukao je iz ponekih evropskih drzava MINIMALNU cenu radnog sata garantovanu zakonom date drzave u evrima :
![]()
Netačno u Srbiji nije minimalna cena rada 1,4 već 1,6 , time se služiteEvo covek nije bio lenj i izvukao je iz ponekih evropskih drzava MINIMALNU cenu radnog sata garantovanu zakonom date drzave u evrima :
![]()
Pa mi smo tu negde kao i Bugarska , minimalna cena rada određuje cenu proizvoda a ukupan rast razvoj ekonomije jedne zemlje . Bugarska i Srbia su tu negde na začelju. Inače i jedna i druga zemlja imaju identični razvojni model , znači tropa.Hitaju i Bugarska, Letonija, Litvanija ... tim putem, pa ipak siju tigra jedno 4-5 puta.![]()
putem, pa ipak siju tigra jedno 4-5 puta.![]()
Kao i uvek zabuna sa bruto i neto platama. Međutim ne čudim se što se Kurvatska srozava, jer to je plata Sotone!Ova tablica nije točna. Bugarska, Rumunjska, Litva, Letonija, Mađarska nemaju tolike plaće. A ni Danska, Belgija, Švedska...
Pogledajte prilog 985125
Sad ste u malo boljem delu kontejnera. Misliš da je to uspeh? Jel posećivao si ti bugarsku liturgiju skoro?Kako je pukla bajka o Srbiji kao ekonomskom tigru
Srbija, ekonomski tigar Balkana, bila je tek četvrta po ukupnom privrednom rastu od 2012. do 2020: komšije Rumuni, Albanci i Bugari bili su bolji od nas u ovom parametru. Hoće li ovo istraživanje – bazirano na podacima Svetske banke – uzdrmati narativ o uspešnoj ekonomskoj reformi naprednjaka? Naravno da neće: na delu je šminkanje stvarnosti pred izbornu 2022.
A šta kažu podaci?
Od 2012. do 2020, kada se uzme u obzir kumulativni (ukupno, narodski rečeno) rast BDP, bili smo 4, a rast je iznosio 16,5 odsto – ili 1,84 odsto godišnje. Rumunija je u istom periodu porasla za 32,7 odsto, Albanija i Bugarska – 17,5 odsto. Da ima i gorih od nas pokazuje primer Hrvatske, koja je porasla “samo“ 2,9 odsto.
Kad je rast „nula“
Ekonomista Ljubodrag Savić o podacima veruje i Statističkom zavodu Srbije (koji redovno izlazi za fantastičnim ekonomskim uspesima Srbije), ali ipak malo više Svetskoj banci (čije smo podaqtke citirali):
„Ta analiza za mene je pouzdanija, odnosno objektivnija. Neću da kažem da neko iz statističkog zavoda ne saopštava podatke dobro, ali ovde imamo na jednom mestu istu metodologiju, isti način prikupljanja podataka i jednu objektivno sagledavanje stvari. Mislim da mi kao zemlja ne treba da budemo nezadovoljni: biti na 4. mestu u okviru zemalja u okruženju nije loš rezultat, pogotovo kada se zna podatak koji je zvanični podatak države Srbije, da je država Srbija tek 2016. prešla apsolutni nivo BDP iz 2008. To znači da je u tih osam godina, ako prosečno posmatramo, rast bio nula. On je neke godine bio 2, pa minus 1, pa je sve išlo gore-dole“, kaže Savić.
Kao Slobin „švedski standard“
Zašto onda stalno predsednik i premijerka ističu da smo prvi po rastu – čak je govorio da su neke zemlje falsifikovale podatke da Srbija ne bi bila prva?
„Prvo, zato što su izbori sledeće godine. Drugo, ne radi to samo Vučić i ne radi to samo ova vlast. U Srbiji, ja to pamtim još od Josipa Broza Tita, statistika se šminka. Da ne bude samo da govorim za Vučića i za demokrate pre njega. Od Slobodana Miloševića koji je govorio o švedskom standardu… Ministar Parivodić je tada bio zadužen za ekonomske odnose – Srbija će imati švedski standard. Ostalo je samo “š” od švedskog standarda. To je jednostvano šminkanje stvarnosti. Svi političari imaju strahovitu potrebu da kažu da živimo bolje nego što zapravo živimo“, kaže Savić.
Izjave Vučića o ekonomskom tigru zato su samo politički marketing, smatra ekonomista Goran Radosavljević.
Nismo lideri
„Srbija nije lider u regionu, već je u poslednjih 20 godina na liniji proseka ili ispod njega. U suštini, ako poredimo zemlje sličnog razvoja, samo je Albanija u regionu bila lošija od nas u periodu od 10 godina“, kaže Radosavljević.
I sam je, kaže, radio slične analize, i došao do sličnog zaključka.
https://nova.rs/vesti/politika/kako-je-pukla-bajka-o-srbiji-kao-ekonomskom-tigru/
ako kaze nova s danas ili n1 onda znas da je sigurno istinaKako je pukla bajka o Srbiji kao ekonomskom tigru
Srbija, ekonomski tigar Balkana, bila je tek četvrta po ukupnom privrednom rastu od 2012. do 2020: komšije Rumuni, Albanci i Bugari bili su bolji od nas u ovom parametru. Hoće li ovo istraživanje – bazirano na podacima Svetske banke – uzdrmati narativ o uspešnoj ekonomskoj reformi naprednjaka? Naravno da neće: na delu je šminkanje stvarnosti pred izbornu 2022.
A šta kažu podaci?
Od 2012. do 2020, kada se uzme u obzir kumulativni (ukupno, narodski rečeno) rast BDP, bili smo 4, a rast je iznosio 16,5 odsto – ili 1,84 odsto godišnje. Rumunija je u istom periodu porasla za 32,7 odsto, Albanija i Bugarska – 17,5 odsto. Da ima i gorih od nas pokazuje primer Hrvatske, koja je porasla “samo“ 2,9 odsto.
Kad je rast „nula“
Ekonomista Ljubodrag Savić o podacima veruje i Statističkom zavodu Srbije (koji redovno izlazi za fantastičnim ekonomskim uspesima Srbije), ali ipak malo više Svetskoj banci (čije smo podaqtke citirali):
„Ta analiza za mene je pouzdanija, odnosno objektivnija. Neću da kažem da neko iz statističkog zavoda ne saopštava podatke dobro, ali ovde imamo na jednom mestu istu metodologiju, isti način prikupljanja podataka i jednu objektivno sagledavanje stvari. Mislim da mi kao zemlja ne treba da budemo nezadovoljni: biti na 4. mestu u okviru zemalja u okruženju nije loš rezultat, pogotovo kada se zna podatak koji je zvanični podatak države Srbije, da je država Srbija tek 2016. prešla apsolutni nivo BDP iz 2008. To znači da je u tih osam godina, ako prosečno posmatramo, rast bio nula. On je neke godine bio 2, pa minus 1, pa je sve išlo gore-dole“, kaže Savić.
Kao Slobin „švedski standard“
Zašto onda stalno predsednik i premijerka ističu da smo prvi po rastu – čak je govorio da su neke zemlje falsifikovale podatke da Srbija ne bi bila prva?
„Prvo, zato što su izbori sledeće godine. Drugo, ne radi to samo Vučić i ne radi to samo ova vlast. U Srbiji, ja to pamtim još od Josipa Broza Tita, statistika se šminka. Da ne bude samo da govorim za Vučića i za demokrate pre njega. Od Slobodana Miloševića koji je govorio o švedskom standardu… Ministar Parivodić je tada bio zadužen za ekonomske odnose – Srbija će imati švedski standard. Ostalo je samo “š” od švedskog standarda. To je jednostvano šminkanje stvarnosti. Svi političari imaju strahovitu potrebu da kažu da živimo bolje nego što zapravo živimo“, kaže Savić.
Izjave Vučića o ekonomskom tigru zato su samo politički marketing, smatra ekonomista Goran Radosavljević.
Nismo lideri
„Srbija nije lider u regionu, već je u poslednjih 20 godina na liniji proseka ili ispod njega. U suštini, ako poredimo zemlje sličnog razvoja, samo je Albanija u regionu bila lošija od nas u periodu od 10 godina“, kaže Radosavljević.
I sam je, kaže, radio slične analize, i došao do sličnog zaključka.
https://nova.rs/vesti/politika/kako-je-pukla-bajka-o-srbiji-kao-ekonomskom-tigru/
Jeste,istina je jedino to sto kaze AVako kaze nova s danas ili n1 onda znas da je sigurno istina![]()
Mozda nije uspeh,ali moramo da budemo korektni.Zar tebe ne nervira to sto vasi politicari vas lazu da ste "lider u regionu"?Sad ste u malo boljem delu kontejnera. Misliš da je to uspeh? Jel posećivao si ti bugarsku liturgiju skoro?
nova s danas ili n1 su inace poznati po istini kao i bugariJeste,istina je jedino to sto kaze AV![]()
Pravo pitanje je zasto Srbima ne smeta Vucic.nova s danas ili n1 su inace poznati po istini kao i bugari
izgleda da i bugare sada mnogo smeta vucic a ne samo hrvate![]()
Mozda nije uspeh,ali moramo da budemo korektni.Zar tebe ne nervira to sto vasi politicari vas lazu da ste "lider u regionu"?
Ja bih prije rekao da si ti opsjednut čim toliko mjenjaš priču.Kao i uvek zabuna sa bruto i neto platama. Međutim ne čudim se što se Kurvatska srozava, jer to je plata Sotone!
Наравно. Лаж је главна вредност данас у свету. То је тужно.Mozda nije uspeh,ali moramo da budemo korektni.Zar tebe ne nervira to sto vasi politicari vas lazu da ste "lider u regionu"?
Зато што су се одрекли Цркве и духовности. Једино данас има духовности изгледа међу Његошевим црногорским Србима.Pravo pitanje je zasto Srbima ne smeta Vucic.