Parun
Poznat
- Poruka
- 7.760
Ni posle dve decenije mi nije jasno protiv cega se to Srbija bunila krajem 80-ih. Uzivao se relativno dobar standard, ekonomija nije cvetala ali nije ni bila losa, daleko je bolje bilo nego danas. Moje je licno misljenje da je Srbija izvrsila samoubistvo i da je sama trasirala put prema situaciji u kojoj se sada nalazi. Uveren sam da smo imali dobru federalnu vlast, uzivali, u odnosu na Istok zasigurno, a i u odnosu na veliki deo ostatka Sveta takodje....Pa cak i u odnosu na dosta zapadnih zemalja..Tadasnja vladajuca garnitura u Srbiji nije bila dovoljno mudra da prepozna nadolezece dogadjaje, potencijalne promene pliticke ravnoteze i balansa, kako u zemlji tako i Evropi, i shodno tome odredi jednu razumnu i odgovornu politiku koja bi Srbiju uspesno provela kroz buduce izazove. Uveren sam a i ziv sam svedok da je sve uradjeno protivno zdravom razumu i da u sustini Srbija pocev od kraja 80-ih izvrsava samoubistvo. Kakvo je vase misljenje, ili sta je to Srbija mogla da uradi bolje a nije? I sta posle svega moze da radi bolje nego sto radi trenutno?