SRBIJA IDE U NOVI DUG ZBOG "ŠVAJCARACA" Do 8,9 milijardi dinara emisijom obveznica

Упркос томе није ОК.

Колега Самкро је у задњих 6 месеци доста хистеричан и вређа грађане са којима се не слаже.

Можда је полудео од кад је схватио да Радуловић неће спасити дан.

Uporedo sa tvojom konverzijom u ljubitelja Šiptara i šiptarskog bureka.

Sa ostalima sam ok. Velketa, Mitu, Rolju, Tonija i slične volim da prcnem onako ovlaš, ali ništa ozbiljno. Šojku volim da podsetim da je šojka, i to je uglavnom sve.

Dragon zamišlja da postoji neka specijalna državna institucija koja će da prekontroliše svaki ugovor u ime kupca pre potpisivanja, a pošto toga nema onda država treba da pokriva troškove, tj. poreski obveznici koji nemaju veze s tim.

Lud čovek.

Hajde ovako, da li je u pošteno sav rizik od rasta kursa prebaciti u ugovoru na samo jednu stranu, pitanje je prosto i jednostavno?

Po načelu savjesnosti i poštenja rizik bi trebali da podijele klijent i banka a ne da ga snosi samo jedna strana. Bar tako bi svako razuman rasuđivao.

Dakle, to je moj odgovor a šta bi bio vaš, da li je pošteno da rizik, kad već postoji, snose obje strane a ne samo jedna?

Не постоји незаконит уговор.

Постоји само неповољан уговор.

Знаш, то су они што се НЕ ПОТПИСУЈУ.
Pa hajde onda, ako je istina to što pišeš, da pisanim ugovorom ja i ti ugovorimo pranje novca i riješimo se tako svih naših finansijskih problema dugoročno?

Misliš da bi nas uhapsili? Pa ne postoji nezakonit ugovor, mi smo pranje ugovorili po zakonu?

Hajde ovako, da li je u pošteno sav rizik od rasta kursa prebaciti u ugovoru na samo jednu stranu, pitanje je prosto i jednostavno?

Po načelu savjesnosti i poštenja rizik bi trebali da podijele klijent i banka a ne da ga snosi samo jedna strana. Bar tako bi svako razuman rasuđivao.

Dakle, to je moj odgovor a šta bi bio vaš, da li je pošteno da rizik, kad već postoji, snose obje strane a ne samo jedna?

U ugovorima je već pisalo da su krediti indeksirani u francima i klijenti su te ugovore potpisivali, znači bilo im je prihvatljivo. Trebali su da se žale državi pre potpisivanja ako su smatrali da je to nekorektno.

Uporedo sa tvojom konverzijom u ljubitelja Šiptara i šiptarskog bureka.

Sa ostalima sam ok. Velketa, Mitu, Rolju, Tonija i slične volim da prcnem onako ovlaš, ali ništa ozbiljno. Šojku volim da podsetim da je šojka, i to je uglavnom sve.

Па, не, видиш, ја се противим томе да се грађани Линчују због фотки на фејзбуку.

Мислим да је проблем у теби јер си пре имао рационални, аргуменатовани наступ, а сад пишеш "не сери", "не једи г-овна", "убиј се стоко" и сличне ствари. То ипак показује одређени ниво новонастале емоционалне нестабилности. Први пут да си испиздео на мене је био када сам рекао да је Радуловић лажни месија. Зато мислим да у том грму лежи зека Роџерс.

Тужно за видети јер си био Добар Корисник.

Па, не, видиш, ја се противим томе да се грађани Линчују због фотки на фејзбуку.

Мислим да је проблем у теби јер си пре имао рационални, аргуменатовани наступ, а сад пишеш "не сери", "не једи г-овна", "убиј се стоко" и сличне ствари. То ипак показује одређени ниво новонастале емоционалне нестабилности. Први пут да си испиздео на мене је био када сам рекао да је Радуловић лажни месија. Зато мислим да у том грму лежи зека Роџерс.

za ove danas radulovic je preposten, svetac moze se reci.. kamo srece da je vise takvih kao on

za ove danas radulovic je preposten, svetac moze se reci.. kamo srece da je vise takvih kao on

Ма и ја волим Радулета (осим кад крене да прича неке анти-ЕУ будалаштине). Чак сам гласао за њега 2016.

Али то не мења чињеницу да он неће бити тај који ће скинути СНС.

Ма и ја волим Радулета (осим кад крене да прича неке анти-ЕУ будалаштине). Чак сам гласао за њега 2016.

Али то не мења чињеницу да он неће бити тај који ће скинути СНС.
niko nece skinuti sns zapamti, sami ce da se uruse jer je vec poceo raskol iskljucivo zbog love...koliko ce trajati proces ne znam,ali verovatno to zna onaj koji ih je doveo na vlast kao sto je doveo i one pre njih.

zato se i patoloski bore do poslednje kapi krvi jer znaju samo li negde popuste gotovi su... ali ni time nece spreciti svoj pad...mnogi ce pobeci a dosta njih ce robijati, zivi bili pa videli.

naravno sa njima i onaj majmun iz bosne ide pod politicki led i bosna postaje unitarna i apsolutni protektorat ogradjen ziciom medjunarodne vojne kontrole gore no na kosovu. zato svi sa mozgom begaju odande.

Da franak nije skočio, niko se ne bi žalio na nekorektnu odredbu ugovora da je kredit indeksiran u francima.

MMF je već objavio studiju 2007. u kojoj je predvidljiv rast franka.

Znači postojao je povećan ili visok rizik rasta. Zašto banka taj rizik u ugovorima nije podijelila kad se već koristila klauzulom u CHF?

Jer ZOO kaže:

Načelo savesnosti i poštenja

Član 12

U zasnivanju obligacionih odnosa i ostvarivanju prava i obaveza iz tih odnosa strane su dužne da se pridržavaju načela savesnosti i poštenja.

Navešću ti primjer:

Voziš se automobilom sa ćelavim ljetnim gumama po klizavom kolovozu i na tebi je rizik od slijetanja sa puta a na meni teoretski od onog da te udari meteor?

Misliš li da smo sav rizik podijelili pošteno i ravnopravno?

MMF je već objavio studiju 2007. u kojoj je predvidljiv rast franka.
valjda znas kako funkcionisu berze kada se pretpostavi rast ili pad necega i kako ce drzava sledece godine reagovati? te informacije su zlata vredne. ne govorim o novinskim patkama i tralala procenama. ne znam da na berzi kad se neko zaebe da drzava stane izanjega kada stoji na mostu i oce da se rokne zbog bankrotstva.

dobro stane iza najaceg ako pukne i njegov pad preti da urusi nacionalnu ekonomiju, ali to nema veze sa pojedncima jajarama.

valjda znas kako funkcionisu berze kada se pretpostavi rast ili pad necega i kako ce drzava sledece godine reagovati? te informacije su zlata vredne. ne govorim o novinskim patkama i tralala procenama. ne znam da na berzi kad se neko zaebe da drzava stane izanjega kada stoji na mostu i oce da se rokne zbog bankrotstva.

dobro stane iza najaceg ako pukne i njegov pad preti da urusi nacionalnu ekonomiju, ali to nema veze sa pojedncima jajarama.
To je u redu, berzansko poslovanje je nešto drugo, ovde je problem što se na mala vrata uvuklo u kreditno poslovanje!!!

A ubacila ga je baš - banka!! Nije klijent, šta misliš zašto je ponuđen kao povoljniji ako je rizičniji?!

Sa normalnim ljudima pričam normalno. Ljubiteljima Šiptara koji zagovaraju podizanje spomenika albanskim žrtvama u Beogradu nemam da poručim ništa drugačije od onoga što sam i tebi poručio. To je bio moj stav oduvek, a i tvoj dok nisi utripovao da si Nemac samim tim što si se odselio u Nemačku. Ali evo i ovaj Dragon je recimo mrzitelj Šiptara kao i ja, pa opet ne mogu da se složim s njim po drugim pitanjima, tako da se odnosim prema njemu isto i gore nego on prema meni. Isto tako i sa Buljašenkom i ostalom ekipom.

Zbog Radulovića nisam ispizdeo na tebe, samo smatram da su malodušni ljudi poput tebe, koji obožavaju da šire svoju malodušnost okolo, glavni razlog propasti DJB i projekta departizacije Srbije. Nisam besan na vas, uostalom, kad budeš slao pare za Srbiju, seti se da će dobar deo tvog krvavo zarađenog novca da ode na izdržavanje neke tamo Barbare koja lakira nokte u radno vreme u Studiju B, ili na otplatu kredita u francima, a DJB se borio upravo protiv toga.

Sa normalnim ljudima pričam normalno. Ljubiteljima Šiptara koji zagovaraju podizanje spomenika albanskim žrtvama u Beogradu nemam da poručim ništa drugačije od onoga što sam i tebi poručio. To je bio moj stav oduvek, a i tvoj dok nisi utripovao da si Nemac samim tim što si se odselio u Nemačku. Ali evo i ovaj Dragon je recimo mrzitelj Šiptara kao i ja, pa opet ne mogu da se složim s njim po drugim pitanjima, tako da se odnosim prema njemu isto i gore nego on prema meni. Isto tako i sa Buljašenkom i ostalom ekipom.

Zbog Radulovića nisam ispizdeo na tebe, samo smatram da su malodušni ljudi poput tebe, koji obožavaju da šire svoju malodušnost okolo, glavni razlog propasti DJB i projekta departizacije Srbije. Nisam besan na vas, uostalom, kad budeš slao pare za Srbiju, seti se da će dobar deo tvog krvavo zarađenog novca da ode na izdržavanje neke tamo Barbare koja lakira nokte u radno vreme u Studiju B, ili na otplatu kredita u francima, a DJB se borio upravo protiv toga.

Да, цела ова порука заправо значи "Ја сам бесан а заправо тужан човек који бљује ватру и пени на уста".

То није здраво.

Изађи у природу, опусти се мало.

To je u redu, berzansko poslovanje je nešto drugo, ovde je problem što se na mala vrata uvuklo u kreditno poslovanje!!!

A ubacila ga je baš - banka!! Nije klijent, šta misliš zašto je ponuđen kao povoljniji ako je rizičniji?!
nije ga banka ubacila vec konzorcijum svetskih banaka posto znaju kakvih debila ima na balkanu koji ne gledaju sta potpisuju jer samo misle kako ce na blagajni trkom po pare. a konzorcijum nije saka debila vec ljudi koji ozbiljno rade svoj posao i nista ne prepustaju slucaju. zato ako radis u banci ceo zivot imas i penziju od 800 do 1000 evra a ako radis na gradjevini i 200 je vrh.

Да, цела ова порука заправо значи "Ја сам бесан а заправо тужан човек који бљује ватру и пени на уста".

То није здраво.

Изађи у природу, опусти се мало.

Ne, svaki tvoj post od emigracije zapravo znači ''Sada imam posao, sada imam pare, a vi nemate, njanjanjanjanjanja''.

I onda dođeš kući u 21:00, legneš u krevet u svom iznajmljenom sobičku i sanjaš kako ćeš da se vratiš kući tamo neke 2050.

Ne, svaki tvoj post od emigracije zapravo znači ''Sada imam posao, sada imam pare, a vi nemate, njanjanjanjanjanja''.

I onda dođeš kući u 21:00, legneš u krevet u svom iznajmljenom sobičku i sanjaš kako ćeš da se vratiš kući tamo neke 2050.

Не, то погрешно тумачиш јер си под притиском и финансијски ти је тешко, па само размишљаш о парама, и љут си на оне за које мислиш да их имају.

Свако ко се иселио из СРЈ има слободу. Зато се нико никад неће вратити у СРЈ, од ових новијих емигрантских генерација.

Јер "Кући" је у ЕУ (или САД).

Желим и теби да искусиш слободу. Делујеш као да ти треба.

Не, то погрешно тумачиш јер си под притиском и финансијски ти је тешко, па само размишљаш о парама, и љут си на оне за које мислиш да их имају.

Свако ко се иселио из СРЈ има слободу. Зато се нико никад неће вратити у СРЈ, од ових новијих емигрантских генерација.

Јер "Кући" је у ЕУ (или САД).

Желим и теби да искусиш слободу. Делујеш као да ти треба.

Ja, za razliku od tebe, nikad nisam pisao o stanju svog novčanika. Ti si se stalno žalio da si nezaposlen iako dolaziš iz predratne gospodske porodice, što nikoga ne interesuje. Isto kao što sada imaš potrebu da se hvališ što si emigrirao i konačno našao posao, što takođe nikoga ne interesuje.

Uglavnom, srećno ti bilo ali nemoj više da nas savetuješ šta da mislimo o Šiptarima i njihovom bureku.

Ne radi se o postupcima banke već o prevari klijenata. Banka ne uzima novac na kamati već na rastu strane valute sa kojom nema nikakve veze, kad će vam jednom biti jasno?

Jesi li pročitao presudu hrvatskog Vrhovnog suda o ništavosti kredita sa chf klauzulom?
KAKO SADA ZNAŠ TO A ONDA NISI ZNAO TO??? Kada si potpisivao ugovor trebao si bolje da se info a ne sada da mi plaćamo tvoju ne informisanost!!!

Ja, za razliku od tebe, nikad nisam pisao o stanju svog novčanika. Ti si se stalno žalio da si nezaposlen iako dolaziš iz predratne gospodske porodice, što nikoga ne interesuje. Isto kao što sada imaš potrebu da se hvališ što si emigrirao i konačno našao posao, što takođe nikoga ne interesuje.

Uglavnom, srećno ti bilo ali nemoj više da nas savetuješ šta da mislimo o Šiptarima i njihovom bureku.

Па можда ниси директно писао, али си стављао јасно да знања да те ту нешто жуља, као сад.

Наравно да ћу да вас саветујем, јер се у те ствари разумем боље од вас.

Да слушате мене не бисте били Момци с Лошом Репутацијом.

Али обојица знам да се не ради о Шиптарима већ о љубомори, једу и фрустрираности.

KAKO SADA ZNAŠ TO A ONDA NISI ZNAO TO??? Kada si potpisivao ugovor trebao si bolje da se info a ne sada da mi plaćamo tvoju ne informisanost!!!
Nemam ja taj kredit nisi sam ga imao. Poznajem čovjeka koji je imao takav kredit i uzeo ga radi liječenja bolesnog člana porodice. Bukvalno su ga "natjerali" tako što su mu ponudili da mu završe svu papirologiju za 10 dana a za obični kredit bez klauzule su rekli da mora čekati dva mjeseca odobrenje iz glavne filijale jer kao te zahtjeve tamo šalju.
Kada je uzimao kredit nije mislio da ga neko može prevariti pa da mora vratiti dupli iznos već je razmišljao kako da pomogne bolesnom ocu.

Ne vidite vi njihovu muku i baš radi te osobe ja pišem ovde na temi...

Draganče, niti ja glasam za njega niti je on ovim potezom izgubio neki glas. Ko je glasao do sada, progutaće i ovo gomno, kao i sva ostala. Uostalom, mi ćemo ovaj dug morati da isplatimo sve i da sutra dođe neko drugi.
nisam mislio direktno da li ti glasac ili ne glasas za njega, vec uopsteno. narod glasa za njega verovatno zato sto vidi koja je alternativa njemu. vek jednog politicara nebi trebao da traje vise od dva mandata-8 god, ako za to vreme nesto ne uradi mrs iz politike, ako uradi, ispunio je dva mandata. ako je i tada bio los,kazniti kompletnu stranku pa da vidis kako bi postali dobri. kod nas kad udju u politiku,ne silaze sa drzavnih budzeta,sve kao jedni drugim opozicija. tako bi i ja voleo biti politicar.

Back