Србија и НАТО

Autor: Tanjug | 08.10.2009. - 09:01

Državni sekretar Ministarstva odbrane Igor Jovičić izjavio je da će misija Srbije pri NATO biti otvorena do kraja godine, ali nije želeo da otkrije ime prvog ambasadora pri Alijansi.

Srbija je dogovorila svoj prvi Individualni program za partnerstvo (IPP) sa NATO početkom 2009 i tim dokumentom su zajednički ustanovljeni prioriteti u saradnji Beograda sa Alijansom. Prema NATO, u središtu saradnje Alijanse sa Srbijom su demokratske, institutionalne i reforme u oblasti odbrane.

http://www.blic.rs/politika.php?id=114506

Спрема ли народна власт Српску децу за нове НАТО војнике?Доста су гинули Амерички и западни војници треба им свежа крв.Хоће ли господин министар са задовољством следеће године прокоментарисати одлазак Српских дечака на светска ратишта да бране тековине декокрације?Хоће ли сад прозападни форумаши потрчати са причом,није то ништа то је само амбасадор?Пролазе кад хоће наоружани нико нема право да их заустави,имају представника у министарству,планирају реформе одбране а властодржци планирају тихо увођење амбасадора у НАТО.Ради се дакле народу иза леђа,ко је тај ко сме тако олако да прави договоре и споразуме мимо воље граћана?Ко је тај појединац или група у демокрацијском друштву кад неполажу рачуне никоме у чијем интересу оно раде?

Sto bi Swabo rek'o:"TAKE IT EASY,JUNACE":ok:

Partnerstvo za mir dovoljna mera saradnje sa NATO
Beta - Pre sat i 25 minuta

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je u četvrtak uveče da je članstvo države u programu Partnerstvo za mir dovoljna mera saradnje Srbije i NATO-a.

"Ukoliko jedna Austrija, Švedska ili Irska mogu da budu u Partnerstvu za mir, a nisu u NATO-u zašto ne bi mogli mi? Sve te zemlje su članice EU i sve su vrlo uticajne. Čak i Švajcarska koja nije članica EU je u partnerstvu i ne vidim zbog čega mi ne bi mogli", rekao je Šutanovac televiziji B92.

Prema njegovim rečima, niko u Srbiji nije objasnio koje su eventualne koristi ili štete od mogućeg članstva u Severnoatlantskom savezu niti postoji računica koliko košta ulazak u NATO, a koliko vojna neutralnost.

http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=9514f179ec23a0e6e03d3f51e6c7c539&lang=0

Slazhem se,dakle druga Shvicarska.
Otvarajmo banke za zlato.

Bravo za ministra!!:klap::super::klap:

Evo jednog komsijskog komentara o istoj temi....a ja vec napisah sta mislim o tome...:rtfm:

NATO nije samo pitanje državne sigurnosti nego prvenstveno razvoja gospodarstva. Kada će to odgovorni u Srbiji shvatiti ? U Hrvatskoj smo oslobođeni vojnog roka, postoji samo profesionalna vojska ali već sada pojedine industrije (npr. tekstilna i strojarska) ima silne koristi od NATO narudžbi, sigurnost investitora, razvoj suvremenih tehnologija i transfer znanja, u zadnje dvije godine smanjen je broj vojnika za 12000, ogromna uštede u budžetu itd itd. O odlasku u mirovne misije po svijetu odlučuje isključivo nacionalni parlament
(zašto ne ?, 8. oktobar 2009 21:34)

Sta vise reci?!!:hvala:

Ja mrzim NATO a i svi Srbi dele moje misljenje a to vazi za Srbe u Srbiji i za Srbe u Republici Srpskoj.
Poslednje istrazivanje javnog mnjenja pokazuje da je 66% Srba u Republici Srpskoj protiv tog tzv. "ulaska u NATO". *******. ;) Srbija je sa njenim "glupavim" narodom osudena da ostane zaostala, siromasna i izolovana zemlja poput Irske, Svajcarske, Finske, Austrije, Svedske,... umesto da bude prosperitetna, bogata, otvorena, perspektiva, razvijena zemlja kao Rumunija, Bugarska, Gruzija, Estonija, zapadna Ukrajina,... ma jednostovano nema pomoci ovom glupom narodu. :hahaha:

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=111480

Podsećamo, premijer RS i njegovi koalicioni partneri - lideri SP i DNS, usaglasili su se da bi građani RS trebalo da se izjasne o ulasku u NATO na referendumu. Istraživanje koje je krajem 2008. sprovela agencija „Prizm resirč” pokazala je da je 66 odsto građana RS protiv ulaska u NATO.

Autor: Tanjug | 08.10.2009. - 09:01

Državni sekretar Ministarstva odbrane Igor Jovičić izjavio je da će misija Srbije pri NATO biti otvorena do kraja godine, ali nije želeo da otkrije ime prvog ambasadora pri Alijansi.

Srbija je dogovorila svoj prvi Individualni program za partnerstvo (IPP) sa NATO početkom 2009 i tim dokumentom su zajednički ustanovljeni prioriteti u saradnji Beograda sa Alijansom. Prema NATO, u središtu saradnje Alijanse sa Srbijom su demokratske, institutionalne i reforme u oblasti odbrane.

http://www.blic.rs/politika.php?id=114506

Спрема ли народна власт Српску децу за нове НАТО војнике?Доста су гинули Амерички и западни војници треба им свежа крв.Хоће ли господин министар са задовољством следеће године прокоментарисати одлазак Српских дечака на светска ратишта да бране тековине декокрације?Хоће ли сад прозападни форумаши потрчати са причом,није то ништа то је само амбасадор?Пролазе кад хоће наоружани нико нема право да их заустави,имају представника у министарству,планирају реформе одбране а властодржци планирају тихо увођење амбасадора у НАТО.Ради се дакле народу иза леђа,ко је тај ко сме тако олако да прави договоре и споразуме мимо воље граћана?Ко је тај појединац или група у демокрацијском друштву кад неполажу рачуне никоме у чијем интересу оно раде?

A inace ovo je nista, pa i Rusija ima tog ambasadora u NATO i Rusija je isto clanica Partnerstva za mir. Pa ako moze Rusija mozemo i mi. A Rusija je najveci neprijatelj toj bolesno-perzerznjackoj "alijansi".

Ja mrzim NATO a i svi Srbi dele moje misljenje a to vazi za Srbe u Srbiji i za Srbe u Republici Srpskoj.
Poslednje istrazivanje javnog mnjenja pokazuje da je 66% Srba u Republici Srpskoj protiv tog tzv. "ulaska u NATO". *******. ;) Srbija je sa njenim "glupavim" narodom osudena da ostane zaostala, siromasna i izolovana zemlja poput Irske, Svajcarske, Finske, Austrije, Svedske,... umesto da bude prosperitetna, bogata, otvorena, perspektiva, razvijena zemlja kao Rumunija, Bugarska, Gruzija, Estonija, zapadna Ukrajina,... ma jednostovano nema pomoci ovom glupom narodu. :hahaha:

Vi iz spskog entiteta u BIH bolje bi bilo da se dozovete pameti nego sto sanjate puste snove.:ok:

upravo tako , sada nismo ni u EU ni u NATO , bas kao i Svajcarci i izmedju njih i nas vlada mrtva trka u razvoju ,bogatstvu i uredjenosti zemlje :mrgreen:

Ja sam bas nedavno bio u Briselu i autobus u kom sam bio je trebao da prodje pored tog "sedista NATO-a" tako najavio vodic, medjutim ipak nije, e al da sam tuda prolazio i da mi je neko bas tu tada dao neku bombu mislim da bih bacio tamo na tu zgradu, ne bih oklevao ni trenutak i na onaj njihov odvratni znak ispred bih srusio najradije. I bio bih srecan.

Ja sam bas nedavno bio u Briselu i autobus u kom sam bio je trebao da prodje pored tog "sedista NATO-a" tako najavio vodic, medjutim ipak nije, e al da sam tuda prolazio i da mi je neko bas tu tada dao neku bombu mislim da bih bacio tamo na tu zgradu, ne bih oklevao ni trenutak i na onaj njihov odvratni znak ispred bih srusio najradije. I bio bih srecan.
pa da ti imas muda ti bi poneo bombu odavde i otisao sam do sedista NATO nevezano za vodica i uradio to , al nazalost nista od toga , jedino si sposoban da se qurcis po foprumima :sad2:

upravo tako , sada nismo ni u EU ni u NATO , bas kao i Svajcarci i izmedju njih i nas vlada mrtva trka u razvoju ,bogatstvu i uredjenosti zemlje :mrgreen:

Irska je do pre 20 godina bila siromasnija od Srbije, medjutim zahvaljujuci svojoj mudroj i odlucnoj anti-NATO politici je za samo 20 godina postala najrazvijenija zemlja u Evropi, tako da danas samo Luksemburg ima veci GDP po stanovniku od Irske, ali Luksemburg je beznacajna drzava zato sto je jako mala, znaci od svih ozbiljnih zemalja u Evropi Irska ima najveci GDP po stanovniku.

Irska je do pre 20 godina bila siromasnija od Srbije, medjutim zahvaljujuci svojoj mudroj i odlucnoj anti-NATO politici je za samo 20 godina postala najrazvijenija zemlja u Evropi, tako da danas samo Luksemburg ima veci GDP po stanovniku od Irske, ali Luksemburg je beznacajna drzava zato sto je jako mala, znaci od svih ozbiljnih zemalja u Evropi Irska ima najveci GDP po stanovniku.
aman bre covece to sto je neka drzava clanica NATO (ili nije ) nema mnogo veze sa njenom ekonomijom , a pogotovo nema veze u Irskom slucaju , a ta argumentacija ti je jako gluipava jer ako bi vec tako gledali najveci broj zemalja(ne sve ) koje su u toj alijansi su mnogo bogatije i razvijenije od Srbije ,kao i od velike vecine ostatka sveta .

pa da ti imas muda ti bi poneo bombu odavde i otisao sam do sedista NATO nevezano za vodica i uradio to , al nazalost nista od toga , jedino si sposoban da se qurcis po foprumima :sad2:

BUDIMO PARLAMENTARNI! Svako ima pravo da izrazava svoje stavove, teznje i zelje na nacin da to ne vredja drugog sagovornika. :ok::ok:

Taj uporedni primer koji je Djindjic upotrebljavao je apsolutno zanimljiv i treba ga naravno uzeti u obzir ali istine radi WORLD & EUROPE No.1 je Norveska(clanica NATO)

Taj uporedni primer koji je Djindjic upotrebljavao je apsolutno zanimljiv i treba ga naravno uzeti u obzir ali istine radi WORLD & EUROPE No.1 je Norveska(clanica NATO)

Ne nego je to Irska (neutralna zemlja) i Irska je pre 20 godina bila skoro ko danas Albanija, sada je No1 u Evropi (ako izuzmemo maleni Luksemburg) Norverskoj je trebalo mnogo vise od 20 godina da postane razvijena zemlja i Norveska nije ni clanica EU a i ima najveca prirodna bogatstva od svih zemalja u zapadnoj Evropi.

Back