Srbija gore tretirana od Nemačke posle WW2

• Začetnik teme Začetnik teme Kushi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nakon rata njemacka je prosla kroz totalnu denacifikaciju i katarzu..raskrinkala je nacisticke povijesnicare, akademike, znanstvenike....sto srbiju jos ceka...predstoji joj

sta srbiju ceka?sta da raskrinka?hoces da kazes da srbija ima naciste?
i da je pobila ljude kao nemacka?i napala jedno 20 zemalja?

ova izjava je za jednu dugu robiju...mislim cisto 5 godina kao popravni.......e da komunizam ili tako nesto opet dodje,pa da te neko za usi odvuce malo do otoka da porazmislis

O, prisilni koalicioni partneru sa stotinama nickova, ja rekoh šta imam, a ti sad kucaj sa caps lock čitave stranice i crtaj smajlijima do mile volje. Bar sam iskreno rekao šta mislim i šta je realno.

ma ne sumnjam ja u iskrene namere tvojih zakljucaka,samo da li su oni doneti pri svesnom i zdravom razumu ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci:mrgreen:

nego jesi li odremio ti monitor ili ne..............

nakon rata njemacka je prosla kroz totalnu denacifikaciju i katarzu..raskrinkala je nacisticke povijesnicare, akademike, znanstvenike....sto srbiju jos ceka...predstoji joj

Ми би доживели катарзу, него одведоше нам духовног вођу и гуруа др. Дабића...Сад нисмо у могућности....

Па ми уопште и немамо те како рече повјесничаре и знанственике....како да их раскринкамо
А од тих академика слаба вајда...Кад једном седну у фотељу не можеш их ни шпаклом одвојити

Poslednja izmena:
Nisam za princa Aleksandra(prasenceta) vec za nekoga poput princa Tomislava Karadjordjevica...

Evo ti jedan citat sa Vikipedije u vezi Princa....

*Године 1990. одбио је понуду Демократске странке из Београда, да буде њен председнички кандидат на првим послератним изборима у децембру те године.*

Ako mrzis lozu Karadjordjevica, mrzis i deo Srpskog naroda... Ako vredjas Lozu Karadjordjevica, vredjas i deo Srpskog naroda... Ne moram da ti pricam ko je oslobodio Srbiju?

I da li znas ciji je taj grb na tvom avataru? Republikanci, non stop, nessto, preuzimaju tudje...

Karadjordjevici su freemasoni - prodali dusu Englezima.

Lupetanja na sve strane. Znas kako decko, Nemacka posle II sv rata je bila potrebna Zapadu radi kontre komunistickom SSSR-u. A KOME MI DANAS TREBAMO?? Nikom... Zato prolazimo gore. Država Srbija nije u stanju da nadje jakog spoljnopolitickog partnera.

A kada neko to i poželi da uradi sa EU (kao Tadic na primer) naidje na opste pljuvanje upravo od vas takvih mudrosera.

Dakle ne bi ste da se uvlacite Zapadu kao Siptari... ali bi ste da imate bolji tretman od Nemacke posle II SR... Pa to je infantilno razmisljanje.

Sta mislite, da skidamo gace, a?!?

nije to bitno,bitno je da su srbi od 10 defanzivnih ratova proglaseni za zlikovce,tvrdim da nijedan narod nije pretrpeo toliko nepravdi kao srbi,pa cak i da se dokaze da smo pobili duplo vise ljudi nego sto se prica.

Rat na teritoriji Bosne i na teritoriji Hrvatske nije defanzivni već ofanzivni rat :!: Jedini defanzivni rat koji smo vodili od 45'te je bio rat za Kosovo i Metohiju ali smo tu već bili previše oslabljeni predhodnim ofanzivama, a da stvar bude još gora protivnik je bio mnoooooooooooooooogo jači od nas.

I da, mnogo je bitno koliko je pobijeno civila i ratnih zarobljenika i to je nešto što ni jednoj vojsci, i ni jednom vojnom i političkom sistemu ne sme da se oprosti!!!

A da smo pretrpeli stravično mnogo nepravdi, to je tačno. Ni jedan razlog ne opravdava uzimanje naše teritorije.

stvar je prosta,izruciti nase ljude kada ameri izruce za vijetnam,irak,jugoslaviju i sve druge ni po babu ni po stricevima,jer smo mi priznati kao drzava i nije bitna snaga niti velicina i tu je kraj svake price

Ovde se slažem :ok: ali je problem što smo mi mali u odnosu na amere tako da nećeš doživeti ovaj scenario koji si napisao. Ali da je pravde u svetu, ne bi se pravila razlika između naših monstruma (Mladić, Karadžić i ostali) koji su naređivali ubistva nedužnih ljudi i verovatno još većih monstruma (Buš, Klinton, Bler.........) koji su radili (i rade) to isto samo što uspevaju da se sakriju iza snage svojih zemalja.

sta srbiju ceka?sta da raskrinka?hoces da kazes da srbija ima naciste?
i da je pobila ljude kao nemacka?i napala jedno 20 zemalja?

Čeka nas trenutak kada ćemo prihvatiti činjenicu da je u naše ime učinjeno dosta zla drugim narodima. I za razliku od nemačke, mi smo napali "samo" 2 zemlje, ali problem nije u tome već u činjenicama koliko ne humanih i ne hrišćanskih dela je naša vojska učinila.

Rat na teritoriji Bosne i na teritoriji Hrvatske nije defanzivni već ofanzivni rat :!: Jedini defanzivni rat koji smo vodili od 45'te je bio rat za Kosovo i Metohiju ali smo tu već bili previše oslabljeni predhodnim ofanzivama, a da stvar bude još gora protivnik je bio mnoooooooooooooooogo jači od nas.

I da, mnogo je bitno koliko je pobijeno civila i ratnih zarobljenika i to je nešto što ni jednoj vojsci, i ni jednom vojnom i političkom sistemu ne sme da se oprosti!!!

A da smo pretrpeli stravično mnogo nepravdi, to je tačno. Ni jedan razlog ne opravdava uzimanje naše teritorije.

Ovde se slažem :ok: ali je problem što smo mi mali u odnosu na amere tako da nećeš doživeti ovaj scenario koji si napisao. Ali da je pravde u svetu, ne bi se pravila razlika između naših monstruma (Mladić, Karadžić i ostali) koji su naređivali ubistva nedužnih ljudi i verovatno još većih monstruma (Buš, Klinton, Bler.........) koji su radili (i rade) to isto samo što uspevaju da se sakriju iza snage svojih zemalja.

Čeka nas trenutak kada ćemo prihvatiti činjenicu da je u naše ime učinjeno dosta zla drugim narodima. I za razliku od nemačke, mi smo napali "samo" 2 zemlje, ali problem nije u tome već u činjenicama koliko ne humanih i ne hrišćanskih dela je naša vojska učinila.

GLE BRATE NE MOGU DA TI NAVODIM POJEDINOSTI ALI EVO OVAKO
ALBANCI NA KOSOVU SU UVINILI VISE ZLA SRBIJI NEGO SRBIJA SVIM NARODIMA.

1-U HRVATSKOJ NISMO POCINILI SKORO NIKAKVE ZLOCINE JER I NISMO IMALI PRILIKE,ONO MALO PAR HILJADA ODUZMI OD 750 000 U JASENOVCU I STA CES DOBITI? OGROMNI MINUS,A MI JOS ISPADAMO ZLIKOVCI

2-U BOSNI JESMO ALI SU I TURCI NAMA,NEGO JESMO NEMA VEZE.

3-MI NISMO NAPALI NI JEDNU ZEMLJU NIKADA,TO SU RATOVALI SRPSKI POBUNJENICI,A ZA TO JE POSTOJAO PROCES PROTIV MILOSEVICA I ON JE RASKRINKAO SVE TO.

NORMALNO JE DA SMO CINILI ZLOCINE TO JE RAT,ALI NEPRAVDA KOJA NAM JE PRICINJENA NE MOZE SE MERITI NI U ZILIJARDAMA EURA.

NAPR. EVO SAD NEKO SRBIJU DA NAPADNE NAPR. MADJARSKA 1 SRPSKI VOJNIK DA UBIJE NEKOGA SVI CE RECI AAAAAAAAAAA TI SRBI,IMA MNOGO TOGA JOS

GLE BRATE NE MOGU DA TI NAVODIM POJEDINOSTI ALI EVO OVAKO
ALBANCI NA KOSOVU SU UVINILI VISE ZLA SRBIJI NEGO SRBIJA SVIM NARODIMA.

1-U HRVATSKOJ NISMO POCINILI SKORO NIKAKVE ZLOCINE JER I NISMO IMALI PRILIKE,ONO MALO PAR HILJADA ODUZMI OD 750 000 U JASENOVCU I STA CES DOBITI? OGROMNI MINUS,A MI JOS ISPADAMO ZLIKOVCI

2-U BOSNI JESMO ALI SU I TURCI NAMA,NEGO JESMO NEMA VEZE.

3-MI NISMO NAPALI NI JEDNU ZEMLJU NIKADA,TO SU RATOVALI SRPSKI POBUNJENICI,A ZA TO JE POSTOJAO PROCES PROTIV MILOSEVICA I ON JE RASKRINKAO SVE TO.

NORMALNO JE DA SMO CINILI ZLOCINE TO JE RAT,ALI NEPRAVDA KOJA NAM JE PRICINJENA NE MOZE SE MERITI NI U ZILIJARDAMA EURA.

NAPR. EVO SAD NEKO SRBIJU DA NAPADNE NAPR. MADJARSKA 1 SRPSKI VOJNIK DA UBIJE NEKOGA SVI CE RECI AAAAAAAAAAA TI SRBI,IMA MNOGO TOGA JOS

Pazi ovako, ja ni jednog trenutka nisam rekao da smo mi zločinci, a oni nisu, niti sam rekao da smo mi veći zločinci od njih. Ja samo kažem da je mnogo loše to što se radilo u naše ime po Bosni. Naravno, isto tako je loše i ono što su nama radili šiptari na Kosovu, ono što su nam radile ustaše u drugom svetskom ratu, šta smo trpeli pod turcima itd.

U ratu postoje "pravila rata" koja strogo zabranjuju činjenje zločina, prvenstveno prema civilnom stanovništvu. Po meni bi trebali da odgovaraju svi koji su počinili ili naredili ubijanje nenaoružanih ljudi, bez obzira na nacionalnost, pol, veru, rasu.... Ja mislim da pravda može biti zadovoljena jedino onda kada se svi zlikovci kazne.

I da, čisto da ne lutam dalje od teme, mislim da je Nemačka bila bolje tretirana posle drugog svetskog rata od nas sada upravo zato što su svi oni koji su činili zločine i koji su ih naređivali bili osuđeni odmah posle rata. Da se to desilo na Balkanu posle ratova 90-tih i da su odmah uhvatili i osudili i Karadžića i Mladića i Miloševića i Gotovinu i Izetbegovića, pa krajem 90-tih i Čekua i Tačija...e tek u tom slučaju bi smo i mi imali bolji tretman nego sada.

Sve u svemu, pravda treba da bude jednaka za svakoga, i ubice treba osuditi bez obzira da li su ubili/naredili ubijanje 1000 nenaoružanih ljudi ili 5,10,50 hiljada. Ničiji život ne vredi više od života drugih ljudi.

Back