Zagor92
Primećen član
- Poruka
- 722
Ozbiljno pitanje, bez zle namjere, kako to da se u Srbiji svi kunu u Rusiju, a doslovno žive na američkom cloudu?
- Softver? Google, Microsoft, Apple
- Telefon? iPhone, Samsung (Android - opet Amerika)
- Streaming? YouTube, Netflix, Instagram, iltii sve sa Zapada
- IT outsourcing, dev poslovi? U 99% slučajeva firme iz EU i SAD
A vi i dalje pričate o nekom bratskom Istoku dok vam cijeli digitalni život ide preko servera u Oregonu.
Zamislite da vam jednog dana Trump samo stisne disable region.. ostanete bez neta, aplikacija, mobilnog bankarstva, svega. A Rusi? Pošalju razglednicu i kažu držte se braćo.
Ne kažem ja da se trebate prestati volit s Moskvom, al bar budite realni. Amerika vas svakodnevno hrani tehnologijom, Rusija vam šalje simboliku i koji repost na Twitteru.
Pa vi sad meni recite, ko je stvarni partner, a ko poster na zidu?
- Softver? Google, Microsoft, Apple
- Telefon? iPhone, Samsung (Android - opet Amerika)
- Streaming? YouTube, Netflix, Instagram, iltii sve sa Zapada
- IT outsourcing, dev poslovi? U 99% slučajeva firme iz EU i SAD
A vi i dalje pričate o nekom bratskom Istoku dok vam cijeli digitalni život ide preko servera u Oregonu.
Zamislite da vam jednog dana Trump samo stisne disable region.. ostanete bez neta, aplikacija, mobilnog bankarstva, svega. A Rusi? Pošalju razglednicu i kažu držte se braćo.
Ne kažem ja da se trebate prestati volit s Moskvom, al bar budite realni. Amerika vas svakodnevno hrani tehnologijom, Rusija vam šalje simboliku i koji repost na Twitteru.
Pa vi sad meni recite, ko je stvarni partner, a ko poster na zidu?