Србија - Данска, Дан одлуке

Шта очекујете у мечу са Данском ?

 • Победу

  glasova: 2 15,4%
 • Пораз

  glasova: 7 53,8%
 • Нерешено и пролаз

  glasova: 2 15,4%
 • Нерешено и испадање

  glasova: 2 15,4%

 • Ukupno glasova
  13
 • Anketa je zatvorena .

fanstebre

Poznat
Poruka
8.434
mitrovic-penal-1.jpg


Четврти пут на четири последња велика такмичења наша репрезентација јури своју шансу за пролаз у нокаут фазу у последњем колу такмичења по групама, други пут у ери Пиксија. Претходни камен спотицања били су Аустралија и два пута Швајцарска. Сада се Данска испречила Србији на том узаном путу којим треба да прође.

Ситуација је јасна - само победа гарантује пролаз даље, а евентуални нерешени резултат садржи лудачке калкулације којима ће бити погубно бавити се.

Остаје нада да су притисци Срба уродили плодом и да ће Пикси под том пресијом прогутати свој его и оформити правих 11 на терену уз далеко разумнији тактички приступ који могу да испрате играчи јер у Пиксијевом разуму (ако га има) лежи једина шанса за нас.

Ја знам да ће момци да изгину на терену и да ће да дају 101% ма колико год да се ових дана срало (буквално срало) о Сергеју пре свега и генерално тиму уместо да се Пикси означио као главни и одговорни (што је и он сам покушао да избегне и наметне кривицу играчима) али ако Пикси буде водио меч као наше главешине што су водили народ и војску деведесетих сав тај труд играча ће бити минимизиран јер лоше вођство је највећи проблем народа Сербскога. Нека дух Пауновића уђе у Пиксија и промени ток фудбалске историје.

Да ли ће Небеса бити уз Српску расу или ће сетна мелодија поново запловити кроз врелу јунску ноћ ?
 
Poslednja izmena:
Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Srbije za Dansku: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Ilić, Lukić, Mladenović - Tadić, Samardžić - Mitrović.

https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1943944/sastav-srbije-za-dansku-piksi-sa-samardzicem-na-euro2024.html?utm_source=mondo&utm_medium=push notification&utm_campaign=mondo push
Srbija.png


Рајковић ми се не свиђа без обзира на оне одбране али ако је голман бранио два меча не иде мењати га сад. Остало треба овако извести јер ово је једина постава која може да колико-толико истрпи на терену овај Пиксијев спичошут од тактике. Ако не изађемо овако биће проблема
 
Pogledaj samo kako se kreću, nisu uigrani uopšte. A i nema ko da im šalje lopte non stop, jer svaka nam lopta ide na rajkovića a ne na njih dvojicu.
То је проблем ове тактике коју нико у свету (нормалан) не игра осим Пиксија. Центаршутева нема јер играш са крилним нападачима и то на обе стране са контра ногом па је готово немогуће да буде центаршутева са стране, а поготово не повратних лопти у 16 метара са стране (што би требало да буде специјалитет ове тактике) јер крила у тој ситуацији када играју на десној страни левом ногом улазе у средину и ствара се гужва и онда Влаховић "виси", а Митар зврнда у празно. Дешњак треба десно, а левак лево и онда би то била скроз другачија прича. Зато је Костићева повреда тежак ударац за нас, а селектор уместо да на то одговори на прави начин и да форсира лево Младеновића и Живковића, а десно Бирманчевића и Гаћиновића он уводи Гаћиновића лево и наравно дечко се распада, а онда иза њега иде ланчани распад и примаш гол.......

А и тај Гаћиновић чак ни крило није, дечко игра иза нападача то му је природна позиција, убацивање из другог плана. Форсиран је у АЕК-у на левом крилу што је имало смисла у поставци 4-2-3-1 са бековима али нема смисла у овој поставци Пиксија, а то Пикси не схвата.

Може неко Радоњића да не воли колико хоће и да сматра да је безобразан (и јесте често непрофесионалан, бахат) али Пикси као селектор је морао да нађе заједнички језик са њим, није смело да се дозволи да тако брз крилни играч дође у ситуацију да одбија национални тим. Уз Костића лево и Радоњић десно је морао да буде пројектован одавно за први избор.

Ово што ћете видету на клипу је требала да буде највећа снага наше тактике против којег лека готово да не би било јер би у гротлу 16 метара имао два таква звера какви су Влаховић и Митар који су застрашујући у тим ситуацијама (као и Јовић такође) плус би имао Сергеја који је фантастичан из другог плана (или Тадића):


Дакле овај који центрира би рецимо био неки дешњак, брз, продоран као нпр Радоњић или Бирманчевић, а означен број 1 би овде био Митар, број 2 Влаховић и број 3 Тадић или Сергеј или чак то лево крило које би ушло ту из другог плана, опције су разне. Надам сте да сте разумели концепт који објашњава овај чика. То је требала да буде највећа моћ наше репрезентације. Ако будемо вечерас овако играли газимо данце, запамтите моје речи.

Али Пикси стави Гаћинка лево, Жилета десно, направи тотални куршлус и онда народ кука на Сергеја што нема уграђен мотор у дупе као Мбапе па да све стигне. Човек је претрчао највише против Енглеске и није показао ништа. То је најбољи показатељ да ова тактика Пиксијева не да не функционише него игра против нас.

Митар и Влаховић су једни од најмоћнијих нападача првенства и само тотално неук селектор такав дар не уме да искористи. Огромну моћ имамо у нападу и штета је што се то годинама не користи на прави начин.
 
Poslednja izmena:
Али Пикси стави Гаћинка лево, Жилета десно, направи тотални куршлус и онда народ кука на Сергеја што нема уграђен мотор у дупе као Мбапе па да све стигне. Човек је претрчао највише против Енглеске и није показао ништа. То је најбољи показатељ да ова тактика Пиксијева не да не функционише него игра против нас.

Ne razumes, to je taktika da se zbuni protivnik ali jbg, nasi su se vise zbunili.
 

Back
Top