Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 103.788
Navedi mi jednog crnogorskog vladara prije dinastije Petrovic koji se izjasnjavao srbinom!!!
Vojisavljevic
Balsic
Crnojevic
Za pocetak dao sam ti 3 dinistije koje su vladale prije Petrovica pa bih te molio da mi das konkretan i precizan odgovor ko je od njih i od stotina clanova njihove familije srbovao...
Pa, jadan nebio, 1200 godina prije Petrovica Crna Gora ne zna ni za kakve Srbe a toliko je tih pisani dokumenata ostalo od Mlecana, Turaka, Rusa, Austrougara...
Copavac i Austrijski spijun Vuk Karadzic U 19. vijeku da bi konstruisao i napravio srPsku naciju je morao da konstruiše jezik, da napravi novi vjestački jezik, da bi se mogli razumjeti, i pravoslavni u Dalmaciji, i pravoslavni u Nišu.
Vuk Karadžić je kao model za jezik, kao podlogu jezika koji je konstruisao, uzeo jezik kojim se govorilo, zapadno od linije Tara - Drina, a odbacio je jezik kojim su do tada Srbi pisali.
Zatim je copavac proglasio manje-više sve Balkance za Srbe, to jest izmislio je Srbe preko Drine, u Crnoj Gori, Dalmaciji itd...
Copavac je Srbe posvuda po Balkanu promovisao i izmislio u tekstu "Srbi, svi i svuda" da bi taj tekst razradio Ilija Garašanin u tekstu "Načertanije".
To su u stvari dva programa po kojima je osmišljena i konstruisana srPska nacija.
U Crnoj Gori ideologiju SRPSTVA je prvi prihvatio Vladika Petar II Petrović Njegoš, koji je smatrao da je najbolji način da se pravoslavni po Balkanu svi objedine pod jednim nazivom - Srbi.
Sprovođenje te ideologije kasnije je nastavio Knjaz Nikola sa još većom, mnogo većom žestinom on se prihvatio srbovanja, i u brojnim prilikama neprestano je Crnogorce ubjeđivao da su Srbi. Stalno ih je i neprestano ubjeđivao u to...
Imam jos masu dokumenata ovome ali mi muka tipkat pa ti preporucujem ako te bas toliko interesuje da procackas netom i nadjes ta dva programa koje su copo i Grasanin osmislili...
Kojem to istorijskom prostoru? Pa vi ste visi dio istorije odrobovali jadan sto pricas to?
Boga mi ce onda IMT Rakovica morat´ da proizvede jos par stotina traktora vise i da ih izruci srpskome stanovnistvu u Crnoj Gori.
Naravno da nece biti, samo budite lojalni drzavi u kojoj zivite postujte njene zakonike i sve ce bit´ OK...![]()
To za Vuka Karadžića je obična glupost koja se stalno razvlači, toliko je

Nego, mne-boy, kakve ima veze što se nijedan Vojislavljević, Balšić i Crnojević nikada nije izjasnio Srbinom? :???:
I što znači "da li je ijedan član srbovao"? Da li pot to potpada to što je Đurađ Crnojević pisao na 'srpskom jeziku', što je štampao nove molitve Svetom Savi, što Ivan Crnojević poštuje njemu 'svete srpske careve', što Đurađ II poziva sebe na Stefana Nemanju 'prvog mirotočca srpskoga' i arhiepiskopa Savu, što su prvi Crnojevići bili "u cara Stefana vitezi", što su Balšići održavali Srpsku pravoslavnu crkvu dok su vladali nad Pećima, i silni drugi primjeri. :???: