Srbi svetska sila u sportu broj 1

Poruka
21.519
Ajmo da konacno prestanemo da se lazemo i da uzmemo u obzir sve cinjenice .

Dakle uzmimo u obzir sve nase rezultate , ekonomsku situaciju i ulaganja u sport - odnosno neulaganja i nas broj stanovnika .

Tenis je jedan od najpopularnijih sportova na svetu . Djokovic je izdominirao planetu . Po mnogima najbolji u istoriji tenisa . Medjutim on nije nekakav incident . Imamo Zimonjica koji je osvojao Grend Slemove i bio prvi na svetu u parovima , sada je 14. na svetu Tu je i Tipsarevic a tu je i Troicki koji je vec neko vreme 20. na svetu . Ana Ivanovic i Jelena Jankovic su konstantno medju prvih 10 ili 20 vec skoro celu jednu deceniju . I obe su jedno vreme bile prve na planeti . Osvajaci smo Davis kupa i finalisti FED kupa i vise puta osvajaci svetskog ekipnog prvenstva .

U kosarci imamo kao reprezentacija najvise osvojenih svetskih prvenstava - 5 . I delimo to prvo mesto sa SAD . Interesantno da smo i posle raspada SFRJ osvojili svetsko prvenstvo dok na primer Hrvati nisu . Da ne pricam koliko puta smo osvojili Evropsko prvenstvo ili da ne pricam o tome da je u svakom od najboljih evropskih klubova trener Srbin i par najboljih igraca su Srbi . Zvezda je ove godine usla u cetvrt-finale Evrolige , Partizan pre pet godina u polufinale - fajnl for a 1992. Partizan je porazivsi Huventud u finalu postao sampion Evrope . Trenutni smo vicesampioni sveta - 2014. porazeni u finalu od SAD . Nabrajati sad Divsa , Saleta Djordjevica i jos milion asova je nepotrebno.

U fudbau smo prosle godine osvojili svetsko prvenstvo za uzrast od 20 godina a 2013. smo osvojili svetsko prvenstvo za isti uzrast . Crvena Zvezda je 1991. postala sampion Evrope , Partizan je pre 50 godina bio vicesampion , Zvezda je 90ih posle 91 ulazila ponovo u samu zavrsnicu . Poslednjih 10-tak godina konstantno u mladjim kategorijama stizemo do finala i polufinala . . . Nabrajati Vidica i ostale asove je potpuno nepotrebno .

Odbojka i rukomet konstantno smo uvek u svetskom vrhu kao reprezentacija .

U vaterpolu smo trenutni sampioni Evrope i sveta i stalno osvajamo svetska i evropska u tom vaterpolu i ne moze nam niko nista .

U streljastvu i kajakastvu smo konstantno odlicni .

U atletici imamo Ivanu Spanovic koja redovno osvaja zlatne i srebrne medalje u skoku u dalj na svetskim i evropskim prvenstvima . Tu je i Emir Bekirc , Asmir Kolasinac takodje dosta uspesni atleticari koji osvajaju medalje .

U plivanju od Cavica , preko Nadje Higl , Velimira Stjepanovica i ostaih takodje smo uspesni .

Za tenis sam mozda trebao da spomenem da smo i ranije imali jakih tenisara u svetskom vrhu kao sto su Monika Seles i Boba Zivojinovic . U fudbalu na primer koliko god da ne volimo to da priznamo mi jesmo najveci rasadnik talenata na svetu posle Brazila i Argentine . Kada se uzme u obzir broj stanovnika onda smo ubedljivo najveci . U svakoj deceniji nasi asovi su dominirali svetom . Evo samo primera . Za Vidica niko ne moze da pobije da je stoper u rangu sa Pujolom i Serhiom Ramosom ako ne i bolji . I uvek imamo tih Ivanovica , Stankovica , Dzajica , da ne nabrajam sad jer mogao bih do sutra .

Znaci eto u tom fudbau gde A reprezantacija ne moze nista da uradi i gde ni dinara ne ulazemo kao uostalom i u ostale sportove opet non stop dajemo vrhunske najbolje igrace kojih ima previse a drugi sa zapada dovode crnce da igraju za njih englezi , francuzi , belgijanci , holandjani itd . . . .

Znaci KOSARSKA , TENIS , ODBOJKA , VATERPOLO , rukomet , fudbal , atletika , plivanje , i tako dalje . . . . . .

Pa ljudi sta bi bilo sa nama kada bismo imali pare da ulazemo kao sto to rade zemlje koje imaju novca ?

Ili sta bi bilo kada bismo imali vise stanovnika ili kada bismo i mi kao i oni jos pus dovodili crnce i to . . . ? ! ? !

Kukoč, Rađa, Petrović, Čosić, Dalipagić, Čutura, Zdovc, Komazec, Tvrdić, Delibašić.... oni svi za Srbiju osvajali zlata u košarci? Zannimljive tvrdnje. :mrgreen:
Preletio sam sad cijeli tekst na brzinu. Svjetska sila u rukometu :mrgreen:
U nogometu po broju talenata odmah iza Brazila i Argentine :mrgreen:
Al pošto je ovo pdf Fudbal, možda da se zadržimo na tom sportu. Što je po tebi potrebno učinit da bi Srbija imala rezultate koji bi odgovarali kvaliteti igrača koje ima? Znači, što treba poduzeti da Srbija ujedini naslove svjetskog i europskog prvaka u seniorskoj konkurenciji, i potom ih obrani?

Poslednja izmena:
Koliko smo uspesni u sportovima najbolje pokazuje zadnja olimipijada u Londonu 2012

Srbija je na 42 mestu svih ucesnika u bilansu osvojenog zlata, srebra, bronze. Osvojili smo samo 1 zlato, jedno srebro i 2 bronze. Od nas cak bolji, Bugari, Rumuni, Madajri, Hrvati, Cesi, itd...

Vidi tabelu
https://en.wikipedia.org/wiki/2012_Summer_Olympics_medal_table

Mi jesmo uspesni koliko toliko ali na svetskom nivou to je minimalno. Mi smo samo nacija paljevina, jer smo gubitnica zemlja, svako nas je gazio zadnjh 25 godina pa svaku pobedu u sportu dozivljavamo kao osvetu itd... Tako nas je Novak Djokovic lopticom kao osvetio za Nato agresiju 1999 godin. Kad Hrvate nekad pobedimo mi smo se osvetili za OLUJU. Turcima za Kosovski Boj, Nemackoj za 1941.

Srbi su frustrirana nacija, pa slavimo neke tamo beznacajne pirove pobede.Pravimo deceke u centru BG, tamo nekim klincima u fudbalu , Noletu koji zivi u Monaku itd...

Poslednja izmena:
Koliko smo uspesni u sportovima najbolje pokazuje zadnja olimipijada u Londonu 2012

Srbija je na 42 mestu svih ucesnika u bilansu osvojenog zlata, srebra, bronze. Osvojili smo samo 1 zlato, jedno srebro i 2 bronza. Od nas cak bolji, Bugari, Rumuni, Madajri, Hrvati, Cesi, itd...

Vidi tabelu

Mi jesmo uspesni koliko toliko ali na svetskom nivou to je minimalno. Mi smo samo nacija paljevina, jer smo gubitnica zemlja, svako nas je gazio zadnjh 25 godina pa svaku pobedu u sportu dozivljavamo kao osvetu itd... Tako nas je Novak Djokovic lopticom kao ovetio za Nato agresiju 1999 godin. Kad Hrvate nekad pobedimo mi smo se osvetili za OLUJU. Turcima za Kosovski Boj, Nemackoj za 1941.

Srbi su frustrirana nacija, pa slavimo neke tamo beznacajne prove pobede.Pravimo deceke u centru BG, tamo nekim klincima u fudbalu , Noletu koji zivi u Monaku itd...

Neki komentar ovakvog tipa sam i ocekivao .

Nego da te pitam kako smo to mi nacija paljevina sta se to drugi ne raduju a ? Mi smo napravili docek za fudbalere do 20 godina a pogedaj bosance oni su napravili docek za kosarkase kadete do 16 godina . Sta onda reci za to ?

Ovo da je to na svetskom nivou minimum je cista laz jer te realnost i cinjenice demantuju .

A najveca laz je ovo sto si napisao da nas neko gazi zadnjih 25 godina . To je klasican kompleks nize vrednosti sto ti ispoljavas . Kad si tako pametan sto nisi napisao ko nas gazi . Od pocetka pa do dan danas NATO pakt . Ko njima moze da se suprotstavi ? Pa samo Srbi . To je cinjenica .

Sta mene briga za hrvate i za oluju . ? Hrvati ne postoje da ih mi osamneste nismo primili u drzavi bukvalno ne bi postojali . Sve vreme su bili na nivou drzavnosti i kulture kao sto su danas romi , bunjevci i cincari . Taj rivalitet izmedju Srbije i Hrvatske ne moze da postoji . To je kao kad bi na primer postojao rivalitet izmedju Rusije i Gruzije . ili Meksika i Paname .

Mi sa kim smo imali rivalitet to su jedino bugari i nemci . Bugari su svaki put dobili zese po nosu od nas u svakom ratu . Ali bas zesce , A svabe i madjari i dan danas vuku traume sa Cera i Kolubare . Takav primer u istoriji nema niko . A mi ih imamo mnoge . Sto ne istices pozitivne strane svog naroda umesto sto izmisljas negativne ?

U prvom svetskom ratu Srbija je po procentima imala najvise mrtvih od svih drzava na svetu . Sama Srbija pobedila Austro-Ugarsku na Ceru i Kolubari . Takvih primera imas na svakom koraku nase istorije . Pogotovo u zadnjih dva veka .

I moram da kazem da je najveci idiotizam ovo sto pises za kosovski boj . Ne razumem sta mi tu ima kome da se svetimo ? SVI istorijski dokazi sa svih strana sveta JASNO kazu da je Srbija pobedila na Kosovu 1389 . a onda Srbi prave film kako su izgubili i sami sebi pune glavu kako su izgubili a istorijska cinjenica je da su POBEDILI jer da su izgubili turska vojska bi usla u Srbiju a ne bi se povukla . Srbija je postojala jos ceo jedan vek posle te bitke .

Srbija je na 42 mestu svih ucesnika u bilansu osvojenog zlata, srebra, bronze. Osvojili smo samo 1 zlato, jedno srebro i 2 bronze. Od nas cak bolji, Bugari, Rumuni, Madajri, Hrvati, Cesi, itd...

Vidi tabelu

Mi jesmo uspesni koliko toliko ali na svetskom nivou to je minimalno. Mi smo samo nacija paljevina, jer smo gubitnica zemlja, svako nas je gazio zadnjh 25 godina pa svaku pobedu u sportu dozivljavamo kao osvetu itd... Tako nas je Novak Djokovic lopticom kao osvetio za Nato agresiju 1999 godin. Kad Hrvate nekad pobedimo mi smo se osvetili za OLUJU. Turcima za Kosovski Boj, Nemackoj za 1941.

Srbi su frustrirana nacija, pa slavimo neke tamo beznacajne pirove pobede.Pravimo deceke u centru BG, tamo nekim klincima u fudbalu , Noletu koji zivi u Monaku itd...

Kad je reč o timskim sportovima, na olimpijadu idu igrači uglavnom iz druge postave, retko se kad na olimpijadi vidi neka sportska zvezda.

Kad je reč o timskim sportovima, na olimpijadu idu igrači uglavnom iz druge postave, retko se kad na olimpijadi vidi neka sportska zvezda.

maxresdefault.jpg

Nema sport veze sa parama ( osim možda moto sportovi ).
U Đokovića Srbija nije uložila ni dinar pa je Broj 1 u svetu.
U košarkaše, vaterpoliste, rukometaše, odbojkaše uložena sića a oni vraćaju zlato.

U fudbal uloženo najviše a realno - najbolja stvar za srpski fudbal bi bilo rasturanje i hapšenje svih u FSS i ukidanje Prve lige na 5 godina.

Sve ispočetka , da niko od starih ne ostane pa bi bilo neke nade.

Odbojka i rukomet konstantno smo uvek u svetskom vrhu kao reprezentacija .

Srbija konstantvo u svetskom rukometnom vrhu, a ne moze da se kvalifikuje na EP ili SP.

- - - - - - - - - -

Kakve gluposti,najveci rasadnik talenata posle Brzila i Argentine..:worth:
Plivanje,atletika,rukomet,dobro nisi naveo i futsal........:worth:
Jedini ekipni sport gde smo dominantni je vaterpolo a i to je sport koji ozbiljno igra 20-tak drzava....

20-tak? Igraju ga "ozbiljno" Madjari, Hrvati, Crnogorci, Amerikanci manje vise Nemci, Francuzi, Rusi, Grci. Sve u svemu 9-10 reperezentacija. Cak smo i mi( Makedonija) ozbiljno poceli 2006-te ali neko nije zeleo uspehe makedonskom vaterpolu.

Back