Srbi su videli cenu girosa i reakcije su burne: Ja nisam spreman za ovako potresne informacije!

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.424
:lol:

Evo apropo one teme i potvrde
--------------------------------------------------------------
Ko nije jeo giros na letovanju u Grčkoj, računa se da tamo nije ni bio! Omiljenom grčkom specijalitetu ne odoleva lako ni domaće stanovništvo, ni turisti, čak ni oni koji su mesecima ranije vodili računa o ishrani ne bi li vitki stigli na omiljeno kupalište, a razume se, među njima su ponajviše Srbi. Nova vest iz bratske nam zemlje, iskreno govoreći, mnoge je zabrinula.
Od početka ruske invazije na Ukrajinu, cene osnovnih životnih namirnica i energenata vrtoglavo su porasle širom Evrope, pa se tako osete i u Grčkoj gde cene brze hrane rastu i do 30 centi nedeljno, u čemu svakako prednjači čuveni giros.
"Da ne dižem paniku, ali cena girosa je trenutno 3,5 evra u Platamonu (bez dodatka sosa).. prošle godine je isti taj giros koštao 2,8 evra.. Koliko ste vi plaćali giros?", upozorila je nedavno jedna članica grupe "Uživo iz Grčke".

Oni koji dan na letovanju u Grčkoj ne mogu da zamisle bez mekane tortilje, mesa, hrskavog pomfrita i cacikija koji golica nepce, ovo poskupljenje debelo bi mogli da osete.

"Au, moj muž i komšija pojedu po 2 za užinu. Ostadoh ja bez Mega autleta", "Merak nema cenu", "Takve potresne informacije mogu da imaju fatalne posledice po dobrobit ljudi iz ove grupe", "Ja idem i da je 10", "Giros je giros... Kad neko kaže "onako, ništa posebno..." Tačno bi ga raspalila po glavi, i to baš girosom...Ha ha", "Ništa ove godine jedem jedan umesto dva girosa", "Može da bude i 10 evra, dolazim u avgustu", "Da ne prave giros ne bi niko ni isao za Grčku", "U Perei kod Soluna je dobar giros bio od 3 do 3,5 evra. Kome 50 centi znači, realno neka razmisli da li će da ide na letovanje", "Kome je skupo neka sedi kod kuće", "Za taj giros u Platamonu dala bih i 10 evra ,nema boljeg", nizali su se komentari korisnika................................................

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...ne-ja-nisam-spreman-za-ovako-potresne/vqt6cw9
---------------------------------------------------------------------

:mrgreen:

no-nooo.gif

Giros nije isto sto i Doner. Doner je i dalje 4.5 - 5. Pravi grcki giros, "mit pommes und tzatzikki", u pravoj grckoj radnji, je uvek bio malo skuplji.
Al vredi (bar ovaj sto ga ja uzimam) svaki cent 😊😎
Ja sam češće u Nemačkoj nego Grčkoj ali giros recimo nikada nisam uzimao niti mi je palo na pamet. Valjda vežem Nemaačku tačnije Berlin za Doner kebab i Bratwurst u broćki :lol:

20210703_181223A.jpg

20211217_211222.jpg

Inače ne kontam u čemu je fora sa currywurst. Meni je to ono low bottom ulične hrane...ali obožavaju ga.

Giros nije isto sto i Doner. Doner je i dalje 4.5 - 5. Pravi grcki giros, "mit pommes und tzatzikki", u pravoj grckoj radnji, je uvek bio malo skuplji.
Al vredi (bar ovaj sto ga ja uzimam) svaki cent 😊😎
aha sad vidim. nemam pojma to nisam video taj giros. kupim brate ljuta pileca krilca ispecem u rerni 3 evra i deset piva 4 evra i eto ti uzivanja

Дефинитивно, најбољи гирос који сам пробао у Србији је на Златибору у ''Краљев трг'' у близини Златиборског језера .
Tamo samo komplet lepinja dolazi u obzir
ko ti taj, sta ti taj Mythos? :mrgreen:
:rotf:
Pivo :lol:

Tamo samo komplet lepinja dolazi u obzir
Људи мисле да је најбоља комплет лепиња на Златибору, али далеко је боља у Ужицу. Иако је то свега 25 километара, али разлика је велика. Специјалитет дат од Бога за који већина Срба (ван Ужица) није ни чула. Укус комплет лепиње је толико савршен да прелази у нешто апстрактно. Наравно, кајмак мора да је из Сјенице
Али, оно сам ја занимљиво пробао у Пријепољу је ћевапи у комплет лепињу, преукусно

Poslednja izmena:

Back