I dok sam razmisljao o tome, palo mi je napamet pitanje:
Jeste li se i VI strasno mucili kroz celokupnu srpsku istoriju?
Jeste li se i VI strasno mucili kroz celokupnu srpsku istoriju?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ili umesto reči "istorija " :istorija oblikuje ljude dok ljudi ne počnu da oblikuju istoriju...
ne znam ko je to rekao...
ja...![]()
A koji se to narod nije, gledano kroz istoriju, namučio?
Čini mi se da takav narod ne postoji.
Naravno, (upotrebiću kliše frazu koju ne podnosim), svako samo svoju muku vidi.
Mislim da nisi razumela, samo su se srbi mucili kroz celokupnu istoriju!
Ostali se nisu mucili, oni su imali poteskoca, komplikacija, izazova, neizvesnosti, ali se nisu mucili.
Srbi su se mucili (potpitanje, jesu sami sebe mucili ili medjusobno?)
Ruku na srce, strasno sto je izginuo toliki narod na svakojake nacine. A ja se sprdam....
Ruku na srce neki narodi su jako mucili neke druge pa i svoje narode i to stoji.
A inace u pravu si - to je to.
Idem tako i razmisljam dalje i ustanovim
I Jevreji su se jako mucili kroz celokupnu srpsku istoriju a bogami i kroz celokupnu svoju istoriju.
I sad se ja pitam kako to da su se Jevreji od tolike muke obogatili, a Srbi nisu ?
istorija oblikuje ljude dok ljudi ne počnu da oblikuju istoriju...
ne znam ko je to rekao...
ja...![]()
Mnogi teoretičari postmoderne stavljaju glavu na pladanj zbog ove teze.je zbog ravnoteže kiviju
U stvari, ovo je odlično rečeno.![]()
Mnogi teoretičari postmoderne stavljaju glavu na pladanj zbog ove teze.![]()
![]()
![]()
Ako uzmemo samo Srbe u razmatrenje na temu, ruku na srce, sami sebi smo najveći naprijatelji.Nama ne treba muka "sa strane".
Mi se delimo neprestano.Na Srbe ove i one.I Na još mnogo toga.Nema nama sreće dok ne prestanemo da toliko (teška reč, ali najbliža istini koliko god je izbegavala), mrzimo, jedni druge zbog toga da li je nešto "lijepo" ili je "lepo", da ne pominjem nešto više.To je sitnica.Sitnica koja govori puno.
Mučili su se i ostali.Itekako.Ali nisu jedni drugima naneli toliko štete i muke koliko to Srbi jedni drugima jesu i mogu i hoće.
Through the period from the Armistice of 11 November 1918 until the signing of the Treaty of Versailles with the Weimar Republic on 28 June 1919, the Allies maintained the naval blockade of Germany that had begun during the war. As the German economy was dependent on imports, it is estimated that 523,000 civilians had died.
nego skrenusmo sa teme - pitanje je bilo .....A koji se to narod nije, gledano kroz istoriju, namučio?
Čini mi se da takav narod ne postoji.
Naravno, (upotrebiću kliše frazu koju ne podnosim), svako samo svoju muku vidi.