SRBI SU BOLESNI: Podsetite se šta je Dino Merlin govorio o Srbiji i dolasku u Beograd

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.346
http://www.srbijadanas.com/clanak/s...govorio-o-srbiji-i-dolasku-u-beograd-video-23

Buka oko zabrane unošenja srpske zastave na koncert Dina Merlina koji je zakazan za sutra u Kombank areni se ne stišava (pročitajte OVDE). I dok pevač ne objasni da li iza tog zahteva stoji njegova želja da ne vidi srpsku zastavu na svom koncertu, ili je u pitanju nesporazum, mi vas podsećamo na njegove izjave, koje se jedino mogu okarakterisati kao mržnja prema Srbiji i Srbima.

- Moje su omiljene pesme "Bojnа Čаvoglаve", "Kаd jurišnik bije" i druge slične njimа (poznati ustaški hitovi iz devedesetih).

- Mi bismo sаd mаlo Bаjаge i tonove s istokа… E, pа ne može! Jа sаm izgubio iluzije i zаborаvio neke pesme.

- Kаd su počelа grаnаtirаnjа Sаrаjevа i kаd me je Nele Kаrаjlić zvаo nа veliki miting mirа u Beogrаdu, rekаo sаm dа ću doći tаmo kаd budu pаdаle grаnаte.

- Jednа od nаjupečаtljivijih izjаvа Edinа Dervišhаlidovićа je onа dаtа zаgrebаčkom Slobodnom tjedniku u kojoj je Beogrаd nаzvаo "leglom fаšizmа", а 1994. nа pitаnje novinаrke Globusа dа li je moguć zаjednički život sа Srbimа, oštro je odgovorio:

– Mа, kаkаv suživot sа Srbimа! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću nаših pušаkа.

A kаd je rаt uveliko zаvršen, Dino nije prestаo dа zаtvаrа ustа. U sаrаjevskim Dаnimа 2001. izjаvio je sledeće:

– Srbi bi trebаlo dа uzmu lekove zа svoje bolesti, jer je evidentno dа su bolesni. Većinа je bolesnа i to je jedаn od rаzlogа zbog kojih bi trebаlo dа idem u Beogrаd, jer bolesnici se obilаze.

Dino Merlin je u toku rata u Bosni bio angažovan na ratištu, a u to vreme nastala su dva njegova velika hita: "Mene metak neće" i "Da te nije Alija".

Poslednja izmena:
Kako piše dnevnik Informer, Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, samo na koncertima u Beogradu zaradio je više od 1,5 miliona evra. To ga ipak nije sprečilo da zabrani unošenje srpske zastave na koncerte u Kombank areni ovog vikenda, ocenjuje ovaj list.

Procenjuje se da će Dino samo od ulaznica uzeti 500.000 evra, a kada se na to dodaju sponzorski ugovori, cifra će se popeti na minimum 600.000 evra, prema upućenim izvorima.

- To je ogroman iznos! Ispada da smo mi Srbi ludi, jer ga plaćamo da nas vređa - rekao je za Informer jedan srpski menadžer dobro upućen u organizaciju koncerata u regionu, a koji je insistirao na anonimnosti.

Merlin juče nije odgovarao na pitanja novinara, a iz Arene je potvrđeno da će unošenje zastava biti zabraneno na koncertima.

Menadžerski tim Merlina je, opet, poslao saopštenje redakciji ovih novina z kome se navodi kako "ne vide ni jedan logičan razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert", kao i da se ova odluka odnosi na pitanje fizičke bezbednosti u slučaju zastava sa čvrstim držačima.

12049522_929697813750050_6093039810644428741_n.jpg

krive su siroke narodne mase prvo sto slusaju plagijatora i takav neukus od nazovi muzike,da takav kvazi-muzicar napuni dve tri arene uzastopno,sad i pre 4 god..to nesto nije u redu sa publikom onda..pa tek onda vehabija koji je sa bradom i kratkim vehabijskim pantalonama istrcao medju bolesnike(srbe) zbog njegovih izjava,ali sve za pare..

krive su siroke narodne mase prvo sto slusaju plagijatora i takav neukus od nazovi muzike,da takav kvazi-muzicar napuni dve tri arene uzastopno,sad i pre 4 god..to nesto nije u redu sa publikom onda..pa tek onda vehabija koji je sa bradom i kratkim vehabijskim pantalonama istrcao medju bolesnike(srbe) zbog njegovih izjava,ali sve za pare..

mukom sam nateran da na poslu slusam radio jat i slicne.
ne prodje sat vremena a da se ne cuje neka dinovaca. ponekad i po 3 pesme za sat vremena.

kod mene to budi gadjenje a kod obicnog coveka razvija simpatiju..
zapravo koliko su krivi oni koji idu na koncert?
do pola jesu, a drugu polovinu slobodno mogu da dele sa onima koji im namece edina

Da, kriv je narod, da ga je nekako promenuti.....:D

A srpska savremena takozvana "narodna muzika" koju rado slusaju u Zagrebu mozda nije sund?

da sund je, ali me ne zanima sta se slusa u ZG uostalom to nije tema.

- - - - - - - - - -

mukom sam nateran da na poslu slusam radio jat i slicne.
ne prodje sat vremena a da se ne cuje neka dinovaca. ponekad i po 3 pesme za sat vremena.

kod mene to budi gadjenje a kod obicnog coveka razvija simpatiju..
zapravo koliko su krivi oni koji idu na koncert?
do pola jesu, a drugu polovinu slobodno mogu da dele sa onima koji im namece edina

na nekim radio "postajama" zapadno od DDS (Drina,Dunav,Sava) se ne mogu ni cuti muzicari istocno od DDS

da sund je, ali me ne zanima sta se slusa u ZG uostalom to nije tema.

- - - - - - - - - -

na nekim radio "postajama" zapadno od DDS (Drina,Dunav,Sava) se ne mogu ni cuti muzicari istocno od DDS

Kome je bitno politicko opredeljenje muzicara - taj malo nije normalan.

Danas Srbe ne uzrujava ni sto je vladika Velimirovic navijao za Hitlera, a treba da ih zanima sta je rekao neki tamo pevac...

Ne treba mesati babe i zabe.

Da su Srbi lud narod nije rekao samo musliman Dino...

Rekli su to i mnogi Srbi....

treba da se zna neka granica o tome se radi,ne mozes pricati javno o nekom komsiji da je lud da je vakav onakav,a posle da mu dolazis u kuci i nazivas ga prijateljem da mu uzeo pare,a jos mu zabranjujes da u kuci ima obesene porodicne slike na zidu posto ce gosta to iritirati,ja ne ocekujem da ovo razumes i neces,ceo forum zna ko si i sta si.. sa tobom ne treba razgovarati,samo maljem po glavi. ti si niko i nista nemas domovinu,boraviste ,prebivaliste ni ime ni naciju ni veru ti si jedno veliko nesrecno nista. 0

Poslednja izmena:
treba da se zna neka granica o tome se radi,ne mozes pricati javno o nekom komsiji da je lud da je vakav onakav,a posle da mu dolazis u kuci i nazivas ga prijateljem da mu uzeo pare,a jos mu zabranjujes da u kuci ima obesene porodicne slike na zidu posto ce gosta to iritirati,ja ne ocekujem da ovo razumes i neces,ceo forum zna ko si i sta si.. sa tobom ne treba razgovarati,samo maljem po glavi. ti si niko i nista nemas domovinu,boraviste ,prebivaliste ni ime ni naciju ni veru ti si jedno veliko nesrecno nista. 0

Ja to malo sire gledam:

Moja domovina je CEO SVET!

Moja nacija su svi dobri i posteni ljudi..

Moja vera je COVEK....

A vama malim i golim misevima kao sto si ti, ostavljam da se svakih 40 godina koljete i bacate u jame raspravljajuci cijem pradedi je bila veca ona stvar...:ok:

ma da pokusaj te neoliberalne gluposti da prodas svojim prijateljima zapadno od Drine,zivog bi te odrali i posolili ..ti si isprazna matora ljustura bez kuceta i maceta,bez poroda,porodice bez icega,domovine,vere,nacije i sve gore pobrojanog..i ti znas da je tako pa se tesis tim ispraznim glupostima i tom neokapitalisticko-liberalnom filozofijom i bljuvotinama,ti nisi ni mis ti si stakor ona odvratna stakorcina i pacovcina koju niko ne voli i koga samo gledaju da ubiju jer je stetocina,kao i ti ti si stetan za svako drustvo i treba te goniti.

Back