Срби из ЦГ на београдским факултетима?

Panto, pravilnom selekcijom bez uplitanja nacionalnosti Vlada Srbije osigurava da joj se uliva kadar iz drugih zemalja. Razmisli malo, Srbija po veoma maloj ceni dobiva osposobljene brucose. Ne zaboravi da na njihovo obrazovanje i zdravstvo Srbija nije potrosila niti dinara, jer su se skolovali u drugim zemljama (osnovno i srednje obrazovanje). Znaci svake godine ogroman broj studenata dolazi u Srbiju, a da Srbija nije prethodno potrosila nishta na njih. Ti isti studenti vracaju vam sve shto i uzmu kroz stan, poreze, rezije, hranu itd. Za kraj dobijesh ogroman broj kvalifikovanih radnika, za koje je Srbija potrosila manje novca nego na domace studente.

Svako zeli najbolje, zar ne?
Problem kod tebe je shto stvari gledash previshe kroz nacionalnost i politcke odrednice. Ne valjaju ti tolike predrasude.

Nazalost, to je ono shto i koci ovaj deo Balkana.

Slatko si me nasmejao moram da priznam... "osposobljeni brucosi"... HIT!!! :rotf::rotf::rotf:

Drugo... kome ti "osposobljeni" vracaju novac... drzavi sigurno ne vracaju... To sto placaju pdv na ono sto kupe ili kiriju, to placaju i drzavljani Srbije, a plus i porez od kojeg se stranci skoluju!!! Znaci besmislica...:super:

Trece... o kakvim "kvalifikovanim radnicima" ti pricas koje Srbija dobija... :dontunderstand:

To su verovatno oni "osposobljeni brucosi" koji postaju "kvalifikovani radnici" posto ne zavrse fakultet koji im je poklonila Srbija... Ili mozda i zavrse, pa se vrate u svoju zemlju, gde im je i mesto...

Srbija ima toliko nezaposlenih da moze da ih izvozi... samo nam jos fale strani drzavljani... Na kraju, kako bi se i zaposlili sa tudjim drzavljanstvom?! :rtfm:

A sto se tvog zakljucka tice... tu si najvise u zabludi... Ne gledam nikoga u nacionalnost, vec u drzavljanstvo i u dinar... Ni u jednoj recenici nisam pomenuo nacionalnost jer je potpuno nebitna u ovoj prici... Drzavljani Srbije su pored Srba i Madjari i Hrvati i Muslimani i Crnogorci i Albanci... i ja sa tim nemam nikakav problem ni predrasude... Ja samo imam problem sa onima koji trose pare svih nas i jos se sprdaju na taj racun sa nama...

Elem... ulepsao si mi dan... Mislim da bi bilo najbolje da se Srbija zahvali Crnoj Gori na neprocenjivom bogatstvu u vidu kadrova koje nam salje da trose nase pare i da nam ni hvala ne kazu... Sto bas izabraste nas od ovoliko drzava u svetu... Verovatno zato sto nema puno ovaca za sisanje... E to je ono sta nas koci...

Slatko si me nasmejao moram da priznam... "osposobljeni brucosi"... HIT!!!

Upravo tako, posle osnovne i srednje skole provedene u drugim zemljama, koje su placale druge zemlje Srbija dobija radnu snagu bez velikih ulaganja.

Drugo... kome ti "osposobljeni" vracaju novac... drzavi sigurno ne vracaju... To sto placaju pdv na ono sto kupe ili kiriju, to placaju i drzavljani Srbije, a plus i porez od kojeg se stranci skoluju!!! Znaci besmislica...

OK, ajde da ujednostavim: studenti koji dodju placaju hranu, iznajmljivanje stanova, menze, robu, poreze, komunalija, znaci citav set placanja odlazi od stranih studenata. Ne zaboravi da je Srbija za domace sudente platila osnovno, srednjoskolsko obrazovanje, zdravstvo i ostalo, shto naravno i do nekoliko puta premashuje skolarinu stranih studenata na budzetu. U sushtini Srbiji je isplatljivije da "uvozi" u nedostatku bolje reci, strane studente jer na njima debelo stedi. Na kraju, sav novac, koji ode sa budzeta na njih, vrati se Srbiji. Konacno, srpsko skolstvo valjda ima aspiracije da ubira shto bolje studente, nezavisno od religije, rase, etniciteta i ostalo.

To su verovatno oni "osposobljeni brucosi" koji postaju "kvalifikovani radnici" posto ne zavrse fakultet koji im je poklonila Srbija... Ili mozda i zavrse, pa se vrate u svoju zemlju, gde im je i mesto...

To si ti rekao, ne ja.

Srbija ima toliko nezaposlenih da moze da ih izvozi... samo nam jos fale strani drzavljani... Na kraju, kako bi se i zaposlili sa tudjim drzavljanstvom?!

Naravno, ali to nije krivica stranih studenata, zar ne? Vec ministarstva koje treba da smanji kvote upisanih.

Ne gledam nikoga u nacionalnost, vec u drzavljanstvo i u dinar.

Ovo mi zaista nije jasno :) Svejedno je puno predrasuda i nemoralno.

Elem... ulepsao si mi dan... Mislim da bi bilo najbolje da se Srbija zahvali Crnoj Gori na neprocenjivom bogatstvu u vidu kadrova koje nam salje da trose nase pare i da nam ni hvala ne kazu

Drago mi je. Objasnjenje na trosak je u gornjem delu posta :) Usput, ne znam koji to CG studenti nisu zahvalni Srbiji na studiranju, ne znam kakva si iskustva imao sa pojedincima, ali pojedinci nikada ne odrazavaju osobine kolektiva.

Verovatno zato sto nema puno ovaca za sisanje... E to je ono sta nas koci...

Mislim, da je pre problem u ekonomiji.
:)

Taj sistem nisam ja izmislio vec se on primenjuje u velikom broju prosvecenih naroda...

Hm jesi li siguran? Za pocetak, ko bi bio prosveceni narod?
Svedjanji, zbog svoje liberalnosti, kod njih je skolovanje besplatno za sve.
Skotska npr. daje svima iz EU besplatno obrazovanje
UK i ostatak EU - skolarine iste za sve studente, osim za studente izvan EU i EEA (Evropske ekonomske zajednice)
Svajcarci - skolarine do max 2000 franaka godisnje za sve
Amerika, Australija, Japan, Kina - skolarine za sve

za ostale mi nije poznato, ali koliko se secam cini mi se da i Rusija, ima slican sistem kao i Amerika, samo sa daleko manjim skolarinama

Naravno, ovim su izuzete privatne obrazovne ustanove

Poslednja izmena:
Sad cu vec biti sarkastican... Najbolje je da Srbija prestane da skoluje svoje gradjane i da se na fakultete primaju samo crnogorci jer se tako stedi... a posle i da ih sve zaposlimo jer su poznati kao veliki radnici...

Nije mi jasno kako neko moze toliko plitko da razmislja... Ne placa Srbija srbijancima skolovanje, vec ga oni sami placaju kroz porez... isto je i za socijalno osiguranje koje takodje svi placamo... sem vas koji se lecite za dzabe opet po nekom fantomskom sporazumu koji je nase blistavo rukovodstvo sklopilo sa vasim...

Tako da ne znam o cemu vise pricas... Da Srbija hoce da uvozi pamet na taj tvoj nacin, ne bi trazila brucose vec svrsene intelektualce i pravo na izvoz ne bi imala samo CG vec svi pod jednakim uslovima... Stoji da vi donosite devize u Srbiju, ali taj novac nema nikakve veze sa npr. mojim malim komsijom ciji roditelji placaju porez ceo zivot, a dete im stanuje kaopodstanar u BG jer mu je neki stranac zauzeo mesto... taj stranac ce da se vrati u svoju zemlju i nikada nece raditi u SRB i ne treba... Zasto bi?! Bolje da ode u Svajcarsku...

Nemojte mi vi drustveni paraziti pricati o moralnosti i predrasudama... Bolje bi vam bilo da se stavite u nasu situaciju, pa da zamislite sta bi bilo kada bi se par hiljada srbijanaca spustilo do Podgorice i Niksica, studiralo o trosku CG, zivelo u domovima i propagiralo srbijanske fore i fazone... A u isto vreme vasi studenti ziveli kao podstanari i placali studije jer nisu na budzetu... Da li ste se ikada zapitali zasto nije tako...

Imao sam strasna iskustva sa velikim brojem pojedinaca o kojima govoris... Ona normalna manjina je kao po pravilu bila sa severa CG, nije se smatrala strancima u Srbiji, niko drugi ih nije smatrao... zavrsavali su skole, uzimali drzavljanstva i ostajali ovde... ne verujuci sta se desava u CG...

Krenuli ste putem Hrvatske 1991... izmisljate jezik, reci, alfabet... naciju, crkvu, istoriju... i nemam nista protiv... neka vam je sa srecom... ali sjasite vise sa nase grbace ko Boga vas molim...

Neka ovo bude i kraj moje diskusije na ovu temu... postala je bezpredmetna...

Hm jesi li siguran? Za pocetak, ko bi bio prosveceni narod?
Svedjanji, zbog svoje liberalnosti, kod njih je skolovanje besplatno za sve.
Skotska npr. daje svima iz EU besplatno obrazovanje
UK i ostatak EU - skolarine iste za sve studente, osim za studente izvan EU i EEA (Evropske ekonomske zajednice)
Svajcarci - skolarine do max 2000 franaka godisnje za sve
Amerika, Australija, Japan, Kina - skolarine za sve

za ostale mi nije poznato, ali koliko se secam cini mi se da i Rusija, ima slican sistem kao i Amerika, samo sa daleko manjim skolarinama

Naravno, ovim su izuzete privatne obrazovne ustanove

Druze... da je to tako ne bi vas bilo u Srbiji... Samo vas cekaju sve te zemlje... da vam daju skolarinu, hranu i smestaj... socijalno osiguranje... Vazi!!!

Ne lupaj molim te... Te zemlje kada daju stipendije, dobija ih jako mali broj kandidata... i biraju se samo najbolji od najboljih... a ne djuture ko vi...

EU je nadnacionalna institucija... naravno da podrazumeva fluktaciju studenata... isto kao i radnika i kapitala i roba...

Sto ne ides u Svedsku kad je za sve besplatno...

Kome ja pricam sve ovo...

Poslednja izmena:
Sad cu vec biti sarkastican.

Mislim da nema potrebe za tim. Ako zelish, ja mogu da ti dodatno uprostim svoje argumente, kao i netacnost tvojih. Ali mislim da kao odrasli ljudi treba lepo, argumentovano da razgovaramo (kucamo). :)

Najbolje je da Srbija prestane da skoluje svoje gradjane i da se na fakultete primaju samo crnogorci jer se tako stedi

Ekonomski isplativije, ali da li je moralno?

a posle i da ih sve zaposlimo jer su poznati kao veliki radnici...

Ovo su opet neke predrasude, ne vidim zashto su vazne za diskusiju. :)

Ne placa Srbija srbijancima skolovanje, vec ga oni sami placaju kroz porez.

OK, toliki porez nemaju ni Svajcarci, ali vidim da treba da se okrenemo osnovama.

Dakle, Srbija kao zemlja koja stremi EU ima besplatno obrazovanje u osnovnom i srednjoskolskom nivou, zar ne? Znaci za razliku od studenata privatnih skola, studenti drzavnih skola ne placaju. U to neplacanje ukljucen je citav niz stvari koje drzava placa kao shto su komunalije, plate profesora, oprema skola, rezije, u sushtini kada saberesh koliko ima skola, to je zaista velika suma. Znaci Srbija za svoje domace studente troshi novac, jer kroz njihovo obavezno obrazovanje odlazi oko 3% ukupnog BDP (bruto drushtvenoga proizvoda). A sada pogledaj sta bude sa strancima: njih skoluju druge drzave. Konkretno u CG je obrazovanje besplatno. Znaci kada dodju u Srbiju, CG u stvari predstavljaju pozitivan prinos drzavi, jer popunice mesta koja fale, a da pri tom Srbija nije bacila ogromne sume novca (govorimo o iznosima tacnije oko circa milijardu dolara, ako pogledash na ukupan BDP). Znaci Srbija je kroz skolovanje svojih ucenika ne samo izgubila novac kroz osnovno i srednjoskolsko obrazovanje, vec ga i dodatno gubi kada su Srbi na budzetu.

Dakle ne znam da li me razumesh, ali imash predstavu da vi uplacujete kolektivno u svoje obrazovanje. U sushtini cifra koju bi ste morali da placate iznosila bi preko 50% vashe plate, pa i dalje ne bi bilo dovoljno. Novac za obrazovanje uglavnom dolazi iz drugih izvora.

Ne vidim kuda prostije da idem sa ovim, tako da ako ti nije jasno iscitaj ga vishe puta.:)

Tako da ne znam o cemu vise pricas

Znam, shta mislish kako je tek meni kada moram ovoliko da pojednostavljujem.

Da Srbija hoce da uvozi pamet na taj tvoj nacin, ne bi trazila brucose vec svrsene intelektualce i pravo na izvoz ne bi imala samo CG vec svi pod jednakim uslovima

Da, ali kakvi su uslovi u Srbiji da uvozi vec svrshene intelektualce? Naravno, barem u nauci uslovi nisu bash ocaravajuci i tek treba raditi na krpljenju. Upravo zato, pod zajmom EU u Srbiji se otvaraju novi naucni centri u koji ce vuci ekonomiju napred. (tacnije zovu se centri ekselencije ako se ne varam). Ali, da li je mogucno za Srbiju da izdrzi toliki pritisak kada bi svi imali podjednake uslove? Naravno da ne, zato se kvota barem za sada ogranicava na nacionalnu vrednost.

Stoji da vi donosite devize u Srbiju, ali taj novac nema nikakve veze sa npr. mojim malim komsijom ciji roditelji placaju porez ceo zivot, a dete im stanuje kaopodstanar u BG jer mu je neki stranac zauzeo mesto

Drago mi je da se slazemo, ali shta nam kaze prirodna selekcija? Samo najjaci opstaju pred prirodom, zar ne? Zashto se komshinicin sin nije vishe trudio da upadne u dom. Koliko znam, u Patrisa, Veru II mozesh da upadnesh sa sasvim lepim prosekom. Ako neko ne voli sobe sa 3,4 kreveta, hm, to je onda pre razmazenost.
Poenta je da se stvari jako slabo menjaju u poredjenju sa drugima. Treba smanjiti broj upisanih, otvoriti vishe mesta, privatizovati firme, preusmeriti se na ekonomski prihvatljivije stvari, a ne kriviti druge.

taj stranac ce da se vrati u svoju zemlju i nikada nece raditi u SRB

Ne znam da li je na Krstarici obicaj da se kao argument uzima javno mnenje i predrasuda, ali savetujem ti da pogledash par stranica unazad broj srba i crnogoraca u CG. Ali jedno je zaista sigurno, ne vracaju se svi u CG ili napolje. Ako da, eto ti ga dodatni plus. Ne samo da je vlada izbegla da placa cg studentima skolovanje, nego je cak i dobila novac + dosta radnih mesta koji su eto slobodni za Srbe. Ali u praksi toga nema. Au contair.

Zasto bi?! Bolje da ode u Svajcarsku...

A jesi li mozda porazmislio o tome da se neki Crnogorci osecaju Srbima?

Nemojte mi vi drustveni paraziti pricati o moralnosti i predrasudama

Vrlo argumentovano. Reci dostojne jednog gospodina.

Bolje bi vam bilo da se stavite u nasu situaciju, pa da zamislite sta bi bilo kada bi se par hiljada srbijanaca spustilo do Podgorice i Niksica, studiralo o trosku CG, zivelo u domovima i propagiralo srbijanske fore i fazone... A u isto vreme vasi studenti ziveli kao podstanari i placali studije jer nisu na budzetu... Da li ste se ikada zapitali zasto nije tako...

Vec sam objasnio sve iz ovoga i spustio se na nivo osnova. Zaista mi je zao, ali ja ne znam prostije. Previshe vadish iz konteksta, po tebi svi iz Srbije zive kao podstanari. A stvarnost je veoma drugacija.:)

Imao sam strasna iskustva sa velikim brojem pojedinaca o kojima govoris... Ona normalna manjina je kao po pravilu bila sa severa CG, nije se smatrala strancima u Srbiji, niko drugi ih nije smatrao... zavrsavali su skole, uzimali drzavljanstva i ostajali ovde... ne verujuci sta se desava u CG...

Upravo tako. Ocenjujesh kolektiv na osnovu iskvarenih pojedinaca.

Krenuli ste putem Hrvatske 1991... izmisljate jezik, reci, alfabet... naciju, crkvu, istoriju... i nemam nista protiv... neka vam je sa srecom... ali sjasite vise sa nase grbace ko Boga vas molim...

Buduci da je ovo tema za obrazovanje, ne za politku nad kojom obicna studentarija nema nikakav uticaj, ovo je zaista pogreshan argument. :) Sorry

Neka ovo bude i kraj moje diskusije na ovu temu... postala je bezpredmetna...

I sta bi sa sarmazmom?

Druze... da je to tako ne bi vas bilo u Srbiji... Samo vas cekaju sve te zemlje... da vam daju skolarinu, hranu i smestaj... socijalno osiguranje... Vazi!!!

Khm, ja to nisam rekao, vec ti. Uzeo si primer prosvecene zemlje (koje su to?) i ja sam ti naveo da one ne koriste nacionalnost kao merilo, vec pamet. Onoga dana, kada Srbi budu shvatili da smo svi mi jedna velika zajednicka komuna, i da treba da pomazemo jedni drugima, a ne da se etiketiramo, mozemo krenuti ka boljoj buducnosti.

Te zemlje kada daju stipendije, dobija ih jako mali broj kandidata... i biraju se samo najbolji od najboljih... a ne djuture ko vi...

Ne bih se slozio. Kao shto sma rekao te pomenute zemlje gledaju pamet. Etiketirati narod tako je u najmaju ruku ... zatucano.

EU je nadnacionalna institucija... naravno da podrazumeva fluktaciju studenata... isto kao i radnika i kapitala i roba...

Correct! Shto znaci da se sastoji od pojedinacnih drzava kojima je u cilju da imaju sto bolje radnike, bez obzira koje su nacionalnosti, religije, rase itd.

Sto ne ides u Svedsku kad je za sve besplatno...

Ne znam Svedski, a i problem su vize.

Vi nista nista krivi za celokupnu situaciju

U tri posta, tri stava. :D

Iskljcivi krivac je nasa drzava i rukovodstvo

Upravo tako. Glasaj za one politicare koje donose bolje drzavi. Zelena politika, jaka ekonomija, drushtvena jednakost, glasaj za one politicare koje donose te ideje. Nije teshko imati ni Svajcarsku, ni Svedsku, ni Nemacku na Balkanu uz prave ljude.

Jedino vam je retorika smesna jer ni vi sami ne verujete u nju... nemojte terati ni nas da vam verujemo

Hmm, ja sam ti izneo sve argumente, lepo ih odbranio i dokazao netacnost (nekih) tvojih. Ne znam kako se definishe losha retorika, ali mislim da argumenti vecine ovde su ... pa na nezavidnom nivou. Potrebno je razmisljati izvan poznatih okvira. Uostalom, svet nije crno bel - vec u nijansama.

Znam da sam rekao da necu vise... ali ovo je toliko genijalno da nisam odoleo da da ne sacuvam celu stranicu...

Nema svrhe raspravljati o ociglednim stvarima... pogotovo kad se ti trudis da "uprostis" svoje tvrdnje... hvala ti posto inace ne bih shvatio... nemam reci... pokazacu svima koje znam... postaces jako popularan...

Jedino mi nije jasno zasto ste bas nas odabrali... i zasto nam "pomazete" kad vam niko nije trazio... Nemojte vise molim vas... Predjite na visi nivo, ostavite nasu zemlju na miru jer vas ovde niko ne voli, shvatite vec jednom...

Hvala na svemu u moje licno ime, u ime moje zemlje i mog naroda i daleko vam lepa kuca!!!

Znam da sam rekao da necu vise... ali ovo je toliko genijalno da nisam odoleo da da ne sacuvam celu stranicu...

Nema svrhe raspravljati o ociglednim stvarima... pogotovo kad se ti trudis da "uprostis" svoje tvrdnje... hvala ti posto inace ne bih shvatio... nemam reci... pokazacu svima koje znam... postaces jako popularan...

Jedino mi nije jasno zasto ste bas nas odabrali... i zasto nam "pomazete" kad vam niko nije trazio... Nemojte vise molim vas... Predjite na visi nivo, ostavite nasu zemlju na miru jer vas ovde niko ne voli, shvatite vec jednom...

Hvala na svemu u moje licno ime, u ime moje zemlje i mog naroda i daleko vam lepa kuca!!!

Kao shto je rekao Ajnstajn: Samo su dve stvari beskonacne; ljudska glupost i svemir, ali za ovo drugo nisam siguran.

Neko shvati posle dan, dva, nedelju, neko nikad. :)

Neki ljudi mogu da kopcaju brze od drugih, neki zivot provedu govoreci neke stvari bez da razmisle drugacije. Na zalost po tebe, ti vucesh na ovo drugo.
;)

Bilo je zadovoljstvo pricati sa tobom.

Svako dobro.

Poslednja izmena:
Naprotiv... ova diskusija ide ka tome da se dobiju casni i posteni odgovori... a ne oni koje ja zelim da cujem...

Ne moras da me ucis o odlukama Vlade Srbije jer su to opste poznata mesta i cinjenice koje su irelevantne za ovu diskusiju... tako da ironicno pominjanje exoticnih zemalja zvuci smesno...

...s obzirom da ocekujes casne i postene odgovore mogao si odmah reci sve ovo sto si napisao Noctural_jazz-u u odgovorima a onda diskutovati...
...naravno da grijesis kad kazes da je odluka Vlade Srbije irelevantna za ovu diskusiju (temu), to je jedino sto je relevantno...vrati se do prve strane i procitaj prvi post pa onda donesi zakljucak...

Sto se tice filozofskog stanovista koje pominjes... Naravno da je bolje da se na fakultete upisu prvo svi srpski studenti bez obzira na kvalitet... pa tek onda svi vi ostali, takodje bez obzira na kvalitet... Treba li da objasnjavam?!
Ja za svoje pare mogu da budem los ili dobar koliko hocu... ali ne zelim da neko studira za moje pare... Odnosno, ako stranci i dolaze, treba da budu posebna grupa koja ne upada u kvotu, ne okupira studenjake i koja je zahvalna drzavi Srbiji na stipendiji koju dobija ni kriva ni duzna...

...panto...prvo da razjasnimo...pojam srpski u tvom postu vjerovatno podrazumjeva studente sa drzavljanstvom Srbije koji da se slozimo mogu biti razlicitih nacionalnosti, a ne samo srpske...inace ovako kako stoji sada u tvom postu mislice ljudi da se slazes sa cinjenicom da svi Srbi trebaju da imaju ista prava u Srbiji bez obzira odakle dolazili...
...pitanje za tebe...ko smo to mi "svi ostali"...jel' me to moje ijekavsko narecije srpskog jezika svrstava u neku grupu ostalih...ili je to zbog toga sto se zalazem za stavove koje ja smatram ispravnim...
...sad sa obzirom da sam bio 2 godine ukljucen u nastavu Univerzitetu u BGD-u na PMF-u moje stanoviste se razlikuje od tvoga...kvalitet ispred kvantiteta...vec sam napisao da bi upise na pojedine smjerove ako ne i na citave fakultete trebalo ograniciti i napraviti bolju selekciju...

Taj sistem nisam ja izmislio vec se on primenjuje u velikom broju prosvecenih naroda...

...vec sam napisao da u mnogim zemljama koje sam posjetio ili u kojima sam radio pravo na studiranje kao i troskovi studiranja su isti za domace i strane studente...

Da rezimiram... Voleo bih da odgovoris na pitanja koja si sam postavio u "moralnom'" delu diskusije... Onda bi sve ostalo bilo svima mnogo jasnije... i jos nesto... bilo bi pozeljno da diskutujes svaki deo mog posta, a ne samo delove koji tebi odgovaraju...

Pozdrav:gace:

...vidis panto...ja sam ti odgovorio na dio posta na koji mogu da ti dam odgovor...na dio postova na koje ne mogu da odgovorim ili me licno ne interesuju zbog tvojih ispraznih prica i isticanja tvojih politickih uvjerenja...nemoj ni da ocekujes odgovor...

Slazem se da je tema prikladnija za politicki forum, ali nisam je ja postavio ovde... sto se tice moralnog dela koji pominjes... slazem se u potpunosti i upravo ta dva pitanja i ja postavljam... trebalo je da odgovoris na njih...

...tema je postavljena ovdje jer pitanje iz prvog posta je za ovaj podforum...to sto ti vodis diskusiju k' politickim temama to je druga stvar...
...da ne bi otvarali temu na podforumu politika samo zbog mog odgovora na dva pitanja koja sam ja postavio ja cu ti dati moj odgovor ovdje...
1. Da li ce se neko pisati kao Srbin samo da bi studirao u Srbiji?...vjerovatno da...
2. Da li je tako nesto moralno?...s' mog stanovista ne...
...i jos nesto panto...s' obzirom da sam svoj fakultet zavrsio u neko srecnije vrijeme...i da moja poslediplomska karijera nije bila na stetu ni Srbije ni CG ni BIH ni bilo koje druga od bivsih republika SFRJ-a...ja dajem sebi za pravo da komentarisem sistem skolovanja koji sam ja imao i pokusavam da ga unaprijedim...

Poslednja izmena:
Mislim da je zaista bilo potrebe za ovakvom temom :)

Ovde smo uspeli da lepo navedemo sve argumente i protivargumente.
:D

Ma razbili ste sa argumentima... Sem mene budale i vas niko drugi se i ne javlja... ne mogu ljudi da kucaju od smeha :zcepanje:

ps ruku na srce, sa Dishom se uglavnom slazem, ali Jazz... cista exotica :P

Poslednja izmena:

Back