Srbi i teorije zavera

MRAČNO “PROROČANSTVO” KLUBA BILDERBERG: PUT KA GLOBALNOM ROPSTVU?

Autor Uredništvo Srpske analitike, 10. septembar 2010.

O Bilderberg grupi smo već dosta pisali i govorili u okviru Srpske analitike, u nekom prethodnom periodu. Ovog puta ćemo se, u najkraćim crtama, pozabaviti nekim od temeljnih ciljeva kojima se u svom delovanju rukovodi ova grupa, možda i najmoćnijih, pojedinaca (“iz senke”) današnjice. Članovi Bilderberga ne žele, naravno, da „obični“ ljudi saznaju kakvi su njihovi planovi za budućnost sveta, jer to bi zasigurno izazvalo globalnu pometnju neslućenih razmera i opasnost po rušenje postojećeg „globalnog poretka stvari“. Bilderberzi ne žele tako nešto ni u svojim najluđim snovima. Osnovni cilj ove grupe mogao bi se svesti na jednu prostu rečenicu: stvaranje jedne jedinstvene svetske vlade s jedinstvenim globalnim tržištem, koje nadzire jedinstvena svetska vojska i finansijski reguliše svetska banka koristeći globalnu monetu.

Naredna nabrajanja pokazuju kojim sve sredstvima bilderberzi nameravaju da ostvare ovu svoju viziju jedinstvenog (porobljenog) sveta:

· Jedinstveni međunarodni identitet

Osposobljavanjem međunarodnih tela da „iznutra“ zatru nacionalne identitete, bilderberzi nameravaju da uspostave skup univerzalnih vrednosti. U budućnosti neće biti dozvoljeno da se propagiraju druge
vrednosti.

· Centralizovana kontrola ljudi

Sredstvima i metodama pojedinačne, a posebno kolektivne kontrole uma, bilderberzi nameravaju da prisile čitavo čovečanstvo da se pokorava njihovim naredbama. Njihov plan je precizno opisan u knjizi najmračnijeg ideologa američke geopolitike Zbignjeva Bžežinskog Tehnotronska Era (Tehnotronic Era). Bžežinski ima impresivnu biografiju. Doktorirao je 1953. godine na Harvardu i smatra se jednim od idejnih tvoraca Trilateralne komisije. Ne samo da je bio član Savetodavnog odbora Foreigne Intelligence za vreme mandata Ronalda Regana i kopredsednik Odbora za nacionalnu bezbednost Džordža Buša seniora, već je bio i blizak saradnik Henrija Kisindžera. Bžežinski, između ostalog, predviđa da će, pod novim svetskim poretkom, nestati srednja klasa i da će u postojati samo dve klase: klasa vladara (upravljača planetom) i klasa slugu (robova).

· Nulti razvoj društva

U postindustrijskom periodu biće neophodan nulti razvoj društva da bi se zatrli vesnici prosperiteta. Kada postoji prosperitet, postoji i progres. Prosperitet i progres onemogućavaju sprvođenje represije, a ona vam je neophodna ako želite da podelite društvo na gospodare i sluge. Nulta tačka će ujedno označiti i kraj industrujalizacije i proizvodnje nuklearne energije. Preostala američka industrija biće preseljena u siromašne zemlje poput Bolivije, Perua, Ekvadora ili Nikaragve, u kojima postoji jeftina radna snaga. Jedan od najvažnijih ciljeva organizacije NAFTA tada će biti ostvaren.

· Depopulacija velikih gradova

Na osnovu probe koju je izveo režim Pola Pota u Kambodži, jedna od filijala grupe Bilderberg – Rimski klub – sačinila je genocidne planove za SAD i ostatak sveta.

· Eliminacija četiri milijarde ljudi do 2050. godine

Bilderberzi planiraju da ratovima, izazivanjem nestašica i gladi, kao i proizvodnjom raznovrsnih smrtonosnih bolesti do 2050. godine smanje broj svetske populacije za četiri milijarde duša. To su ljudi koje Dejvid Rokfeler i Henri Kisindžer nazivaju „beskorisnim izelicama“. Ipak, bolesti su nasumične i nepredvidive i mnogi „izabrani“ (uprkos vakcinaciji) mogu da se inficiraju i umru.
„Od preostale dve milijarde ljudi, 500 miliona će činiti japanska i kineska rasa, zato što su to narodi koji su vekovima potlačivani i koji su navikli da se pokoravaju autoritetima“, kaže Džon Kolman. Doktor Džon Kolman, penzionisani obaveštajac MI6, otkriva kako je Komitet 300, Bilderbergov „stariji brat“, poručio od Sajrusa Vensa „dokument koje bi činile preporuke o najefikasnijem načinu da se takav genocid izvede“. Prema Kolmanovom istraživanju, koji je jedan od najcenjenijih istraživača fenomena novog svetskog poretka, taj dokument je naslovljen Global 2000 Report i „prihvatili su ga i odobrili u ime američke vlade predsednik Karter i Edvard Maski, tadašnji državni sekretar“. Prema Global 2000 Report, populacija Amerike treba da se do 2050. godine smanji za sto miliona.

· Neprekidno stanje neizvesnosti

Veštački stvaranim krizama (ekonomskim, psihološkim i dr.) koje će držati ljude pod neprestanom presijom – fizičkom, mentalnom i emotivnom – moguće je držati ih u neprekidnom stanju neizvesnosti. Oni će biti previše umorni i iscrpljeni da bi odlučivali o svojim sudbinama. Krajnji cilj je do te mere zbuniti i demoralisati ljude, „da bi se, suočeni sa previše izbora, predali opštoj apatiji“. Ne živimo li upravo sa takvim stanjem svesti danas?

· Centralizovana kontrola obrazovanja

Jedan od razloga zašto Evropska Unija, Američka unija i buduća Azijska unije žele da uspostave veću kontrolu nad obrazovanjem u celini jeste da bi omogućili globalistima jedinstvenog sveta da „sterilišu“ pravu istoriju sveta. Njihovi napori danas daju vidljive i naravno, po sudbinu svih nas, porazne rezultate. Današnja omladina zna veoma malo o istoriji naroda kome pripada, ličnim slobodama i pravima i istinskom značenju slobode. Iz perspektive globalista, to olakšava borbu protiv neprincipijelnog protivnika.

· Centralizovana kontrola spoljašnje i unutrašnje politike

Danas Sjedinjene Američke Države utiču na spoljašnje i unutrašnje poslove suverenih država čitavog sveta. U ovom trenutku bilderberzi kontrolišu i aktuelnog američkog predsednika Baraka Obamu, kao što su donedavno kontrolisali politiku Džordža Buša.

· Uloga Ujedinjenih nacija

Bilderberzi planiraju da preko postojećih Ujedinjenih nacija, dakle na njenim temeljima ili možda ruševinama, postepeno obrazuju jedinstvenu vladu i nametnu neposredni porez „svetskoj populaciji“.

· Širenje NATO-a

Kako UN budu intervenisale na sve više globalnih neuralgičnih tačaka, kao u Avganistanu ili Iraku, tako će i NATO sve više, ali neprimetno, postajati jedina „validna“ globalna vojska Ujedinjenih nacija.

· Jedinstvena država socijalnog „blagostanja“

Bilederberzi predviđaju jedinstvenu državu socijalnog „blagostanja“ u kojoj će poslušni robovi biti nagrađivani, a nekonformisiti biološki istrebljeni.

(korišćeni izvori – Danijel Estulin, „Istinita priča o klubu Bilderberg“, Džon Kolman, „Hijerarhija zaverenika:Komitet 300“, William F. Jasper „ Globalna tiranija – korak po korak“)

http://www.srpskaanalitika.com/2010...vo-kluba-bilderberg-put-ka-globalnom-ropstvu/

Nekako mi je jadno kada se lozimo da nas mrze jer smo najbolji, najstariji, najprkosniji. Jednostavno smo geografski tu gde jesmo, pa smo zanimljivi velikim silama sa svih strana. Inace, niko nas ne vidi ni kao najprkosnije ni jake, ni ciste. To je nesto ono kao kada su iskorenjivali Indijance, crnce, kako se ko kretao. Niko tu nije isao protiv njih, nego su gledali svoje interese. Mi (a tu mislim na ceo Balkan i bivsu Jugu) nikoga ne interesujemo niti bilo ko misli da smo posebni.

Upravo to pokušavam reći.

Ovi postovi cijenjenog sagovornika @buudala@, govore o čemu treba razmišljati. Plan ove ološi je vrlo lukav i daleko je otišao u realizaciji. Naša je obaveza je da kao ljudi postanemo svjesni sebe i ne dozvolimo im da nas unište. Koliko god oni više napreduju u ostvarenju svoga cilja, toliko više se ljudi osviješćuje, tako da se danas već pouzdano može reći da im je projekat neostvariv, što ne znači da oni neće napraviti zaista veleku šetu, naravno ukoliko ih svojom brojnošću ne onemogućimo. Svakako oni su vlo lukavi i imaju nesrazmjernu pomoć kojekoga i koječega, mada ni ljudi nijesu naivni i umiju biti vrlo zločesti što će i pokazati ukoliko se pojavi potreba.

Poslednja izmena:
Ustvari istina je da se oni plaše onoga što ljudi jesu.
Zato i pokušavaju da ljude pretvore u nešto što bi se moglo nazvati biorobotima bez duše.

Sve je u sposobnosti i rešenosti individue ali i društva da se odupre tome.

Mislim ipak da se oni plaše od nas sa razlogom.

Uskoro će se pokazati, verujem

Ustvari istina je da se oni plaše onoga što ljudi jesu.
Zato i pokušavaju da ljude pretvore u nešto što bi se moglo nazvati biorobotima bez duše.

Sve je u sposobnosti i rešenosti individue ali i društva da se odupre tome.

Mislim ipak da se oni plaše od nas sa razlogom.

Uskoro će se pokazati, verujem

Savršeno si u pravu. Njih jeste strah od ljudi i to s razlogom. Kad se ljudi oslobode dolaskom talasa u svemiru nastaje novo doba, a tada ta stvorenja dolaze na mjesto koje im pripada. Ljudi imaju vrlo ozbiljne poslove koji ih čekaju o kojima ne umijem ništo reći jer su potpuno izvan našeh moći shvatanja, ali znam da su vrlo važni. Zbog toga pola svemira sa strijepnjom očekuju razvoj događaja na Zemlji, a ljudi su se već pripremili i sigurno neće dozvoliti ovaj put da budu izigrani kao mnogo puta do sada. Neprijatelji su zapanjeni brutalnošću ljudskog odgovora no sami su to tražili a imaju izbor i da odustanu no ja to nijesam vidio.

kažem izvorna ideja Velike Srbije je njemačka ideja. Jugoslavija je masonska ideja. Velika Srbija i Jugoslavija se međusobno isključuju ali nije tako ispalo. Nacionalne elite Srba, Hrvata i Slovenaca su iapk i u okviru Jugoslavije (one prve) imali svoja zaokružna lovišta. Ista taka lovišta su dobile i druge elite u drugoj Jugoslaviji. Srpska nacionalna elita se zabavila o svom jadu jer je trebalo pretvoriti razne narode u Srbe i opravdati osvajanje tuđih zemalja, često na podmukao i podao način. Milo naravno nema veze sa tim, ja sam liberalno orijentisan pa tima njegov ako ne protivnik ono makar nijesmo istomišljenici. Jugoslavije se taspala zbog svojih unutrašnjih tenzija i suprotnosti bez naročite pomoći sa strane.

ti definitivno slabo poznajes istoriju, a o politickim prilikama isto tako malo znas. inace, pisao bi drugacije. nemacka, u vreme kada je zaceta ideja jugoslavije, a to je pre ww1 nije imala nikakav uticaj na kraljevsku dinastiju karadjordjevica, koji su ideju jugoslavije i realizovali. onaj ko je imao najvise uticaja na karadjordjevice, jeste britanska kraljevska porodica, kao i dan danas. englezi su ti, koji su skrojili obe jugoslavije, koji su pomogli demonstracije 27. marta i koji su odlucili da se pomogne titu na teheranskoj konferenciji. oni su ti, gde je sediste masonske loze ciji ogranak u srbiji kao clanove ima clanove porodice karadjordjevic.
i molim te, ne dozvoljavam da ovde pises neistine, tipa "srbi su pretvarali razne narode u srbe". gde to? koje narode? koga smo mi ikada primoravali da budu srbi? kakve su to manipulacije srbskom istorijom? to jednostavno nije tacno. velika srbija je nesto cega se svet plasi, ne postoji za dzabe izreka "daj boze da se srbi sloze".
milova kuhinja prozivodi takve nebuloze.
jugoslavija se raspala jer ustase nisu dovrsile posao u ww2. i te kako su im pomagali amerikanci i nemci. i vojno i finansijski. postoji na zilione dokaza za jacanje ustaskih formacija. tako da, aj se malo raspitaj pa da diskutujemo.

ti definitivno slabo poznajes istoriju, a o politickim prilikama isto tako malo znas. inace, pisao bi drugacije. nemacka, u vreme kada je zaceta ideja jugoslavije, a to je pre ww1 nije imala nikakav uticaj na kraljevsku dinastiju karadjordjevica, koji su ideju jugoslavije i realizovali. onaj ko je imao najvise uticaja na karadjordjevice, jeste britanska kraljevska porodica, kao i dan danas. englezi su ti, koji su skrojili obe jugoslavije, koji su pomogli demonstracije 27. marta i koji su odlucili da se pomogne titu na teheranskoj konferenciji. oni su ti, gde je sediste masonske loze ciji ogranak u srbiji kao clanove ima clanove porodice karadjordjevic.
i molim te, ne dozvoljavam da ovde pises neistine, tipa "srbi su pretvarali razne narode u srbe". gde to? koje narode? koga smo mi ikada primoravali da budu srbi? kakve su to manipulacije srbskom istorijom? to jednostavno nije tacno. velika srbija je nesto cega se svet plasi, ne postoji za dzabe izreka "daj boze da se srbi sloze".
milova kuhinja prozivodi takve nebuloze.
jugoslavija se raspala jer ustase nisu dovrsile posao u ww2. i te kako su im pomagali amerikanci i nemci. i vojno i finansijski. postoji na zilione dokaza za jacanje ustaskih formacija. tako da, aj se malo raspitaj pa da diskutujemo.

Ok sigurno n ijesam ekspert, ja sam inžinjer a ne istoričar, ali kao poznavalac heraldike i veksilologije vrlo pouzdano znam što se događalo na tlu Evrope u zadbnjih nekoliko vjekova. Ideja Velike Srbije jeste njemačka ideja ne Njemačke, i Austrijanci su Njemci. Britanska kraljevska familija su Njemci takođe a Velika Britanija jeste učestvovala u krojenju obje Jugosklavije jednako kao i druge svjetske sile.
Na Podgoričkoj skupštini Savo Fatić je rekao od večeras više nijesmo Crnogorci, od večeras smo Srbi, zar to nije pretvaranje drugog naroda u Srbe? Na skličan način i za Makedonce a u XIX vijeku cijeli Balkan je bio Srpski sa Srbohrvatima, Srbobugarima ...Takav je bio politički program srpske nacionalne elite podstican od strane Njemaca i kasnije Rusa. U tome ne vidim ništo čudno jer tako rade sve tadašnje nacije i države. I Crna Gora je zahvatala svojom interesnom sferom od Prizrena do Splita, sa ciljem pretvaranja tamošnjeg stanovništva u Crnogorce, pa je ruski car (koji je takođe bio Njemac) naredio Nikoli da Crnogorci mioraju nestati i postati Srbi.
Jugoslavija se raspala zbog unutrašnjih trzavica i nesaglasja nacionalnih programa pojedinih nacija u njenom sastavu, a ni "goloruki narod" nije bio toliko goloruk, što sam viđeo svojim očima budući sam učestvovao u tim događajima.
Još nekoliko zanimljivih podataka iz neposredne istorije Evrope prvi albanski kralj je bio Njemac, grčki kraljevi su bili Njemci, Bugarski kraljevi su bili Njemci, rumunski kraljevi su bili Njemci, sve evropske dinastije su bile ili Njemci ioli imali njemačko porijeklo, jedine dvije dinastije Evrope koje su se razvile iz domaćeg plemstva i ubrzo bile porodičnim nezama uvućene u njemačko plemstvo su bili crnogorska dinastija Petroviča i srpska dinastija Karađorđevića.

Poslednja izmena:
Ok sigurno n ijesam ekspert, ja sam inžinjer a ne istoričar, ali kao poznavalac heraldike i veksilologije vrlo pouzdano znam što se događalo na tlu Evrope u zadbnjih nekoliko vjekova. Ideja Velike Srbije jeste njemačka ideja ne Njemačke, i Austrijanci su Njemci. Britanska kraljevska familija su Njemci takođe a Velika Britanija jeste učestvovala u krojenju obje Jugosklavije jednako kao i druge svjetske sile.
Na Podgoričkoj skupštini Savo Fatić je rekao od večeras više nijesmo Crnogorci, od večeras smo Srbi, zar to nije pretvaranje drugog naroda u Srbe? Na skličan način i za Makedonce a u XIX vijeku cijeli Balkan je bio Srpski sa Srbohrvatima, Srbobugarima ...Takav je bio politički program srpske nacionalne elite podstican od strane Njemaca i kasnije Rusa. U tome ne vidim ništo čudno jer tako rade sve tadašnje nacije i države. I Crna Gora je zahvatala svojom interesnom sferom od Prizrena do Splita, sa ciljem pretvaranja tamošnjeg stanovništva u Crnogorce, pa je ruski car (koji je takođe bio Njemac) naredio Nikoli da Crnogorci mioraju nestati i postati Srbi.
Jugoslavija se raspala zbog unutrašnjih trzavica i nesaglasja nacionalnih programa pojedinih nacija u njenom sastavu, a ni "goloruki narod" nije bio toliko goloruk, što sam viđeo svojim očima budući sam učestvovao u tim događajima.
Još nekoliko zanimljivih podataka iz neposredne istorije Evrope prvi albanski kralj je bio Njemac, grčki kraljevi su bili Njemci, Bugarski kraljevi su bili Njemci, rumunski kraljevi su bili Njemci, sve evropske dinastije su bile ili Njemci ioli imali njemačko porijeklo, jedine dvije dinastije Evrope koje su se razvile iz domaćeg plemstva i ubrzo bile porodičnim nezama uvućene u njemačko plemstvo su bili crnogorska dinastija Petroviča i srpska dinastija Karađorđevića.

englezi su se odrekli svog nemackog imena pocetkom ww1. a upravo u njihovoj kuhinji i jeste nastala jugoslavija. nemcima (kako god ih ti zvao) nije odgovarala takva drzava, niti u ww1 niti u ww2. a plemicke porodice su medjusobno izuzetno povezane. austrijanci, tj habzburgovci su u rodbinskim vezama sa svim kraljevskim porodicama jer su prosto jako dugo bili na vlasti.
crnogorci su se identifikovali kao srbi mnogo pre save, i sta bi sa stihovima...
Ој, јунаштва свјетла зоро ој!
Мајко наша Црна Горо!
На твојим се врлетима ој!
Разби сила душманима.
Једина си за слободу ој!
Ти остала српском роду.
Да т’ ће Бог и света Мати ој!
Да се једном све поврати.
to sto se sada propagira je kao sto rekoh, milova kuhinja i ogradjivanje od svoje proslosti. i to nema veze sa srbskim nacionalizmom. to je samo jos jedna u nizu zavera protiv srba i srbskog naroda. pocev od onog "srpski". vidim i ti to koristis. e pa izvini, ja nisam srpkinja nego srbkinja, ovo nije srpija nego srbija.
jugoslavija se raspala jer su ustase ponovo postale aktivne u hrvatskoj, jer su ustase docekivane kao heroji, isti oni koji su izdavali naredbe u ww2 su stigli pravo u kabinet franje tudjmana. tudjman se i sastajao sa onima u argentini, u egzilu, sa zapovednikom jasenovca, sa srboubicama. asutrijanci, nemci, pa i amerikanci, su ih pomogli koliko su mogli. e zato se raspala juga. ja se samo nadam da nece vise biti budale da je ponovo krpi.
elem, nikola je dobio suverenitet, objavio cak rat austriji, a potom pobegao kada je crna gora kapitulirala. sto bi se reklo, istorija nas uci, a buducnost ce pokazati da ne mozete bez nas. svakako, shvatite to uvek na malo tezi nacin, tek kad prigusti, a ipak u miru pljujete na srbiju. sve se vraca, sve se placa :cool:

englezi su se odrekli svog nemackog imena pocetkom ww1. a upravo u njihovoj kuhinji i jeste nastala jugoslavija. nemcima (kako god ih ti zvao) nije odgovarala takva drzava, niti u ww1 niti u ww2. a plemicke porodice su medjusobno izuzetno povezane. austrijanci, tj habzburgovci su u rodbinskim vezama sa svim kraljevskim porodicama jer su prosto jako dugo bili na vlasti.

Nijesu se oni ničega odrekli, jesu promijenili prezime ali to ništa ne mijenja na značenju oni su i dalje, pa čak i danasd Njemci.

crnogorci su se identifikovali kao srbi mnogo pre save, i sta bi sa stihovima...

to sto se sada propagira je kao sto rekoh, milova kuhinja i ogradjivanje od svoje proslosti. i to nema veze sa srbskim nacionalizmom. to je samo jos jedna u nizu zavera protiv srba i srbskog naroda. pocev od onog "srpski". vidim i ti to koristis. e pa izvini, ja nisam srpkinja nego srbkinja, ovo nije srpija nego srbija.
jugoslavija se raspala jer su ustase ponovo postale aktivne u hrvatskoj, jer su ustase docekivane kao heroji, isti oni koji su izdavali naredbe u ww2 su stigli pravo u kabinet franje tudjmana. tudjman se i sastajao sa onima u argentini, u egzilu, sa zapovednikom jasenovca, sa srboubicama. asutrijanci, nemci, pa i amerikanci, su ih pomogli koliko su mogli. e zato se raspala juga. ja se samo nadam da nece vise biti budale da je ponovo krpi.
elem, nikola je dobio suverenitet, objavio cak rat austriji, a potom pobegao kada je crna gora kapitulirala. sto bi se reklo, istorija nas uci, a buducnost ce pokazati da ne mozete bez nas. svakako, shvatite to uvek na malo tezi nacin, tek kad prigusti, a ipak u miru pljujete na srbiju. sve se vraca, sve se placa :cool:

Crnogorci se nikada nijesu identifikovali sa Srbima, vrlo dobro su znali ko su i što su, uzgred nepuna dva vijeka tuđinske vlasti nijesu mogla promijeniti milenijumsku tradiciju i istoriju koja je isključivo crnogorska i ničija drugo. U crnogorskom jeziku postoji gramatičko pravilo jednačenja po zvučnosti, koje je postojalo i u srpskohrvatskom jeziku.
Svakako je buđenje nacionalizma kod Hrvata izazvalo mnogo toga i bilo vrlo jak udarac Jugoslaviji ali ni sad kao ni prije ne bi mogli ništo učiniti da nije bilo saglasnog djelovanja i drugih nacionalizama.
Nikola nije dobio suverenitet nego su se Crnogorci nadčovječanskom viševjekovnom borbom izborili za slobodu soje zemlje. Crna Gora je prva objavila rat silama Osovine vođena čašću u trenutku kada joj saveznicu napada neprijatelj. Naravno crnogorskom vojskom je komandovala komanda Srpske vojske koja je pod prijetnjom smrću primorala kralja Nikolu da napusti zemlju u trenutku kada naređuje besmislenu Mojkovačku bitku u kojoj nepotrebno nestaje Crnogorska Vojska. Nama nijeste nikada trebali, ne sjećam se kada ste nam to pomagali? Naravno sve se vraća, sve se plaća.
Viđi pjesmice su umjetnička djela i kao taka potpuna izmišljotina umjetnika i ne predstavljaju nikakav pouzdan istorijski izvor, uzgred ko je pjevao ovu pjesmu ja za nju neznam.

Nego ne bih dalje da opterećujem forum špričom koja ne spada u temu, ajde da se ovđe zaustavimo.

Poslednja izmena:
Nijesu se oni ničega odrekli, jesu promijenili prezime ali to ništa ne mijenja na značenju oni su i dalje, pa čak i danasd Njemci.

Crnogorci se nikada nijesu identifikovali sa Srbima, vrlo dobro su znali ko su i što su, uzgred nepuna dva vijeka tuđinske vlasti nijesu mogla promijeniti milenijumsku tradiciju i istoriju koja je isključivo crnogorska i ničija drugo. U crnogorskom jeziku postoji gramatičko pravilo jednačenja po zvučnosti, koje je postojalo i u srpskohrvatskom jeziku.
Svakako je buđenje nacionalizma kod Hrvata izazvalo mnogo toga i bilo vrlo jak udarac Jugoslaviji ali ni sad kao ni prije ne bi mogli ništo učiniti da nije bilo saglasnog djelovanja i drugih nacionalizama.
Nikola nije dobio suverenitet nego su se Crnogorci nadčovječanskom viševjekovnom borbom izborili za slobodu soje zemlje. Crna Gora je prva objavila rat silama Osovine vođena čašću u trenutku kada joj saveznicu napada neprijatelj. Naravno crnogorskom vojskom je komandovala komanda Srpske vojske koja je pod prijetnjom smrću primorala kralja Nikolu da napusti zemlju u trenutku kada naređuje besmislenu Mojkovačku bitku u kojoj nepotrebno nestaje Crnogorska Vojska. Nama nijeste nikada trebali, ne sjećam se kada ste nam to pomagali? Naravno sve se vraća, sve se plaća.
Viđi pjesmice su umjetnička djela i kao taka potpuna izmišljotina umjetnika i ne predstavljaju nikakav pouzdan istorijski izvor, uzgred ko je pjevao ovu pjesmu ja za nju neznam.

Nego ne bih dalje da opterećujem forum špričom koja ne spada u temu, ajde da se ovđe zaustavimo.

Ne bih ni ja dublje u tu temu ovde zalazio, samo moram da ti kažem da tvoje mišljenje nisu delili junaci sa Mojkovca.

Ne bih ni ja dublje u tu temu ovde zalazio, samo moram da ti kažem da tvoje mišljenje nisu delili junaci sa Mojkovca.

Niko ner može znati što su mislili "junaci sa Mojkovca" jer su tamo besmisleno izginuli, ali Mojkovačka bitka kao i veći dio istorije iz perioda stvaranja Kraljevine SHS je i dalje pod velom tajne, ili bolje rećise prećutkuje i smjenjuje besmislenim bajkama iz XIX vijeka.

Poslednja izmena:

nema zaustavljanja, jer je sve to deo zavere, kako ne shvatas? ili ences da shvatis? to je vec nesto drugo.
bitka kod mojkovca se nije vodila jer je neko preti smrcu kralju nikoli. u tom periodu se srbska vojska povlacila ka jugu, da su je austrougari presekli, unistili bi je i istovremeno bi zauzeli montenegro. zato je imalo smisla. kralj nikola je u to vreme imao oko 70 i kusur godina, o kakvoj pretnji smrcu pricas, covek je vec bio star i bolestan. a crnogorska vlada je nakon bitke na mojkovcu rasformirala vojsku i naredila razoruzavanje. kralj je umro u egzilu a crna gora usla u kraljevinu shs.
sto se tice hrvatske, da nije bilo akcije ne bi bilo ni reakcije. drugim recima, srbi se tamo nikada ne bi pobunili da nisu ponovo poceli da zaticu sahovnice i slova u, poruke srbe na vrbe i slicno.
sve je to zavera. o tome treba pisati.

nema zaustavljanja, jer je sve to deo zavere, kako ne shvatas? ili ences da shvatis? to je vec nesto drugo.
bitka kod mojkovca se nije vodila jer je neko preti smrcu kralju nikoli. u tom periodu se srbska vojska povlacila ka jugu, da su je austrougari presekli, unistili bi je i istovremeno bi zauzeli montenegro. zato je imalo smisla. kralj nikola je u to vreme imao oko 70 i kusur godina, o kakvoj pretnji smrcu pricas, covek je vec bio star i bolestan. a crnogorska vlada je nakon bitke na mojkovcu rasformirala vojsku i naredila razoruzavanje. kralj je umro u egzilu a crna gora usla u kraljevinu shs.
sto se tice hrvatske, da nije bilo akcije ne bi bilo ni reakcije. drugim recima, srbi se tamo nikada ne bi pobunili da nisu ponovo poceli da zaticu sahovnice i slova u, poruke srbe na vrbe i slicno.
sve je to zavera. o tome treba pisati.

OK onda se pridržavajmo činjenica i istorijskih istina.
Nijesam se razumljivo izrazio. Kapetan Srpske vojske, zaboravih mu ime, je napomenuo Kralju Nikoli da mu ne može garantovati sigurnost (u prevodu narediće specijalcima Srpske vojske da ga ubiju) ako ostane u Crnoj Gori. Isti taj kapetan naređuje napuštanje Lovćenskog fronta i pregrupisavanje svih jedinica Crnogorske vojske na Mojkovački front, čime omogućava nesmetano osvajanje Cetinja od strane Austrijanaca (tad su se Austrijanci kroz Zetsku ravnicu mogli lagano spustiti do Skadra i pobiti svu Srpsku vojsku) s jedne strane i uništenje Crnogorske vojske u kontraudaru austrijanaca s druge strane. Crnogorska vojska u svom napadu dolazi do Sarajeva i biva potpuno uništena jer je taj prodor besmislen naročito jer se u međuvremenu Srpska vojska već u bježaniji nalazila na jadranskoj obali a otpočinje kad je glavnina Srpske vojske već prebačena na Krf. Kralj Nikola nije umro tokom bitke na Mojkovcu već je još dugo živio u izgnanstvu (proćeran od Srpske vojske - pazi saveznika) a crnogorska Vlada nije imala što naređivati jer vojske nije ni bilo (a jadni ostatci te vojske su bili revoltirani izdajom saveznika, što je garantovalo njihovo uništenje u kasnijem "oslobađanju"). Crna Gora nije ušla u Kraljevinu SHS. Najprije je moralo proći još koja godina rata, Crnogorski komiti su u međuvremenu oslobodili svu Crnu Goru i dočekali Jadransku armiju Srpske vojske kao braću, koja je istog momenta proglasila okupaciju i razoružala Crnogorce ponašajući se prema njima kao prema neprijatelju. ZatimKraljevina Srbija anektira Crnu Goru jednim vrlo podlo smišljenomlakrdijom nazvanom Podgorička skupština i tad se sa političke scene svijeta briše Srna Goar a Crnogorci bivaju izbrisani iz političkog i pravnog sistema novog srpskog okupatora. Toliko o savezništvu, časti i poštenju. Meni to liči na podlu zajeru o kojoj zaista treba pisati.
Hrvatska me ne interesuje, ali zašto nebi mogli Hrvati isticati svoju zastavu (crveno-bijelo-plavi sa grbom štitom šahiranim crveno-srebrno 8X8) koja je proglašena hrvatskom iste godine kad i srpska srpskom (mislim na onu prvu zastavu Srba crveno-bijelo.plavu sa grbom Srbije (na crvenom srebrni krst sa istim ognjilima između krakova)) naročito u svojoj zemlji. Tamo je istina druge prirode. Srpska crkva se ponašala agresivno pa je uslijedilareakcija katoličke crkve i u suštini radi se o sukobu crkava a ne etničkih grupa (u čemu se naročito istakla Katolička crkva jer se tada Hrvati i Srbi n ijesu mrzjeli, smatrali su se bliskom braćom), naročito tokom Kraljevine SHS u kojoj je sada već SPC kao pivilegovana grabila i više nego joj pripada, a zapravo i jedna i druga pa i muslimanska zajednica, prestravljene planovima Ace Palikuće, popularno poznatog u narodu Aleksandra Ujedinitelja, da vođen masonskim idejama ekumenizma ujedini sve tri vjere u jedinstvenu Jugoslovensku crkvu. To ga je na kraju koštalo glave kao i Jugoslavuiju opstanka.

Poslednja izmena:
u svetlu dogadjaja koji traju nekih stotinak godina i vise na nasim prostorima, sabirala sam utiske o svetskim zaverama koje se ticu srbije. masoni, iluminati, nwo, usa, razni, su godinama upravljali nasim sudbinama.
koja je to zavera najvise uticala na vas, da li uopste verujete u tako nesto?

Ne verujem u to da nekome u svetu nesto posebno smetaju Srbi.Cak ni Americi.Briga njih za neke tamo Srbe koji imaju stanovnika kao jedna njihova prosecna drzava.Masacusets naprimer.
Kina,Rusija i bliski istok su njima bitni jer su organizovani,teritorijalno i brojcano jaki.A i ekonomski ite kako napreduju.
Bombardovanje je ocigledno bilo samo demonstracija sile i trljanje nosa Rusiji (sa nama u paketu) i nista drugo.
Jedino u sta verujem je da su te zapadnjacke sile izprovocirale rat u Bosni i namerno rasparcale Jugoslaviju jer je u to vreme postala previse jaka u ekonomskom i u svakom drugom pogledu pa im nije bilo u interesu da imaju jos jednu tako jaku komunisticku drzavu u Evropi.A verovatno su i provalili da mi i braca Hrvati i Bosanci jedva cekamo da se pohvatamo za vratove pa im bas nije bilo tesko.

najveca zavera koja je uticala na mene je komunizam pa zatim socijalizam pa zatim tranzicija pa najzad demokratija ove 4 zavere ubise me u PM

Pa 'oce to kome smeta komunizam, pa se ispostavi da mu smeta i kapitalizam, a nezgodno mu da sebi zameri sto je bio antikomunista kad vidi sta je dobio kapitalizmom... :lol:

M'sim, veruj u vanzemaljce, reptile, iluminate, al' nemoj slucajno da si poverovao da ti je neko podvalio antikomunizam, to nikako...

Teoreticari zavera tu podvlace crtu!

Back