gost 422686
Buduća legenda
- Poruka
- 27.626
Srbi i Hrvati se svađaju na Tviteru, sada tema Matej Periš: Inicijativa doživela debakl
Skorašnji događaji, pokrenuli su na razmišljanje i inicijativu neke građane Beograda, a radi se o tragično nastradalom Splićaninu Mateju Perišu.IZVOR: B92 UTORAK, 24.05.2022. | 15:20 -> 19:25
Sve je počelo tako što se jedan korisnik Tvitera dosetio da bi u znak tragično nastradalog Splićanina mogla da se pokrene peticija i da se splav ili deo keja u Beogradu nazove po Mateju Perišu.
"Ljudi ajde oladimo sa politikom i nacijama. Ajde da pokažemo da smo neko i nešto. Pokrenimo peticiju da se splav ili deo keja u Bgd. nazove po Mateju Perišu momku iz Splita koji se tu udavio za doček Nove godine. Ajde da pošaljemo lepu sliku o nama", napisao je korisnik Tvitera.
Međutim, koliko god dobru nameru da je imao, ona i nije baš dočekana sa ovacijama i naravno, počela je rasprava.
Komentari se nižu iz časa u čas pa je među prvima sada jedan malo umereniji, koji glasi: "Dobro ne baš to, ali mogli bi da mu recimo stave neku tablu kao memorijal, eto čisto da ima nešto."
Ali je među njima bilo i onih veoma uvredljivih, poput: "Najgore je sto ovoliko je*enih lajkova..samo se cepe. Je*eni narkoman se uradio, od droge istripovao da je najjači, skočio u Savu da pliva i udavio se. I sad ovo drugosrblje oseća nadmenost kad učini neku dobrotu, a ustvari se cepi Hrvatima, oce po narkomanu da naziva deo grada."
"A sta to ima veze sto su Hrvat. I ja sam Srbin i Rusofil pa nemam problem da kazem da bi trebalo na tom keju pored Save staviti jedno obelezje za tragično nastradalim momkom", samo su neki od komentara.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=05&dd=24&nav_id=2160053
Zašto? Ne vidim nikakvu svrhu davanje splavu ime zbog toga što je to mesto jedne tragične priče. Muka mi je više od ovih idiota pomiritelja koji glume neko ludilo, a zaboravljaju sve šta se dešavalo u bliskoj prošlosti. I ne samo to da se to desilo nekom Srbinu u Hrvatskoj bilo bi svakoga baš briga za njega. Niko se ne bi ni iscimao da ga pronađe. Sve je ispolitizovano, licemerno i bljutavo da je prešlo granice normalnog.
To jeste tragedija i meni je lično žao Mateje Periša, ali sada da ga treba dizati u simbol nečega. Ne nikako.