Sramotno ponašanje Srbije - Uči djecu u školama da hrvatski jezik ne postoji

Nikola Altomanović, poslije uništenja Mrnjavčevića u Maričnoj bitci najmoćniji među srpskim velikašima. Uništen od koalicije bosanskog bana i Lazara Hrebeljanovića i zemlje mu podijeljene između njih dvojice.
kako ti lupetas bez stida i blama Cartmene.Taj sukob vuce korene od ranije izmedju dve dinastije,takvih sukoba je bilo u svim monarhijama i imovina porazenih sigurno nije isla na javnu licitaciju.Nego gde je tu mnozina "pokoravali neposlusne i delili njihovu imovinu" to zvuci kao razvije posao :mazi:

kako ti lupetas bez stida i blama Cartmene.Taj sukob vuce korene od ranije izmedju dve dinastije,takvih sukoba je bilo u svim monarhijama i imovina porazenih sigurno nije isla na javnu licitaciju.Nego gde je tu mnozina "pokoravali neposlusne i delili njihovu imovinu" to zvuci kao razvije posao :mazi:
Pitao si i dobio odgovor. To što ti to nisi znao pa se sada izmotavaš kada si opet poklopljen je tvoja uobičajena taktika na forumu. Dosadan si.

Ne pravi se blesav, naveo sam ti .
ne,ti si naveo jedan primer koji ne odgovara prethodnoj tvrdnji,Nemanjici koji su bili stara vlastela su bili u netrpeljivosti sa novom koja je bila u spnu Mrnjavcevicima,klasicna borba za prevlast .Koji su to knezovi koje je Lazar proganjao i delio njihovu imovinu sa Tvrtkom,mnozina :mazi: Ruke u pekmezu :per:

ne,ti si naveo jedan primer koji ne odgovara prethodnoj tvrdnji,Nemanjici koji su bili stara vlastela su bili u netrpeljivosti sa novom koja je bila u spnu Mrnjavcevicima,klasicna borba za prevlast .Koji su to knezovi koje je Lazar proganjao i delio njihovu imovinu sa Tvrtkom,mnozina :mazi: Ruke u pekmezu :per:
Samo potvrđuješ što sam ja napisao.

Ja napišem da su bosanski ban i jedan srpski knez dijelili među sobom zemlju drugog srpskog kneza a ti napišeš "ne ne nije tako, oni su bili u zavadi sa tim knezom još prije trenutka napada na njega i podjele njegove zemlje".
Halo???
lazes, nisi karakter.Nula bodova kao covek.Kada ovako napises,predstavio si Lazara kao osobu koja je smisljeno unistavala vlastelu (mnozina) iz koristoljublja. To je bio jedini cilj tvog posta
pokoravali neposlušne knezove i dijelili njihovu zemlju među sobom.

ako se i dalje budes trudio da "objasnis" dobices nagradu "zlatna jajara".Zvucim prostacki ali to je tvoja zasluga

lazes, nisi karakter.Nula bodova kao covek.Kada ovako napises,predstavio si Lazara kao osobu koja je smisljeno unistavala vlastelu (mnozina) iz koristoljublja. To je bio jedini cilj tvog posta
pokoravali neposlušne knezove i dijelili njihovu zemlju među sobom.

ako se i dalje budes trudio da "objasnis" dobices nagradu "zlatna jajara".Zvucim prostacki ali to je tvoja zasluga
Ok, ja sam jajara, nula karakter jer sam te nešto naučio iz srpske povijesti što ti nisi znao. Meni na sramotu što se uopće dopisujem s tobom.

Ma naravno da postoji:
https://iskra.co/kultura/hrvati-utv...kaze-da-njihov-jezik-moze-biti-jedino-srpski/
Ти су академици, изгледа, или заборавни или не знају где су им „језички почеци“. Зато им ваља освежити памћење: Хрвати су неко време били „(Срби-)чакавци“, па им досадило и прешли у „(Словенце-)кајкавце“, а кад су схватили да су тамо појевтинили, окренули се Србима-штокавцима – објашњава лингвиста Драгољуб Петровић.

И на то их, најпре, „намотао“ Гај (било је то некако у време Илирског покрета), а тај посао до краја довели „хрватски вуковци“: Томислав Маретић, Фрањо Ивековић, Иван Броз, Милан Решетар, Перо Будмани, Армин Павић, Драгутин Боранић, Ватрослав Рожић и више других. Сви су они, крајем XIX века и малкице касније, уредили „хрватски језик“ по Вуковим мерама (тј. на основу језика Вука и Даничића, а њима се убрзо прикључио и знаменити „немачки вуковац“ Аугуст Лескин).

И са тим су „језиком“ Хрвати, уз „НДХ-епизоду коју су накратко успели заборавити, стигли до седамдесетих година прошлог века, кад су утврдили да српски и „хрватски“ језик нису „ни налик“ један на други и да је „Маретић био свиња“ кад је своју Граматику подметнуо и Лескину и свима другим „хрватским вуковцима“....

Back