Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.787
Siromastvo nije sramotadal je siromastvo sramota pojedinca ili drustva
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Siromastvo nije sramotadal je siromastvo sramota pojedinca ili drustva
draga moja ta tema postoji i pre foruma i bice je i poslekoliko mi se čini napisah da je sramota ako nemaš posla a ne preduzmeš ništa da bi ga našao uprkos tome što si radno sposoban.
ima raznih oblika ispoljavanja siromaštva a najgore je ono koje ti se uvuče u dušu i opustoši je nezadovoljstvom zbog nasleđenog statusa
jer se svaki razgovor i svaka misao završi poentirajući o novcu i platežnoj sposobnosti
nije tebe otac osramotio
sramotiš se sam jer već godinama na forumu neprestano forsiraš jednu te istu temu
postoji nesto sto se zove nasledjeno bogatstvo....samo treba zavrsiti zanata ako mu otac ostavio u amanet sve vec razradjeno eto ga na bijeli konjPa ne moze niko, pa ni Stomatolog da se zaposli i prvog dana da mlati pare kao neki koji ima
stolicu, materijal, lokal i razradjen posao 20 godina.
Mora da radi jedno 5 godina da nauci nesto pa onda da krene da zaradjuje i razradi posao.
Svi nesto kukaju, a komsinica renovirala kupatilo, cekala je dva meseca da se pogodi da elektricar, keramicar i vodoinstalater imaju u isto vreme
dva slobododna dana, a nisu jeftini.
Ima gomila zanimanja u Srbiji koja su deficitarna.
Filozofa i politicara ima izgleda previse![]()
bavit se sociologijama u slobodnoga vrijemna ko ja a soferisat u radno vrijemeOdakle ti ideja da svi treba da budemo zanatlije?
Situacija je sledeca, na birou ima visak 100 sociologa, manjak recimo 100 sofera ili keramicara.
I neko ko zna to, upise i zavrsi Sociologiju, i posle sedi na birou 5 godina i kuka
kako nema posao u struci i svi su mu krivi sto je siromasan
pa otkucaj na netu pa ces videti ceneda, zato svi i trče u nemačku, da teže prežive
Možda mu ostavi i dugove, sve zavisi od majstora...siromaštvo možda i nije sramota, ali mu dođe k'o ne daj bože nasledna bolest. Kao go..a iz kojih se valja čupati.Ako neko negde ne prekine taj "lanac" siromaštva,niko neće živeti bolje.Moj poznanik zato ima običaj da kaže:"kako te u kolevci" zaljulja", tako ti je ceo život".Jeste,ko se pomiri sa tim.postoji nesto sto se zove nasledjeno bogatstvo....samo treba zavrsiti zanata ako mu otac ostavio u amanet sve vec razradjeno eto ga na bijeli konj
ma srednjoj klasi nije falilo i vecina je u nju zaljuljana al se gramzivost uvjecala a kako rekose 90-ih u vidimo se u citulju mala bara puno krokodilaMožda mu ostavi i dugove, sve zavisi od majstora...siromaštvo možda i nije sramota, ali mu dođe k'o ne daj bože nasledna bolest. Kao go..a iz kojih se valja čupati.Ako neko negde ne prekine taj "lanac" siromaštva,niko neće živeti bolje.Moj poznanik zato ima običaj da kaže:"kako te u kolevci" zaljulja", tako ti je ceo život".Jeste,ko se pomiri sa tim.
Crna rupa.Ceo Balkan je ista priča.U prošlom veku je bilo: "bilo je to u zemlji seljaka na brdovitom balkanu"... a, sad je: "bilo je to u zemlji gl....a, na brdovitom balkanu".ma srednjoj klasi nije falilo i vecina je u nju zaljuljana al se gramzivost uvjecala a kako rekose 90-ih u vidimo se u citulju mala bara puno krokodila
stanovnistvo je sve starije sto zbog migracije sto zbog bijelu kuguCrna rupa.Ceo Balkan je ista priča.U prošlom veku je bilo: "bilo je to u zemlji seljaka na brdovitom balkanu"... a, sad je: "bilo je to u zemlji gl....a, na brdovitom balkanu".
To je sramota!
Budimo optimisti.Nada zadnja umire.stanovnistvo je sve starije sto zbog migracije sto zbog bijelu kugu
ovde ce doc neka beda iz banglades mada i oni izbjegavaju
tkd ostati ce siromasni starci i onih saka jada tajkuna i profitera
vojnicki stanovi behu na novoga beograda al u stari blokovi sad idu samo krediti za ajti firme iz inostranstvo
stanovnistvo je sve starije sto zbog migracije sto zbog bijelu kugu
ovde ce doc neka beda iz banglades mada i oni izbjegavaju
tkd ostati ce siromasni starci i onih saka jada tajkuna i profitera
pa otkucaj na netu pa ces videti cene
samo panduri po povlascenu cijenu sto je u jugoslaviju bila vojska sada ti je policijatu je bila nekad kasarna valjda ali znam da su tu dobijali stanove, ili nisu baš dobijali nego neki povoljni uslovi itd... a koliki su % tu ne znam
prate se tokovi novca ako je minimalac ovdje 1 euro na sat be naznaku da se digne zaobilazicenisu loši uslovi ovde za život klima itd, ako baš ne zagade, tako da će valjda neko da se useli
prate se tokovi novca ako je minimalac ovdje 1 euro na sat be naznaku da se digne zaobilazice
sto bi iko umiraoBudimo optimisti.Nada zadnja umire.
vec smo u eksperimenti sa uranijum a hranu ce vecim dijelom srbija uvozitionda će da se biju da li hoće obradive površine i hranu ili da nas koriste ko đubrište i eksperimente
baš su zli![]()
brate zivis u supi jedes leba i luka i isplati severujem ali ipak idu, znači da se negde isplatikad se sve oduzme, ili štede pa da se vrate ili za penziju
a to ti bjese duznoscu....ako te se sjete sjeta ako jok umri u samocu.....Sramota je kad ti djeca uskracuju sebe
ni tel,,,niti cestitka
a drhtao si nad svakim povjetarcem
da ih ne prehladi...
...te njihove majke i ocevi
jos ih veca sramota...
P.S.
...samo za razvedene i ujedene...!
vec smo u eksperimenti sa uranijum a hranu ce vecim dijelom srbija uvoziti