sramota

koliko mi se čini napisah da je sramota ako nemaš posla a ne preduzmeš ništa da bi ga našao uprkos tome što si radno sposoban.

ima raznih oblika ispoljavanja siromaštva a najgore je ono koje ti se uvuče u dušu i opustoši je nezadovoljstvom zbog nasleđenog statusa
jer se svaki razgovor i svaka misao završi poentirajući o novcu i platežnoj sposobnosti
nije tebe otac osramotio
sramotiš se sam jer već godinama na forumu neprestano forsiraš jednu te istu temu
draga moja ta tema postoji i pre foruma i bice je i posle
samo je pitanje ko ce je forsirati a ko ce se povuc u zone licnog komformizma

Pa ne moze niko, pa ni Stomatolog da se zaposli i prvog dana da mlati pare kao neki koji ima
stolicu, materijal, lokal i razradjen posao 20 godina.
Mora da radi jedno 5 godina da nauci nesto pa onda da krene da zaradjuje i razradi posao.

Svi nesto kukaju, a komsinica renovirala kupatilo, cekala je dva meseca da se pogodi da elektricar, keramicar i vodoinstalater imaju u isto vreme
dva slobododna dana, a nisu jeftini.
Ima gomila zanimanja u Srbiji koja su deficitarna.
Filozofa i politicara ima izgleda previse :)
postoji nesto sto se zove nasledjeno bogatstvo....samo treba zavrsiti zanata ako mu otac ostavio u amanet sve vec razradjeno eto ga na bijeli konj

Odakle ti ideja da svi treba da budemo zanatlije?

Situacija je sledeca, na birou ima visak 100 sociologa, manjak recimo 100 sofera ili keramicara.
I neko ko zna to, upise i zavrsi Sociologiju, i posle sedi na birou 5 godina i kuka
kako nema posao u struci i svi su mu krivi sto je siromasan
bavit se sociologijama u slobodnoga vrijemna ko ja a soferisat u radno vrijeme
e sad soferski poso ti pruza mogucnosti da slusas lekcija na radijo i to mu je prednost refleksi na oprez a mozga ne na ispasu nego na usvajanje znanja sto upotrebnoga sto licne nadogradnje
yes da nisi u akademski krugovi al sam sa sebe mozes debatovat i preispitivat do milu volju

postoji nesto sto se zove nasledjeno bogatstvo....samo treba zavrsiti zanata ako mu otac ostavio u amanet sve vec razradjeno eto ga na bijeli konj
Možda mu ostavi i dugove, sve zavisi od majstora...siromaštvo možda i nije sramota, ali mu dođe k'o ne daj bože nasledna bolest. Kao go..a iz kojih se valja čupati.Ako neko negde ne prekine taj "lanac" siromaštva,niko neće živeti bolje.Moj poznanik zato ima običaj da kaže:"kako te u kolevci" zaljulja", tako ti je ceo život".Jeste,ko se pomiri sa tim.

Možda mu ostavi i dugove, sve zavisi od majstora...siromaštvo možda i nije sramota, ali mu dođe k'o ne daj bože nasledna bolest. Kao go..a iz kojih se valja čupati.Ako neko negde ne prekine taj "lanac" siromaštva,niko neće živeti bolje.Moj poznanik zato ima običaj da kaže:"kako te u kolevci" zaljulja", tako ti je ceo život".Jeste,ko se pomiri sa tim.
ma srednjoj klasi nije falilo i vecina je u nju zaljuljana al se gramzivost uvjecala a kako rekose 90-ih u vidimo se u citulju mala bara puno krokodila

ma srednjoj klasi nije falilo i vecina je u nju zaljuljana al se gramzivost uvjecala a kako rekose 90-ih u vidimo se u citulju mala bara puno krokodila
Crna rupa.Ceo Balkan je ista priča.U prošlom veku je bilo: "bilo je to u zemlji seljaka na brdovitom balkanu"... a, sad je: "bilo je to u zemlji gl....a, na brdovitom balkanu".
To je sramota!

Crna rupa.Ceo Balkan je ista priča.U prošlom veku je bilo: "bilo je to u zemlji seljaka na brdovitom balkanu"... a, sad je: "bilo je to u zemlji gl....a, na brdovitom balkanu".
To je sramota!
stanovnistvo je sve starije sto zbog migracije sto zbog bijelu kugu
ovde ce doc neka beda iz banglades mada i oni izbjegavaju
tkd ostati ce siromasni starci i onih saka jada tajkuna i profitera

Sramota je kad ti djeca uskracuju sebe
ni tel,,,niti cestitka
a drhtao si nad svakim povjetarcem
da ih ne prehladi...
...te njihove majke i ocevi
jos ih veca sramota...
P.S.
...samo za razvedene i ujedene...!