sramota

sramota je u oku posmatraca
drag.gif

dal je siromastvo sramota pojedinca ili drustva
Ja mislim da je u 21-om veku, siromaštvo sramota društva. Postoje zemlje koje su iskorenile siromaštvo,što znači da se i to može kad se hoće. Mislim na siromaštvo u materijalnom smislu. Siromaštvo pojedinca je stvar individue, to jest,siromašan je onaj ko nema kome šta da da(ako je neko sebičan,lenj,nekulturan, prost, nepismen),jer kao takav nije dobar za sebe, pa nije ni za druge.Mislim da je to tačno.

Ja mislim da je u 21-om veku, siromaštvo sramota društva. Postoje zemlje koje su iskorenile siromaštvo,što znači da se i to može kad se hoće. Mislim na siromaštvo u materijalnom smislu. Siromaštvo pojedinca je stvar individue, to jest,siromašan je onaj ko nema kome šta da da(ako je neko sebičan,lenj,nekulturan, prost, nepismen),jer nije dobar za sebe, nije ni za druge.Mislim da je to tačno.

Otprilike Amerika ima vise napustenih kuca nego beskucnika.

Privo,siromastvo nije sramota.Prema tome pitanje izlisno.
Drugo,koja su merila siromastva? Ima li neka tabella,teorija i al.?
Trece,siromastvo ovde u pitanju/temi je kao objektivno ili subjektivno stanje?

To što je po tebi možda Srbija zemlja snova, to je tvoj problem. Ne kažem da je bilo gde idealno.Svuda postoje problemi, konkretno u temi se radi o siromaštvu, tako da nisi interesantan kao što misliš.

Uporedi samo kako se Srbi ponasaju prema migrantima i Nemci... I sad ti pricas o drzavama koje su samo prstavljene kao 'dobre' drzave.
Jesi ti upoznata da Danska daje 'uniforme' prostitutkama,ljudi idu podrzavaju LGBT paradu...
To sto si se ti odrekla Srbije,ne znaci da su svi.

Uporedi samo kako se Srbi ponasaju prema migrantima i Nemci... I sad ti pricas o drzavama koje su samo prstavljene kao 'dobre' drzave.
Jesi ti upoznata da Danska daje 'uniforme' prostitutkama,ljudi idu podrzavaju LGBT paradu...
To sto si se ti odrekla Srbije,ne znaci da su svi.
Prvo nisam se odrekla Srbije, niti mislim da to uradim.Domovina je nezamenljiva i samo jedna.Ljudi koji su u dijaspori nisu manji patriote, nego oni koji su ostali.Migracije postoje i u razvijenim zemljama.Ne beži se samo i uvek iz nemaštine.

Prvo nisam se odrekla Srbije, niti mislim da to uradim.Domovina je nezamenljiva i samo jedna.Ljudi koji su u dijaspori nisu manji patriote, nego oni koji su ostali.Migracije postoje i u razvijenim zemljama.Ne beži se samo i uvek iz nemaštine.

Pa zasto onda nisi na nekom drugom forumu,ako su tamo toliko zanimljivi,dobri ljudi?
To je isto kao da kazem zena je nezamenjiva i samo jedna,a sutra odem sa drugom. Ljudi koji su u dijaspori gledaju svoj narod sa visine,to je jedino tacno.
I kad dodje neko od gastarbajtera to se svodi na voznju novog auta,markiranu odecu,pocinje da se koriste strane reci...A ustavari taj auto je kupljen preko kredita,sto znaci da nije njegov sve dok ne otplati kredit,odeca vas nikad nece ciniti ljudima,a kao zaboravili svoj jezik...Onda vi tako uhvatite u godinu dana jedno deset dana odmora i dodjete u Srbiju...

Pa zasto onda nisi na nekom drugom forumu,ako su tamo toliko zanimljivi,dobri ljudi?
To je isto kao da kazem zena je nezamenjiva i samo jedna,a sutra odem sa drugom. Ljudi koji su u dijaspori gledaju svoj narod sa visine,to je jedino tacno.
I kad dodje neko od gastarbajtera to se svodi na voznju novog auta,markiranu odecu,pocinje da se koriste strane reci...A ustavari taj auto je kupljen preko kredita,sto znaci da nije njegov sve dok ne otplati kredit,odeca vas nikad nece ciniti ljudima,a kao zaboravili svoj jezik...Onda vi tako uhvatite u godinu dana jedno deset dana odmora i dodjete u Srbiju...
OK, genije... kako god ti kažeš.Imaš pravo na svoje mišljenje.Kao što ljudi koji zarade svoj novac preko, imaju pravo da ga potroše u Srbiji kako oni hoće. Kome smeta, ne mora da gleda!

Nisi. Samo zbog takvih komentara,neki moji poznanici sve ređe i dolaze u Srbiju.Odmore provode putujući po susednim zemljama. Ali retko kad zaborave pošalju novac porodici ili rođacima, ali dobro... i to je vid patriotizma.

Cekaj videti porodicu jednom godisnje je sasvim normalno? Jebess novac,to nije patriotizam nego je to razmisljanje coveka koji je odrastao u drzavi gde se samo gleda materijalno stanje.
Tvojih poznanici ne idu u susedne drzave nego dolaze takodje takodje u nekadasnju Srbiju.

Cekaj videti porodicu jednom godisnje je sasvim normalno? Jebess novac,to nije patriotizam nego je to razmisljanje coveka koji je odrastao u drzavi gde se samo gleda materijalno stanje.
Tvojih poznanici ne idu u susedne drzave nego dolaze takodje takodje u nekadasnju Srbiju.
Kažem ti da dolaze sve ređe.Sve je više ljudi koji odlazi iz Srbije, nego što bi da dolazi.Kad se i porodice presele,dolaziš kad odeš u penziju.

Back