Sramezljiva osoba

Pa fora je u tome što se od nekih ljudi prirodno stidimo, a od drugih ne.
To zavisi od našeg odnosa. Sa nekim se ne bih stidela ni da vrištim ni da se ludiram, a pored drugih bi se osećala bzvz i ako se skinem. Stoga se i ne skidam ako ne osećam da sam kao kod kuće :)... Ali, da, prvi sex sa nekim obično i bude poluobučeni, tek kasnije se ljudi skroz skinu. Mada ja više volim sex sa nekim stvarima na sebi

Pa fora je u tome što se od nekih ljudi prirodno stidimo, a od drugih ne.
To zavisi od našeg odnosa. Sa nekim se ne bih stidela ni da vrištim ni da se ludiram, a pored drugih bi se osećala bzvz i ako se skinem. Stoga se i ne skidam ako ne osećam da sam kao kod kuće :)... Ali, da, prvi sex sa nekim obično i bude poluobučeni, tek kasnije se ljudi skroz skinu. Mada ja više volim sex sa nekim stvarima na sebi
Upravo!Lepo si to sročila.
Neko te gleda k'o vanzemaljca, ti "d'izvodiš striptiz".Nema teorije!
Nađi si onda batice, drugu zanimaciju. 👍

Pa krenes polako. Koliko u okvirima te osobe koja zeli da resi sramezljivost, to otvara prostor a da se ne sokira i povlaci nazad. Dakle sto bi boba marli rekao: dva koraka napred, jedan nazad.
Nadam se da ta osoba nece ovo bukvalno shvatiti pa ce da zivka doticnog, pa kad se ovaj javi da prekine.

A ako je uzbudljiva plavusa u koznjaku na motoru od 1k konja sramezljiva, nije problem. Moze i sa anestezijom.

Ja sam bio onda shvatio da svaka budala radi šta hoće bez trunke blama i bez poštovanja. Reko sam sebi? Od sramezljivosti nista ne dobijas samo gubis. Banalan primer : cekas na pesackom prelazu da ti stane tek ko zna koji auto po redu. Treba prvi, ali ne njega zabole sto cekas i da li zuris negde peske, a on jurca kolima. Sta imas od toga? Neko ce ti reći hvala sto si bio sramezljiv zbog toga i toga pa sam ja uskocio. Ne, rećiće ko ga ebe kad je mutav i glup. Hahahhaha!
Tako ces bespovratno da propustis prilike u bilo cemu sto zelis da uradis.

Ja sam bio onda shvatio da svaka budala radi šta hoće bez trunke blama i bez poštovanja. Reko sam sebi? Od sramezljivosti nista ne dobijas samo gubis. Banalan primer : cekas na pesackom prelazu da ti stane tek ko zna koji auto po redu. Treba prvi, ali ne njega zabole sto cekas i da li zuris negde peske, a on jurca kolima. Sta imas od toga? Neko ce ti reći hvala sto si bio sramezljiv zbog toga i toga pa sam ja uskocio. Ne, rećiće ko ga ebe kad je mutav i glup. Hahahhaha!
Tako ces bespovratno da propustis prilike u bilo cemu sto zelis da uradis.
Pa na zalost se kod nas samopouzdanje poistovecuje sa bahacenjem i nekulturom. Kao sto se i ljubaznost sa manjkom samopouzdanja ili sramezljivoscu.
Ali sramezljivost nije dobra osobina. Stid. To sputava u sirem kontekstu. Cilj je mir sa sobom. Ako je nemir unutra, a jeste zbog stida, jer ne postoji mogucnost da ostvaris zelje s drugom osobom zbog tog stida onda je to lose. S druge strane ne znaci da treba izaci i gaziti ljude na pesackom da bi se resio stida. Zato je to tvoje dobro. Iskocis pod kola pa ko ga hebe. Salim se, da. Treba i gurnuti napred.

Back