Sram...sramota

Poruka
1.585

Cini mi se da svaki covek najvecu sramotu oseti prema sebi.Nista me ne posrami vise nego kada uradim nesto glupo,nepromisljeno...
Zasto je to tako?
Opet,mozda je to dobro,savest radi svoj posao...
Jos ako je "to" nesto ,sto mozemo ispraviti...super.
I ,sta cemo u onim situacijama kada vam je savest cista...ne osecate nikakav sram ,a drugi vam sugerisu da ste pogresili i da ste se ogresili?

Cini mi se da svaki covek najvecu sramotu oseti prema sebi.Nista me ne posrami vise nego kada uradim nesto glupo,nepromisljeno...
Zasto je to tako?
Opet,mozda je to dobro,savest radi svoj posao...
Jos ako je "to" nesto ,sto mozemo ispraviti...super.
I ,sta cemo u onim situacijama kada vam je savest cista...ne osecate nikakav sram ,a drugi vam sugerisu da ste pogresili i da ste se ogresili?
zavisi šta je u pitanju...ako nije u pitanju nešto nad čim nemam strvarno kontrolu onda ću se zapitati i proanalizirati malo bolje situaciju...ako jeste onda jednostavno odpisati to kao nečiju lošu nameru i straviti tu osobu malo na distancu

zavisi šta je u pitanju...ako nije u pitanju nešto nad čim nemam strvarno kontrolu onda ću se zapitati i proanalizirati malo bolje situaciju...ako jeste onda jednostavno odpisati to kao nečiju lošu nameru i straviti tu osobu malo na distancu
Dobro,bas na to sam i mislio...dakle,iako ti je savest mirna ti ces preispitati svoju odluku?
Nije li to resena stvar?
Vise verujem svojoj savesti(sebi) nego nekome drugom,pa i nek mi je blizak.

Dobro,bas na to sam i mislio...dakle,iako ti je savest mirna ti ces preispitati svoju odluku?
Nije li to resena stvar?
Vise verujem svojoj savesti(sebi) nego nekome drugom,pa i nek mi je blizak.
Pa vidis ja sam svesnat toga da mogu da pogresim nesto sasvim slucajno i da ne uvidim tu gresku sam.Mislim,ja uvek ostavljam mesta za to da sagledam i proanaliziram stvari i iz tudjeg ugla...mada zavisi sta je u pitanju.

Back