Sprečiti mačke da se poubijaju

Opet imam "tehnički problem" :confused: .
Hajde, nekako izlazim na kraj što se Bilbo i Fro mlate.. znam kako da ih smirim, razdvojim, itd...
No danas smo našli majušnu kucu pored puta, čini mi se da nema ni 2 meseca.. i ponela sam je kući.
Kuca izgleda zdravo, dala sam joj mleka, malo sira, pite (nisam imala šta za kučiće.. ne znam da li smem da joj dajem hranu za mace dok ne kupim granule za štence??)...
Sve je to rešivo, nego BIlbo je pokušao da je napadne, i to onako ozbiljno.. baš kao da je lovina..
Nisam pametna šta da radim :confused: , Bilbo je podivljao od toliko "novosti", čak je i svoju devojku napao :eek: (Miciku), igrebao je po nosu :eek: .

Biibću je skoro skroz isceljena šapica :). Još je danas i sutra na antibiotiku, i to je to.
Uopšte nismo ni morali pod nož, promena antibiotika je bila presudna :D.

Inače, ono čega sam se bojala... nema razloga za bojazan, mačke i pas su se baš lepo prihvatili :D.

Bas mi je drago sto Bilbic nece morati "pod noz". :D

Moji roditelji imaju psa i macku, i super se njih dve slazu, spavaju povremeno zajedno, a macka cesto kad dotera svoju toaletu, olize i kucu. Vise se "mlate" ovi moji macani.

Je l' i kucov dobio ime iz LOTR? :D

Jeste.. puno ime mu je Legolas Papi :).

Idejni tvorac, tj. kuma je Ludopileglodjekosku :lol: .
Samo, ozvaničili su ga kao Papija. jer je za veterinarsku administraciju bilo previše da sve to unose :lol: .

Zdravo drugari. Shiva je dobila novog drugara, posto mi je mama uvalila macora koga joj je neko ostavio ispred vrata, NA 5. SPRATU!
E sad, pre dva dana kad je dosao, nisu hteli da pridju jedan drugom, frktali, rezali, mada se situacija popravlja, sad jure jedno drugo, pa kad se nahvataju, grizu se. Ja ih razdvajam, jer mi se cini da su pregrubi, ali kao da oboje na to gledaju kao na igru. Plasim se da se ne povrede, iako sam oboma isekla vrhove kandzi. Cak i spavaju blizu, ja ih gurkam da budu jedan pored drugog. Mislila sam da ce Shiva mnogo gore da reaguje, medjutim bas sam se iznenadila, jer je macor, Moca (3.5 meseca, ali ooogroman) :) bio veci problem. I tako, kad se probude i ugledaju jedan drugog, njusnu se polako, danas ga je Shiva cak i lizala, a onda krece ponovo rezanje i frktanje, ali samo malo. Mislim da ce to za koji dan da bude u redu.
Nego, imam utisak da je Shiva promenila ponasanje prema meni, nije ljuta, ni ljubomorna (vec je postavila macora na svoje mesto sto se tice gazde u kuci, stavlja mu do znanja da je ona starija i da je njena teritorija), nego kao da je uvredjena. Kao da me manje voli, iako to nikad i nije pokazivala mnogo. :sad2:

I jos jedno pitanje - kako da ih naucim da idu u isti posip? Shvatam da dok se ne naviknu na mirise, nece hteti, ali da ce ikad hteti?? Posto imam jedan toi-toi :) (sto voli moj momak da kaze), a i ograniceni smo sa prostorom, mali je stan, pa bi mi bas bilo super prakticno kad bi isli u jedan.

Back