Sprecavanje fantaziranja kod zena u cilju odrzavanja vrste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dionys

Iskusan
Poruka
5.132
Znam, bice odmah jedno 100-ak :eek: -ova, ali sta ako bi ljudska vrsta mogla da skroz degenerise ako bi se predala proizvoljnom fantaziranju? Npr. danas je popularno da se slusa muzika koja stvarno nema nikakvu upotrebnu vrijednost ni pouku, cak joj nedostaje bilo kakav tekst. To je kao kad bismo slusali beskorisne price, samo eto jos se dobro osjecamo, kao sto je droga beskorisna ali daje nekakav "dobar" osjecaj, tako pricaju...

Uzmimo sad jedan drugi primjer... zena stalno mijenja "partnere", oni naravno nastoje da je "usrece", pricaju joj "divne" price, zive kao muz i zena nekoliko godina, mastaju o buducnosti, on je neki Arapin ili Kinez tako da masti nema kraja, ona sva zaljubljena i predana i uzivila se u sve to svom dusom ... studenti su ... prodje studij, on ode i ne javi se vise. Poslije studija ona upozna novog, i isto tako masta i uzivljuje se, taj tip je neki kosarkas ili muzicar tako da masti nema kraja ... prodju godine zajednickog zivota i on ode i ne javi se vise.

I sad joj je puna glava fantazija, a svijet je i dalje "beskrajnih mogucnosti"... sta ona sada da radi sa svim njenim "iskustvima" mislima i zeljama? Moze li ona ista da stvara, neki novi zivot, ili joj je sad glava puna beskorisnih fantazija, kao kod narkomana, i jedva se vuce po tlu od slabosti?

Mislio sam da govorim o znacaju ovog svega po opstanak rase, u smislu kako je nekad muskarac ljubomorno cuvao vlastitu zenu i od komsije, ali ovde nema tako "zatucanih primitivaca"?

i posle svih experimenata rodi dete nekom ozenjenom matorcu zbog izdrzavanja i masta da se vrati nekom dosadnom koji je mazio i pazio..ee zivote lutalico

Ma ne rodi, o tome se radi. A i jeste istina da ce slaba zena prije da rodi zbog novaca nego zbog ljubavi, samo sto je sve vise isfrustriranih slabih zena, o tome je tema. Radi se o tome da li zena treba da nosi misli jednog muskarca ako bi htjela da dosegne najvisu srecu i snagu... najbolje ako su to jos i misli njenog oca?

Upravo si ti taj koji zenskom rodu pripisuje "proizvoljno fantaziranje" kao generalni atribut.

Mastarije su tvoje, zar ne?

Ne, ja ne lazem i ne varam da bih dosao do zenskog tijela, ovde govorim o onima koji to rade namjerno ili olako, i o zenama koje se upustaju u takve stvari, a i o kontrastu prema najboljoj mogucoj mjeri... mozemo li naci zajednicki najbolju mogucu mjeru, vrijeme i nacin fantaziranja? Ono, cisto da vidim mozemo li da ne diskutujemo asocijalno, nego kao slozni ljudi?

Ne, ja ne lazem i ne varam da bih dosao do zenskog tijela, ovde govorim o onima koji to rade namjerno ili olako, i o zenama koje se upustaju u takve stvari, a i o kontrastu prema najboljoj mogucoj mjeri... mozemo li naci zajednicki najbolju mogucu mjeru, vrijeme i nacin fantaziranja? Ono, cisto da vidim mozemo li da ne diskutujemo asocijalno, nego kao slozni ljudi?

Onda nemoj tvrditi da je ceo zenski rod takav, da bi vec u sledecem pasusu presao na "Uzmimo jedan drugi primer... " , na kome se realno bazira ova tvoja... teorija(?).

Moj opšti utisak je da su žene danas očajne ( htele to da priznaju ili ne) ,a muškarci koji su , čini mi se trenutno u boljoj poziciji, jer su "deficitarni" , mogu da namirišu očaj na kilometar....

E zbog tog očaja one pristaju na "daj šta daš", pa makar me zvao samo po potrebi,iako zaista žele nešto sasvim drugo ( brak, decu, kućicu u cveću i zlatnog retrivera)...bar velika većina njih..

Ma ne rodi, o tome se radi. A i jeste istina da ce slaba zena prije da rodi zbog novaca nego zbog ljubavi, samo sto je sve vise isfrustriranih slabih zena, o tome je tema. Radi se o tome da li zena treba da nosi misli jednog muskarca ako bi htjela da dosegne najvisu srecu i snagu... najbolje ako su to jos i misli njenog oca?

Nisi pomislio na to,da ove žene o kojima pišeš,možda baš i nose u sebi te misli? :lol: Nisu svi muškarci idealni očevi.;)

Poslednja izmena:

Zena ne moze da nosi misli muskarca, misli u kontextu ovoga sto navodis gore. O ovim stvarima koje navodis gore, zene su fantazirale kako je sveta i veka, samo sto ih je strah sprecavao da ih cak i ispoljje a kamoli realizuju.
Ne mislim na sve zene, vec na deo. Ima razlicitih ljudi, ne mastaju svi o istim stvarima.
U principu, smatram da smo sve vise bombardovani razlicitim stvarima. Konkretno tudjom intimom, tudjim unutrasnjim mislima, nesrecama, tragedijama, srecom,... a pre svega sexom u svakom obliku.
Jednostavno, kapitalizam nam je omogucio da nam sve bude dostupno i jeftino. U Srbiji konkretno ne bas sve ali dosta toga sto nismo mogli da zamislimo u bliskoj proslosti da ce mo imati, danas ga imamo i to skoro za DZ.
Mislim da zapadni Svet polako ali sigurno propada kroz ponor PREsicenja i zato ljudima padaju na pamet sve ludje i ludje stvari.
Do skora se to smatralo... Slobodoumljem, otvorenoscu za novo, produhovljenoscu, obrazovanoscu... Mislim da to sve vise postaje... presicenje, praznina, bezciljnost...
Zapadni covek ima gotovo SVE i nema vise CILJ.
Zivot je neprestano... postavljanje, ostvarivanje ciljeva i zadovoljstvo, uzivanje u ostvarenom a onda nanovo.
Neko bi to nazvao vecitom borbom ali posto sam ja po prirodi hedonista, nazvao bih to lepotom zivota. Borba je nesto mucno, krvavo, tragicno,... a zivot ne treba da bude takav, zato smo se borili i izborili sve ove vekove ratova i shranja.
Dakle, TO je kljuc krize zapadnog sveta. Kriza je duhovna a iz nje proistice materijalna, prema zakonima prirode koji vladaju Svetom. Neko bi ih nazvao BOZIJIM ZAKONOM, kako god.
Zapadni covek je pred sebe neprestano postavljao ciljeve pretezno materijalne prirode koji su mu omogucili da priusti sebi i prizemna duhovna zadovoljstva. Doslo je materijalnog presicenja a samim time i duhovnog.
Odoh ja d teme o pravima zena da fantaziraju.
Zakoni i prava MORAJU BITI ISTA ZA SVE, ma kakvi da su. Treba postaviti neka ogranicenja SVIMA. I muskarcima i zenama.

Moj opšti utisak je da su žene danas očajne ( htele to da priznaju ili ne) ,a muškarci koji su , čini mi se trenutno u boljoj poziciji, jer su "deficitarni" , mogu da namirišu očaj na kilometar....

E zbog tog očaja one pristaju na "daj šta daš", pa makar me zvao samo po potrebi,iako zaista žele nešto sasvim drugo ( brak, decu, kućicu u cveću i zlatnog retrivera)...bar velika većina njih..

Otkud ONOLIKE nezenje po srpskim selima i manjim mestima, PA CAK i gradovima. Odi na Pestar, odi na Zlatibor, odi na Staru Planinu, odi u BILO KOJE SELO u Srbiji, NAICI CES na DESETINE HILJADA nezenja koji bi SVE dali da imaju zenu pored sebe.
Skoro je organizovano neko masovno upoznavanje u Jagodini. Pozvane su zene i devojke sa strane i lokalni muskarci. Gotovo sve zene koje su dosle(iz BG, Doboja, SD, Kraljeva, KG, SM, Banja luke...) su ocekivale da ce zateci
sredovecne krezube izguzvane likove a naisle su na nesto sasvim drugo. Jedna Mitrovcanka je rekla. Ocekivala sam bal staraca a oko mene je sedelo 7 muskaraca od koji se ne zna koji je lepsi...
FAKAT je da devojke NECE NA SELO, zasto?, ...

Znam, bice odmah jedno 100-ak :eek: -ova, ali sta ako bi ljudska vrsta mogla da skroz degenerise ako bi se predala proizvoljnom fantaziranju? Npr. danas je popularno da se slusa muzika koja stvarno nema nikakvu upotrebnu vrijednost ni pouku, cak joj nedostaje bilo kakav tekst. To je kao kad bismo slusali beskorisne price, samo eto jos se dobro osjecamo, kao sto je droga beskorisna ali daje nekakav "dobar" osjecaj, tako pricaju...

Uzmimo sad jedan drugi primjer... zena stalno mijenja "partnere", oni naravno nastoje da je "usrece", pricaju joj "divne" price, zive kao muz i zena nekoliko godina, mastaju o buducnosti, on je neki Arapin ili Kinez tako da masti nema kraja, ona sva zaljubljena i predana i uzivila se u sve to svom dusom ... studenti su ... prodje studij, on ode i ne javi se vise. Poslije studija ona upozna novog, i isto tako masta i uzivljuje se, taj tip je neki kosarkas ili muzicar tako da masti nema kraja ... prodju godine zajednickog zivota i on ode i ne javi se vise.

I sad joj je puna glava fantazija, a svijet je i dalje "beskrajnih mogucnosti"... sta ona sada da radi sa svim njenim "iskustvima" mislima i zeljama? Moze li ona ista da stvara, neki novi zivot, ili joj je sad glava puna beskorisnih fantazija, kao kod narkomana, i jedva se vuce po tlu od slabosti?

Mislio sam da govorim o znacaju ovog svega po opstanak rase, u smislu kako je nekad muskarac ljubomorno cuvao vlastitu zenu i od komsije, ali ovde nema tako "zatucanih primitivaca"?

Moj utisak je da su, danas, zene u Srbiji zrtve apatije koja je pogodila muski deo populacije. Zene bi trebale malo vise da budu svoje i odgovorne, odnosno da malo vise preuzmu stvar u svoje ruke. Mada je to tesko ocekivati, ali se trebaju ipak potruditi.
A sto se rase tice, nemaju one znacaj za opstanak rase obzirom da ljudi trenutno u svetu ima 7 milijardi.
Pomenuta zena iz teksta koja "menja partnere" je ipak manjina u Srbiji u smislu menjanja partnera, tako da ne verujem da menjanje partnera moze biti uzrok fantaziranja.

O o o, Dionis, evo tebe nama ponovo, sa čime drugo nego promišljanjem o ženskom rodu :)

Ako je tema o tome da li zaljubljenost u više raznih muškaraca tokom života (jer zaljubljenost je uvek fantaziranje) kod žena utiče negativno na održavanje vrste, odgovor je da ne utiče.

Ako ipak ne veruješ, predlažem ti da stvoriš i uzgojiš ženu po svom nahođenju - mislim, kad je mogla priroda, možeš i ti.
Pa kad je stvoriš, stvori i vakcinu koja će sprečiti ikakvo njeno fantaziranje, a možeš stvoriti i antibiotik koji će tvoju uzgojenu ženu očistiti od svih ovozemaljskih modernističkih slabosti - biće to tvoj lični eksperiment in vivo.

Jedini problem u svemu tome je.... a šta ćemo sa tvojim slabostima i fantazmima? :)

Poslednja izmena:
Moj utisak je da su, danas, zene u Srbiji zrtve apatije koja je pogodila muski deo populacije. Zene bi trebale malo vise da budu svoje i odgovorne, odnosno da malo vise preuzmu stvar u svoje ruke. Mada je to tesko ocekivati, ali se trebaju ipak potruditi.
A sto se rase tice, nemaju one znacaj za opstanak rase obzirom da ljudi trenutno u svetu ima 7 milijardi.
Pomenuta zena iz teksta koja "menja partnere" je ipak manjina u Srbiji u smislu menjanja partnera, tako da ne verujem da menjanje partnera moze biti uzrok fantaziranja.

Tacno.
Problem proslosti je bio taj sto su zene sputavane da ispolje svoju prirodu.
Nsilni brakovi, udaje, ogranicenja, usmeravanje na dobro situirane muskarce, delom pogresno vaspitanje...
Sto se tice tvog posta, dogovora na njega.
Jednostavno treba pustiti svaku zenu da bude ono sto jeste isto kao i muskarca.
Ono sto treba ograniciti je preterana sloboda koja ugrozava slobodu drugih.
Sveostalo je individualna stvar koja se ne razlikuje samo medju polovima vec od osobe do osobe.

Rekao sam vec.
Treba uciti iz istorije, ispravljati greske i vratiti ono sto je bilo dobro.
Ovo gore je bilo lose i nepravedno prema zenama.
Ono sto mi takodje smeta je to sto Svet sve vise pocinje da bude nepravedan prema muskarcima.
U smislu da postoje kvote zena koje moraju biti prisutne u ovoj ili onoj instituciji u smislu da se stalno po TV ponavlja kako su zene bolje od muskarca, isticu se njihove prednosti i mane pretvaraju u vrline.
MORAMO ZIVETI U DRUSTVU JEDNAKOM ZA SVE a ne da setamo iz jedne u drugu krajnost.
Svaka muska individua ima svoja prava i potrebe i treba mu dozvoliti da ih ispolji i upraznjava en ugrozavajuci prava i slobode drugih.
Isto vazi i za svaku zensku individuu.
Medjutim, slazem se da smo malo preterali sa slobodama ali slobodama za SVE. Shodno tome MORAMO uvesti i propagirati pozitivnost NEKIH OGRANICENJA koja ce vaziti ZA SVE a ne samo za jednu polnu, rasnu ili vec koju grupaciju?.

Nije sve u fantaziji, naravno. Ne treba bezati od odgovornosti i neki planovi kao i njihovo ostvarenje ili bar pokusaj, nas guraju napred, ne daju nam da se opustimo, ulenjimo, teraju na napredak. I to je ok.

Ali, sta fali pokusajima koji nisu uspeli? Ako je bilo lepo dok je trajalo? Pa nije opipljivo ono najvrednije. Kada zazmuris uspomene su te koje mame osmeh:)

I ko kaze da posle par neuspelih veza, ali meni tada znacajnih se ne mogu skrasiti pored jednog i biti primerena i zena i majka? I meni vise imponuje kada me odabere muskarac sa iskustvom.
Treba da cekam Svilokosu Pavla, da me mlatne kundakom po glavi i uzme poluzivu kao sto jede ribu? ("Duga nocna plovidba" Milorad Pavic)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back