Sprdanje

Poruka
8.713
Na ovu me temu ponukala tema Forumske priče. Hvala @Neprilagođena

Zašto mislite - ako mislite - da ima određeni broj ljudi na forumu koji forumu ništa ne doprinose, obzirom da se sa svakom temom sprdaju i trude se isprdati i spustiti svakog ko piše bilo gde, na bilo kojem pdf? Neću da im ulazim u glave - zašto to rade - ima dva odgovora od kojih im nijedan ne služi na čast. Moje pitanje nisu ONI. Moje je pitanje zašto i da li ulazite u rasprave s njima, da li vas njihovo ponašanje vređa ili povređuje i zašto (slutim da mi na ovo niko neće iskreno odgovoriti) i, verovatno, najvažnije, zašto UOPŠTE ima judi koji s njima ulaze u bilo kakvu korelaciju?

Razumem da je slatko kad naletite na nekog s..eronju koji se sprda s temom ili ljudima koje VI lično smatrate vrednim sprdanja - ali koliko je to kratkovido? Sutra će taj isti s.eronja da sprda vas - on nije tu da diskutuje, nije tu da bude racionalan, on vam nije saveznik - on je tu da sprda. Zašto ih podržavate (a stalno gledam ljude koji ih podržavaju, svojim lajkovima na njihove sprdalačke postove, tome što s njima razgovaraju, itd), zašto smatrate da je forumu, koji bi trebao biti mesto diskusije, potreban neko, ili neki, čiji je jedini doprinos podsmevanje svakoj temi i najvećem broju komentara? Dozvoljavam sebi slobodu da mislim kako bi isti sprdali i spuštali SVAKI komentar na SVAKOM pdf-u - samo im to nije fizički izvodljivo.

Većina, ako ne i svi vi, znate o kome tačno pričam, ima ih tuce. Da li ste ikada videli da je iko od njih otvorio neku temu, diskutovao o ma čemu? Ja nisam. Ne pitam vas zašto ih ne oterate bakljama i motikama - svako ima pravo da bude s.eronja iz bilo kojeg razloga. Pitam zašto ih lajkujete i ulazite s njima u prepisku.

p.s. palo mi na um da bih mogla ponuditi primer. Radi se o ljudima koji će vam na post odgovoriti sa "a ti si pa mnogo pametan, jel" ili slične gluposti koje ne znače NIŠTA i nemaju za cilj NIŠTA osim da vas navedu da s njima uđete u svađu.

Poslednja izmena:
Nepotrebne teme nema logike da servirate drugima kako da pisu,kako da se ponasaju, s kim da se kace,s kim da se lizu,ovde smo zbog tema,nema potrebe da se licno ikome obracamo ko u kafani,meni deluje kao da je vecina od juce na netu a ne preko 20god da ne skapira sta je forum

Zašto mislite - ako mislite - da ima određeni broj ljudi na forumu koji forumu ništa ne doprinose, obzirom da se sa svakom temom sprdaju i trude se isprdati i spustiti svakog ko piše bilo gde, na bilo kojem pdf? Neću da im ulazim u glave - zašto to rade - ima dva odgovora od kojih im nijedan ne služi na čast. Moje pitanje nisu ONI. Moje je pitanje zašto i da li ulazite u rasprave s njima, da li vas njihovo ponašanje vređa ili povređuje i zašto (slutim da mi na ovo niko neće iskreno odgovoriti) i, verovatno, najvažnije, zašto UOPŠTE ima judi koji s njima ulaze u bilo kakvu korelaciju?

Razumem da je slatko kad naletite na nekog s..eronju koji se sprda s temom ili ljudima koje VI lično smatrate vrednim sprdanja - ali koliko je to kratkovido? Sutra će taj isti s.eronja da sprda vas - on nije tu da diskutuje, nije tu da bude racionalan, on vam nije saveznik - on je tu da sprda. Zašto ih podržavate (a stalno gledam ljude koji ih podržavaju, svojim lajkovima na njihove sprdalačke postove, tome što s njima razgovaraju, itd), zašto smatrate da je forumu, koji bi trebao biti mesto diskusije, potreban neko, ili neki, čiji je jedini doprinos podsmevanje svakoj temi i najvećem broju komentara? Dozvoljavam sebi slobodu da mislim kako bi isti sprdali i spuštali SVAKI komentar na SVAKOM pdf-u - samo im to nije fizički izvodljivo.

Većina, ako ne i svi vi, znate o kome tačno pričam, ima ih tuce. Da li ste ikada videli da je iko od njih otvorio neku temu, diskutovao o ma čemu? Ja nisam. Ne pitam vas zašto ih ne oterate bakljama i motikama - svako ima pravo da bude s.eronja iz bilo kojeg razloga. Pitam zašto ih lajkujete i ulazite s njima u prepisku.

p.s. palo mi na um da bih mogla ponuditi primer. Radi se o ljudima koji će vam na post odgovoriti sa "a ti si pa mnogo pametan, jel" ili slične gluposti koje ne znače NIŠTA i nemaju za cilj NIŠTA osim da vas navedu da s njima uđete u svađu.
Nema potrebe ulaziti u raspravu sa takvim osobama. Nece se te osobe promenti sigurno, a sebe treba postedeti ;)

Vređa kad dotična osoba nije nimalo, ili vrlo malo, upućena u temu ili nečiji stav, ili iskustvo.
Imam neko mišljenje o takvima, to jest Imam mišljenje zašto su takvi i šta im je.

Ali je veći podvig zaista ignorisati ih čak i bez opcije ignore.

Nepotrebne teme nema logike da servirate drugima kako da pisu,kako da se ponasaju, s kim da se kace,s kim da se lizu,ovde smo zbog tema,nema potrebe da se licno ikome obracamo ko u kafani,meni deluje kao da je vecina od juce na netu a ne preko 20god da ne skapira sta je forum
Džordže, nemoj me vuć za jezik.

Nema potrebe tebi objašnjavat ma šta - bog sveti zna kako i zašto uspevaš bit aktivan ovde 24/7 GODINAMA, ali to nije tema sad - poenta je u tome što čak ni ti, ni pored 24/7, ne kontaš kako bi forum trebao da funkcioniše. Ili kontaš, al baš te zabole ona stvar. Razumem gubitak foruma na važnosti (uopšte foruma, oni odavno više nisu bitni kao kad su počinjali, druge su ih socijalne mreže s.jebale) stoga razumem (?) da admini dozvljavaju ma kome da piše ma šta, samo kao bi se očuvao privid posećenosti - koji je odavno otišao u strmoglav.

Ali baš ti, koji si ovde, NEKAKO, 24/7 gdoinama, bi morao znati da ne znaju svi ono što i ti, niti kako da se ponašaju na forumu. Zato si danas dobio i temu Forumske priče, naprimer. Ne razumeju svi, Drordže.

Ali je veći podvig zaista ignorisati ih čak i bez opcije ignore.
Mislim da bi trebali biti ignorisani potpuno, da im niko ne odgovara, da ih niko ne lajkuje, da svi prolaze kraj njih ko pored turskog groblja. Možda bi onda i sami otišli, jer se očigledno, ko vampiri, hrane na tuđoj pažnji - na tome koliko su nekog uvredili, povredili,, razbesneli itd itd...

Džordže, nemoj me vuć za jezik.

Nema potrebe tebi objašnjavat ma šta - bog sveti zna kako i zašto uspevaš bit aktivan ovde 24/7 GODINAMA, ali to nije tema sad - poenta je u tome što čak ni ti, ni pored 24/7, ne kontaš kako bi forum trebao da funkcioniše. Ili kontaš, al baš te zabole ona stvar. Razumem gubitak foruma na važnosti (uopšte foruma, oni odavno više nisu bitni kao kad su počinjali, druge su ih socijalne mreže s.jebale) stoga razumem (?) da admini dozvljavaju ma kome da piše ma šta, samo kao bi se očuvao privid posećenosti - koji je odavno otišao u strmoglav.

Ali baš ti, koji si ovde, NEKAKO, 24/7 gdoinama, bi morao znati da ne znaju svi ono što i ti, niti kako da se ponašaju na forumu. Zato si danas dobio i temu Forumske priče, naprimer. Ne razumeju svi, Drordže.
Napisao sam,zbog tema,uporedis za par minuta sa drugim forumima,ovde smo se sad razgacili kao nikad do sad,svi su skoro 24/7 tu i vrte isto,chetuju,nema ozbiljnih tema i ne zele ozbiljno odgovarati jer gledaju ko otvara temu i kao znaju sta da ocekuju od vec poznatih forumasa

Većina, ako ne i svi vi, znate o kome tačno pričam, ima ih tuce
Tačno znam na koje i kakve osobe misliš.
. Da li ste ikada videli da je iko od njih otvorio neku temu, diskutovao o ma čemu? Ja nisam.
Oni nisu tu da bi otvarali teme..Niti znaju da ih otvore
.O diskutovanju da ne govorim.Sposobnost ne postoji
To su osobe koje samo nanjuše dobro mesto za pljuvanje i provociranje..
Pitam zašto ih lajkujete i ulazite s njima u prepisku.

.
Prepiska?Rasprava, verujem..Ja sam već napisala da lako pucam.
.Ukoliko je nešto na moju adresu ili sam ja citirana uz neki debilni komentar,
Ako sam prozvana-naravno da ne mogu ignorisati ..Jednostavno nisam taj tip .
Znam da bi bilo bolje i da ne vodi ničemu , ali jače je od mene.

Prepiska?Rasprava, verujem..Ja sam već napisala da lako pucam.
.Ukoliko je nešto na moju adresu ili sam ja citirana uz neki debilni komentar,
Ako sam prozvana-naravno da ne mogu ignorisati ..Jednostavno nisam taj tip .
Znam da bi bilo bolje i da ne vodi ničemu , ali jače je od mene.
Znam.

Ponekad prosto ne možeš oćutati, pogotovo kad ti se (kao meni pre par dana dok mu nisam rekla da mi se skine) neko nakači bukvalno za vrat, i ide za tobom, čita sve što pišeš i na sve ima "pametnu" (konkretno sad govorim o onom urnebesnom koji mi je rekao da sam dobila zasluženo jer sam se petljala u muške teme :zcepanje:)

NARAVNO da je najbolje ignorisati, i još uvek sam pri tom da se ti ljudi ignorišu. Ako ih nekad moraš poslati gde im je mesto, to je druga priča. Međutim, ulaziti u neku diskusiju s njima? Pokušaj rasprave, dokazivanja? To su sve jalove stvari koje njih samo uveseljavaju u njihovoj morbidnoj zabavi, a vas čine samo više iritiranim i ljućim.

Fakt je da su forumi dinosaurusi. Oni su bili in i fancy početkom interneta. Otprilike kad i blogovi. Međutim, odavno više nisu bitni, jer su se svi preselili na raznorazne instagrame, tvitere, k.urce palce. Spočetka naravno na fejs - mada je on danas, kako čujem, mreža za dede i babe. Ne znam, nikad nisam bila tamo. Koa ni na instragramu ii tviteru ili gde god.

E sad, nešto kao što je krsta niko neće tek tako da zatvori, tipa: žao nam je, ljudi, imamo malu posećenost, odavno više nismo ono što smo bili pa smo odlučili stavit katanac na butigu. Ma kako da ne. Privid posećenosti će se održavati MA čime, pa makar i dozvoljavanjem da klonovi milion klonova otvara milion tema ( po pravilu skroz besmislenih), ili da se teme ugase same od sebe zato što ih s.eronje napadnu i postide svakog ko pokuša da nešto piše.

Pokušavam reći da - NE, naravno da NE razumem potrebu održavati nešto na životu po svaku cenu - ali da razumem potrebu admina za tim. Razumeš?

Poslednja izmena od moderatora:
ponekad je dobro da se članovi i malo potkače , ako svako svakome povlađuje na šta će ličiti diskusije
xaxaxa to cak ni ja ne bih rekao,ali mi nisu jasni plitki umovi nesigurnih ljudi, koji kao okarakterisu nekog kao loseg i to je to,pazi oni su kao ispravni a sa drugom gomilom ljudi se kace,sto se s tobom ne pokace,sto se ja s tobom ne kacim,pa zato sto imas kefalo da bez napora procesljas sustinu u gomili smeca a samim tim se razumemo bez veceg udubljivanja i analiziranja

xaxaxa to cak ni ja ne bih rekao,ali mi nisu jasni plitki umovi nesigurnih ljudi, koji kao okarakterisu nekog kao loseg i to je to,pazi oni su kao ispravni a sa drugom gomilom ljudi se kace,sto se s tobom ne pokace,sto se ja s tobom ne kacim,pa zato sto imas kefalo da bez napora procesljas sustinu u gomili smeca a samim tim se razumemo bez veceg udubljivanja i analiziranja
Niko nikog ne karakteriše kao "lošeg" ili "dobrog". Postavila sam pitanje zašto ljudi podilaze jednom fenomenu koji bi umro sam od sebe da ga ljudi ne hrane sami od svoje volje. Ok, nazvala sam ih s.eronje? To ne mora nužno značiti da su loši :mrgreen:

ponekad je dobro da se članovi i malo potkače , ako svako svakome povlađuje na šta će ličiti diskusije
Nije stvar u tome.
ebote, moram poraditi na svojoj elokventnosti.

Pisala sam o ljudima koji ne idu na teme da bi diskutovali, već samo i jedino da bi SPRDALI sve i svakoga. Bez arguemanata, bez uopše da uđu u raspravu. I, navela sam i primer: tipa, neko dođe i odgovori na tvoj post au, mnogo si pametan, ili nešto od te sorte. Uglavnom gadnije.

To NIJE diskusija. Ta osoba nije dala protivargmente - šta koji moj pričam - ta osoba NEMA NAMERU da diskutuje. Ona je tu samo da bi spuštala ljude. Da bi izazvla svađu.

Gro tih ljudi su banovani svaki drugi dan. O njima pričam. I o tome da bi ljudi trebali prestat da obraćaju pažnju na njih, jer sad, kad je knjiga spala na tri slova, svi vrlo dobro znaju ko su ti ljudi. Stoga ih mogu ignorisati. Međutim, još uvek padaju na njihove cake. Pitam zašto.

Back