Sport-proteini...?

jekana

Ističe se
Poruka
2.074
Cao,

trenirala sam rukomet 10 godina, i onda napravila pauzu od 5 godina, i sada nastavljam...ali ide bas tesko, misici su mi slabi i totalno atrofirali, ogroman nedostatak snage... sta mogu da pijem a da nije vestacki ili kako god, a da mi ubrza proces ''oporavka'' misica, misicne mase, kondicije itd...?

hvala unapred!!

Svi zivi preporucuju surutku,koja navodno potpomaze funkciju jetre,ali i kao dobar izvor proteina.
Verujem da ce biti sasvim dovoljno od tih nekih suplemenata da koristis proteinske śejkove,profesionalni sportisti ih koriste,te se nadam da su bezbedni. Naravno,pre nego sto bilo sta konzumiras obavezno se posavetuj sa strucnjim licima,a po mogucstvu uradi kompletnu krvnu sliku sa biohemijskim analizama. Cisto da vidis stanje jetre,bubrega(narocito jer naglo zelis da povecas unos proteina),elektrolite i td.

- - - - - - - - - -

Siguran sam da ce ti osim sejkova prirodni izvori proteina biti sasvim dovoljni.

Cao,

trenirala sam rukomet 10 godina, i onda napravila pauzu od 5 godina, i sada nastavljam...ali ide bas tesko, misici su mi slabi i totalno atrofirali, ogroman nedostatak snage... sta mogu da pijem a da nije vestacki ili kako god, a da mi ubrza proces ''oporavka'' misica, misicne mase, kondicije itd...?

hvala unapred!!

Pređeš na zdravu ishranu,bez kuvanja i pečenja...daće ti veliku energiju..

Cao,

hvala unapred!!

Hrana,hrana i hrana....o svemu mozes da se informises na "google",kao i na forumima predvidjenim bas za ovo (mozes me kontaktirati na pm da ti posaljem linkove) jer na ovom forumu ima previse strucnjaka pa da te ne opterete svojim "znanjem"

Znaci prvo hrana onda dolazi u obzir suplementacija...nije to tako jednostavno kao sto ti kazes,ne postoji jedan suplement "za sve",postoji citav spektar suplemenata za razlicite namjene,medjutim za pocetak bice ti dovoljan Whey protein.

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Kad o necemu nemas pojma onda nemoj ni da pricas,rekao si najvecu glupost na svijetu,sad mozes da se pokrijes usima i da se sakrijes negdje.

Evo ga još jedan bilder,ljenčuga koja bi za preko noći da dobije kvalitetan mišić...ali ne ide to tako,to je lažni mišić koji se samo naduva...to rade ovi sa manjkom testosterona...
Svi vi bi lakši put,niko neće da se pomuči malo....

Evo ga još jedan bilder,ljenčuga koja bi za preko noći da dobije kvalitetan mišić...ali ne ide to tako,to je lažni mišić koji se samo naduva...to rade ovi sa manjkom testosterona...
Svi vi bi lakši put,niko neće da se pomuči malo....

Haha e greote...druze da li ti znas sto je protein? Sumnjam da imas zavrsenu srednju skolu jer ne bi pisao ovo sto pises,sa nepismenima ne zelim da se raspravljam.Kada naucis osnove onda cu ti objasniti

ne mislim da ovim pumpas misice, al dobro... pritom treniram svaki dan i osecam nedostatak snage, i da nesto treba da ''promenim''

elem... konsultovala sam se da doktorom (ni onim privatnim, ni onim drzavnim-uglavnom, ruku na srce, ni jedni bas ne valjaju), i rekao mi je da uzmem surutku u prahu, jer uvek kada nesto proba da se ubaci u kapsule, preradjuje se i samim tim gubi tu neku prirodnu ravnotezu ili kako god...ne razumem se u to, samo prepricavam...surutka u prahu je prava surutka sa svim elementima (proteini, lipidi, ugljeni hidrati, gvozdje itd....-sto surutka u kapsulama vecinom ne sadrzi- uglavnom ima protein) samo joj je iscedjena voda. nije imao nista protiv onog sta sam mu predlozila
100__Whey_Protei_4d18bca81c758.jpg
ali ovo je mnogo efikasnije. i kada se pomesa sa jogurtom skroz je ok da se popije. ;)

ne mislim da ovim pumpas misice, al dobro... pritom treniram svaki dan i osecam nedostatak snage, i da nesto treba da ''promenim''

elem... konsultovala sam se da doktorom (ni onim privatnim, ni onim drzavnim-uglavnom, ruku na srce, ni jedni bas ne valjaju), i rekao mi je da uzmem surutku u prahu, jer uvek kada nesto proba da se ubaci u kapsule, preradjuje se i samim tim gubi tu neku prirodnu ravnotezu ili kako god...ne razumem se u to, samo prepricavam...surutka u prahu je prava surutka sa svim elementima (proteini, lipidi, ugljeni hidrati, gvozdje itd....-sto surutka u kapsulama vecinom ne sadrzi- uglavnom ima protein) samo joj je iscedjena voda. nije imao nista protiv onog sta sam mu predlozila
ali ovo je mnogo efikasnije. i kada se pomesa sa jogurtom skroz je ok da se popije. ;)

Ne znam na cem mislis kad kazes "ovo je mnogo efikasnije" na surutku ili whey protein ? :) ...whey protein je dosta kvalitetniji od surutke

Po cemu se boljem hemisjki razlikuje Whey od obicne surutke?

Prvo velika je razlika u sastavu,whey protein sadrzi mnogo vise potrebnih materija od surutke.Bolji je po samom kvalitetu proteina tj. nacinu prerade,dobijanja.Uz to surutka sadrzi masu laktoze,ako bi uzeo jednako surutke koliko i whey proteina,tesko bi stomak probavio toliku kolicinu laktoze (iz surutke)

Samim pogledom sastava sve ce biti jasno i po ovom pitanju:

Dehidrirana surutka (prašak surutke koji kupis u zdravoj hrani):
na 100g
UH - 80.5g
masti - 5.6
protein - 13.2

Whey protein (otprilike):
na 100g
Protein 80g
hidrati i masti 0-2g

prah surutke sadrzi mnogo vise ''dobrih'' elemenata, i prirodnije je jer nije prolazilo kroz nikakve hemijske procese u kojima se gubi dosta toga, i vestacki se dobija visak proteina. kao sto nije isto da pojedes svezu pomorandzu i popijes tabletu vitamina c.

prah surutke sadrzi mnogo vise ''dobrih'' elemenata, i prirodnije je jer nije prolazilo kroz nikakve hemijske procese u kojima se gubi dosta toga, i vestacki se dobija visak proteina. kao sto nije isto da pojedes svezu pomorandzu i popijes tabletu vitamina c.

Prvo ne slazem se,ne pricamo ko sadrzi vise "dobrih" elemenata vec o tome sto je za tebe bolje,konkretno zasto si trazila ... zasto se uopste uporedjuje surutka i whey protein,za to sto ti trazis,oporavak misica,misicnu masu,surutka ti apsolutno ne moze pomoci dok whey to je sasvim druga prica (naravno uz kvalitetnu ishranu)

Prvo ne slazem se,ne pricamo ko sadrzi vise "dobrih" elemenata vec o tome sto je za tebe bolje,konkretno zasto si trazila ... zasto se uopste uporedjuje surutka i whey protein,za to sto ti trazis,oporavak misica,misicnu masu,surutka ti apsolutno ne moze pomoci dok whey to je sasvim druga prica (naravno uz kvalitetnu ishranu)

boldovano - pomenuh vec hemijske procese koji se desavaju pri obradi bilo kog proizvoda u kapsulu
zeleno - slazem se, ali bih ipak prirodnijim putem.... posto vidim da ovde nema mnogo zainteresovanih, potrazicu na drugim forumima savete...

hvala vam svakako!

boldovano - pomenuh vec hemijske procese koji se desavaju pri obradi bilo kog proizvoda u kapsulu
zeleno - slazem se, ali bih ipak prirodnijim putem.... posto vidim da ovde nema mnogo zainteresovanih, potrazicu na drugim forumima savete...

hvala vam svakako!

Uhh,dobro je...već sam pomislio da su te obrlatili da kreneš na hemiju:DTako je,samo prirodno..
Evo prvo što mi sad pada na pamet je svježa cvekla,izrendaš ili napraviš sok od nje...daje snagu i izdržljivost...i što više voća i povrća...
Jbg,nije za masu,ali daće ti snagu...
Valjalo bi izbaciti i mlijeko i mliječne proizvode,nije to za odrasle ljude...

hvala vam svakako!

Whey protein je prasak

- - - - - - - - - -

Uhh,dobro je...već sam pomislio da su te obrlatili da kreneš na hemiju:DTako je,samo prirodno..
Evo prvo što mi sad pada na pamet je svježa cvekla,izrendaš ili napraviš sok od nje...daje snagu i izdržljivost...i što više voća i povrća...

Ako je Whey protein hemija onda sam ja BOG..,ne glupiraj se.

hvala puno, probacu to sa cveklom, iako je licno ne gotivim :D

Back