Šporet - Gorenje. Žuta sijalica tinja, svi potrošači isključeni. Molim Vas za savet.

ioblak

Početnik
Poruka
14
Koristio sam rernu normalno kao i do sada. Žuta cijalica je normalnom jačinom sijala dok je rerna radila i crvena sijalica se isključivala i uključivala u zavisnosti od rada grejača. Šporet je priključen na trofaznu prikljucnicu. Model šporeta je: E6141WB, kupljen pre 4 godine, slabije korišćen.

Nakon zavrsetka rada rerne, isključio sam prekidač izbora temperature na 0 i isključio izbor rada režima za rernu. Žuta sijalica se nije isključila, kako bi trebalo, već nastavila da tinja. Proverio sam, sve ringle isključene, rerna isključena. Provera izvršena i nakon potpuno ohlađene rerne.

Posto sam morao da izađem iz stana na neko poduže vreme, izvršio sam sledeću probu. Isključio osigurače sa sve tri faze, pogledao sijalice na šporetu, ništa nije gorelo. odmah uključio faze, pogledao šporet, žuta sijalica tinja. isključio sve tri faze, jer sam morao da odem iz stana, ništa nisam hteo da ostavljam slučaju.

Nakon vise dana, uključio sve tri faze. Pogledao šporet, sve isključeno, žuta i crvena sijalica ne sijaju (Interesantno, žuta sijalica ne tinja, isključila se u međuvremenu). Počeo sam da proveravam šporet. Ukljucio svaku ringlu ponaosob i isključivao, svaki put je žuta sijalica normalno zasijala i zatim se gasila. Dosla je rerna na red. Ukljucio na dugmetu za izbor režima rada rerne, režim grejanja, zasijala je normalno žuta sijalica, izabrao temperaturu na dugmetu za izbor temperaturu, žuta sijalica normalno sija. Izabrao sam malu temperaturu za rernu (50 stepeni) (U periodu postizanja zadate temperature, isključio sam na tren dugmad za iybor režima i za izbor temperature rerne i žuta sijalica i crvena su se normano gasile.). Crvena sijalica normalno sija. Nakon postignute temperature, crvena sijalica prestala je da sija. Nakon toga, isključujem normalno , dugme za izbor temperature i dugme za izbor režima na rerni. Žuta sijalica se ne isključuje normalno vec nastavi da tinja.

Poštovani forumaši to je problem. Pokusao sam da što detaljnije opišem. Molim Vas za savet kako da rešim ovaj problem.

Back