Sponzoruše.....

Aj pile brate, pročitaj šta si napisao, pa reci ti nama po čemu se to razlikuje od onih koji odmah krenu da pljuju po 'sponzorušama'. Sve to lepo tako uvijeno, ali čim ne možeš da ne spomeneš kako se 'odriču normalnog m-ž odnosa' nije ti baš svejedno. Želim reći, njiov ima puno pravo da se smatra po svem jednakim bilo kom drugom, i ne isključuje tamo neka osećanja niti strast. Nije vam život jeftin scenario gde su uloge jasno definisane, te da na izlasku sponzoruše na scenu publika komentariše '***** prodana', muški deo pritom balaveći na njene silikone, ženski pizdeći što muški balave.

Inače, da je više imućnih/uticajnih/tome slično muškaraca (mladića), verovatno bi oni našli neki drugi tip žena na koje bi se zajedno žalili, pritom bili najglasniji. Npr prozivali bi 'bibliotekarke'. A sve one žene koje nisu takve bi došle da istaknu kako su današnji muški nesvesni svoje nesvesti, i kako tamo neka 'prečitana' se odriče normalnog užitka zarad blejanja po književnom večerima.

Svaka "roba" ima "kupca". Dokle god ima zainteresovanih da plate, biće i onih koji "trguju". U sponzorstvu nema oštećenih, jedno sponzoriše, drugo je sponzorisano. Osoba koja sponzoriše ulazi u "vezu" svesna da druga strana nije sa njom/njim zbog ljubavi već zbog novca. Osoba kojoj treba "sponzor" odriče se normalnog muško-ženskog odnosa (u kojem postoje osećanja, strast...) zarad novca. Kada su pravila igre jasna, rizikuju samo učesnici....
Njima lepo, meni još bolje. I zašto bi me tangirao tuđ odnos?

A sta ako ti cerka sutra postane ta ``roba``?

Ići će kod poznanica na kafu, pričaće gde je dečko vodio njenu ćeru i šta joj je kupio, i možda, ako se ne bude folirala o čemu se tu radi, se naglas zapita 'a šta će njeno jadno dete ako se jednog dana normalno zaljubi', misli se na sve sa osećanjima i strašću, a da to bude u nekog ko ne rasdpolaže značajnim pre svega materijalnim resursima, čisto radi dramskog zapleta.

Pa sta...? Ako on zeli da privuce paznju lepom odecom ne kapiram sta je tu lose?
A kao da je ikome bitno ko je kakva osoba lol. Svi su manje vise isti ionako.
:rotf:
i ja nasla ...nema veze shvatices jednom
Generalizujes stvari i zaboravljas u kakvom nam je sad stanju drustvo, a u kakvom je bilo pre 30, 40. Ne slazem se da je bilo isto, i nije bilo.

nema frke, imas pravo na svoje misljenje :)

Aj pile brate, pročitaj šta si napisao, pa reci ti nama po čemu se to razlikuje od onih koji odmah krenu da pljuju po 'sponzorušama'. Sve to lepo tako uvijeno, ali čim ne možeš da ne spomeneš kako se 'odriču normalnog m-ž odnosa' nije ti baš svejedno. Želim reći, njiov ima puno pravo da se smatra po svem jednakim bilo kom drugom, i ne isključuje tamo neka osećanja niti strast. Nije vam život jeftin scenario gde su uloge jasno definisane, te da na izlasku sponzoruše na scenu publika komentariše '***** prodana', muški deo pritom balaveći na njene silikone, ženski pizdeći što muški balave.

Inače, da je više imućnih/uticajnih/tome slično muškaraca (mladića), verovatno bi oni našli neki drugi tip žena na koje bi se zajedno žalili, pritom bili najglasniji. Npr prozivali bi 'bibliotekarke'. A sve one žene koje nisu takve bi došle da istaknu kako su današnji muški nesvesni svoje nesvesti, i kako tamo neka 'prečitana' se odriče normalnog užitka zarad blejanja po književnom večerima.

A šta tebi konkretno smeta? (pišeš malo konfuzno ali otprilike kapiram šta je pisac hteo da kaže). Ne mislim da je svet crno beli film, niti u odnosu između sponzoruše i sponzora nema osećanja, već želim da istaknem da je biti sponzoruša (ružan izraz do bola....:roll:) izbor kao i svaki drugi. Sam biraš, sam ćeš sa posledicama da živiš. I možemo da tupimo o teškim društveno-socijalnim uslovima, nemaština, neobrazovanost, jad i beda...ovo ono.... Ali i dalje na kraju ostanemo samo ja ili samo ti ili samo on, sami sa svojom savešću i sa komadom u rukama za koji procenjujemo da li je previše tvrd za naše zube ili ćemo se od njega zadaviti......

Smeta mi kada se za te posledice njihovih odluka pretpostavlja kako se odriču nekih viših vrednosti koje nam pružaju normalni odnosi, a što je samo po meni nepostojeće, tim više što svako ima svoje poimanje normalnog.

Ali odriču se. Možda ne svesno ali ostaju uskraćeni za možda jednu dimenziju više u m-ž odnosu. Ne kažem da je ta dimenzija neophodna, znam parove koji celi život provedu zajedno a da među njima nema ljubavi ili strasti ili poštovanja ili prijateljstva....

Vidiš, za mene je ta dimenzija više nešto nedefinisano, kome sami dajemo oblik, ako uopšte, prema onome što očekujemo od sebe ili se od nas očekuje. I jedino za šta bih, prema sebi, mogao reći da se odriču je toga da on bude materijalno zavistan od nje.

Svaka "roba" ima "kupca". Dokle god ima zainteresovanih da plate, biće i onih koji "trguju". U sponzorstvu nema oštećenih, jedno sponzoriše, drugo je sponzorisano. Osoba koja sponzoriše ulazi u "vezu" svesna da druga strana nije sa njom/njim zbog ljubavi već zbog novca. Osoba kojoj treba "sponzor" odriče se normalnog muško-ženskog odnosa (u kojem postoje osećanja, strast...) zarad novca. Kada su pravila igre jasna, rizikuju samo učesnici....
Njima lepo, meni još bolje. I zašto bi me tangirao tuđ odnos?
Robno-novčana razmena :evil:

Back