Spontanost vs. kontrola

Kada sagedate svoj život i svoje vladanje, da li ste osoba koja više veruje ili je više sklona spontanom prepuštanju sudbini, situacijama, događajima onako kako nailaze, više manje pasivno i pomirljivo ili verujete da imate kontrolu nad svojim životom u smislu da ste sve sami uredili, zaradili, organizolavali i to funkcioniše onako kako vi dirigujete? Verujete li u sudbinu, slučajnosti, stihiju? Ili verujete da je čovek aposlutni tvorac svoje sreće? Ko je tu glavniji? :bye:

Zbunio me naslov skroz. :/ Msm nisam kontrol frik. Spontana sam, al ne u fazonu da se prepustim nekim bezveznoćama :/ šta je do mene i šta mogu da uradim i na šta mogu da utičem, uradiću svakako i trudiću se iz petnih žila da ostvarim to što sam zamislila. Šta nije, a uvek ima nešto, pa ebi ga, ne mogu da se nerviram sad oko toga. Pokušavam da se iskuliram uglavnom al opet sve se mislim ako ne može sad, možda će moći neki drugi dan, probaću opet, pa kako bude.

Kada sagedate svoj život i svoje vladanje, da li ste osoba koja više veruje ili je više sklona spontanom prepuštanju sudbini, situacijama, događajima onako kako nailaze, više manje pasivno i pomirljivo ili verujete da imate kontrolu nad svojim životom u smislu da ste sve sami uredili, zaradili, organizolavali i to funkcioniše onako kako vi dirigujete? Verujete li u sudbinu, slučajnosti, stihiju? Ili verujete da je čovek aposlutni tvorac svoje sreće? Ko je tu glavniji? :bye:

Treba i jedno i drugo. I promišljanje i planiranje ali i ponekad otkačiti i delati impulsivno, ostvariti kontakt sa unutrašnjom životinjom,

Pre 20-30 dana sam se baš fino pobio sa likom ( nakon duže vremena) . Pola sata nije hteo da izađe napolje na crtu,ali na kraju jeste. Njemu vilica, meni oko...i svi srećni. Sad smo "braća" xexexe

Jeste pomalo bzvz, ali ipak, sve je to život, treba nam i adrenalina...treba živeti i bez kočnica ponekad. Poštenije i tako nego 200 na sat po gradskim ulicama

Postavljac teme je naivac, pa zene ti na ovakvo pitanje nikad nece odgovoriti iskreno....
To podesavanje odgovora postoji kod svih, ali zene pitati ovakvo pitanje je ne jednostruka nego petostruka provokacija za prilagodjenje odgovora...

sigurno, posto je davanje odgovora na pitanje iz uvodnog posta, od krucijalnog znacaja za profilisanje forumasica, koje kasnije moze biti upotrebljeno na vise nacina. a poznato je da sve idemo sa tim da nase odgovore citaju buduci, ako ne supruznici, ono bar yebaci. znacice im da znaju kako organizujemo svoj zivot, to je sigurno. i kad se sve uzme u obzir, mislim da si u pravu, za to prilagodjavanje napisanog,evo, da priznam, ja sam sigurno pet puta razmislila i sedam puta editovala svoj post, dok ga nisam pustila u etar.
jedno od provokativnijih vidjenih pitanja na koje sam naisla, lutajuci internetskim vrletima.

sigurno, posto je davanje odgovora na pitanje iz uvodnog posta, od krucijalnog znacaja za profilisanje forumasica, koje kasnije moze biti upotrebljeno na vise nacina. a poznato je da sve idemo sa tim da nase odgovore citaju buduci, ako ne supruznici, ono bar yebaci. znacice im da znaju kako organizujemo svoj zivot, to je sigurno. i kad se sve uzme u obzir, mislim da si u pravu, za to prilagodjavanje napisanog,evo, da priznam, ja sam sigurno pet puta razmislila i sedam puta editovala svoj post, dok ga nisam pustila u etar.
jedno od provokativnijih vidjenih pitanja na koje sam naisla, lutajuci internetskim vrletima.
.....
Ju!

:lol:

Back