Споменко Гостић, најмлађи борац ВРС, 23 године од смрти

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
DANAS JE 23. GODINE OD SMRTI SPOMENKA GOSTIĆA: Hrabri dečak i vojnik poginuo braneći svoje selo

spomenko-gostic-foto-printscreen-youtube-1458492718-867943.jpg

Spomenko Gostić bio je najmlađi borac Vojske Republike Srpske koji je se sa samo 14 godina pridružio ratu a odlikovan je i Medaljom zasluga za narod.

Spomenko Gostić bio je najmlađi borac Vojske Republike Srpske koji je se sa samo 14 godina pridružio ratu a odlikovan je i Medaljom zasluga za narod.

Док год за овог малог јунака нико не зна, и ни у једном српском граду нема улицу, а сви брује о неком там Срђану Алексићу, до тад ћемо пропадати и нестајати.

Није он био дјечак него десет пута МУШКАРАЦ И ЧОВЈЕК И ВОЈНИК него 90% Срба у рату и 99% ван рата.

Снага, храброст и интелект коју није имало девет од десет Срба који су учествовали у овоме задњом рату... И то са дупло више година!!!

Јест тешко, али то се опет некако издржи.... За разлику од сроња и кукавица који су на сваки шушањ викали ГОТОВИ СМО! и ширили панику свак пут кад смо били далеко јачи од противника....

Није туга, туга је што је тај дечко заборављен због којекаквих, а они који су срали о Карлобагу и Огулину и обогатили се на тој причи су данас највећи европеиди.
Е то је туга кад ти такви намећу погрешне узоре...

Слава ти и хвала храбри дечаче!
Плачем сваки пут при помену његовог имена и дечака Слободана Стојановића.
Једино што могу је да не заборавим и да не сматрам пријатељима оне због којих су страдали.

Слава јунаку!

-------------

А адреса је:

Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А
ГРАД БЕОГРАД
СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА

Комисија за споменике и називе
тргова и улица

Б е о г р а д
Трг Николе Пашића 6

-------

Сваки грађанин може поднети иницијативу за доделу имена некој улици, путем писменог поднеска...

Moja generacija današnjih matoraca je kriva za Spomenkovu smrt,
kao i za sve ostale smrti, raseljavanja, bežanja ...

Iako sam ja jedan od ( samo ) 20% onih koji su se odazvali na JNA vapaj u Srbiji
( u drugim republikama 0% )
ipak me je sram što se sve to desilo
i što nismo uspeli da budemo ljudi
i ispoštujemo zakletvu(*) !

(*) Zakletva je bila da ćemo čuvati teritorijalni integritet i nacionalni suverenitet SFRJ.

Iako sam ja jedan od ( samo ) 20% onih koji su se odazvali na JNA vapaj u Srbiji
( u drugim republikama 0% )
ipak me je sram što se sve to desilo
i što nismo uspeli da budemo ljudi
i ispoštujemo zakletvu(*) !

(*) Zakletva je bila da ćemo čuvati teritorijalni integritet i nacionalni suverenitet SFRJ.

Поблем је што су највећи "југословени" испали НАЈМАЊИ.
Не знам на шта ту мислиш у другим републикама 0%.... Црногорци су се одазвали скоро 100%, Кнински и Бањалучки корпуси су имали одзив до 100%.... Новосадски исто нешто мање али солидно. Једино је у Србији заказало.....
АЛИ СВАКА ЧАСТ СВИМА КОЈИ СЕ ЈЕСУ ОДАЗВАЛИ!

Био је сам мном у рату један Србијанац, ДОБРОВОЉАЦ од 1991 до 1995. Из Шумадије. Ћаћа му је био пуковник ЈЕНЕА.... Још увијек у добрим годинама! Вели овај да га је звао да иде са њим, али он није хтио! Чак је подржавао "одрбану" хрвата и муслимана од ћетника и српски националиста (од свога сина!!). Какви болесника све има, добро и постоји још увијек....

Back