SPOMENIK KNEZU MILOSU U TOPCIDERU !

Prosto je neverovatno,da sve do danasnjih dana,nije podignut spomenik Knezu Milosu,u blizini njegovog

Konaka,u Topciderskom parku.Kolike su Njegove zasluge,za oslobodjenje Srbije od Turske dominacije,nije

potrebno objasnjavati.Ceo kompleks Topciderskog parka,kao i izgradnju samog Konaka,inicirao je i odredio

lokaciju,sam Knez.Pored Konaka,u neposrednoj blizini,Knez je sagradio i Crkvu,poznatom pod imenom

Topciderska Crkva.Nesto dalje od Crkve,Knez je sagradio i Rezidenciju Patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve.

Nemam nista protiv,da se podigne spomenik Misliocu Konfuciju,ili bilo kom drugom,koji je to zasluzio.

Ali,ako Knez Milos,nije zasluzio spomenik,u kompleksu Topcidera,onda zaista ne znam,ko je zasluzniji.

...nisam siguran da ta srbija koja sad veliča Knjaza , zapravo hoće da ispravi neke istorijsko - mitološko epske laži , te da obelodani istine iz prošlosti ....pre bih rekao da je ideja kako se lično okoristiti i dalje manipulisati sa "preteranim patriotizmom" koji puni lične džepove , a pljačka i uništava stanovništvo....

faraon - Ne znam zasto to,Obren beg. Knez Milos moze sa punimpravom,da ponese epitet "Oca" Srbije. Svojom neverovatnom,urodjenom

diplomatijom,On je bez krvi i ratnih haosa,izvojevao Autonomiju za Srbiju, posle cetiri ipo veka turske okupacije.Kasnije,Knez Mihajlo

Obrenovic,takodje diplomatijom,bez rata,postigao je definitivno i potpunu samostalnost Srpske Knezevine.Za razliku,od Dinastije Karadjordjevic

koja je Srbiju unistila izazvasi Prvi svetski rat,u kome je Srbija izgubila polovinu,ukupnog stanovnika.Za Srbiju bi bila neopisiva sreca,da je

Dinastija Obrenovica,ostala na vlasti,do danasnjih dana.Spomenik Knezu Milosu u Topcideru,to je najmanje,sto mozemo da mu se oduzimo.

Back