Spoljasnji izgled omladine

Ma bode te patka....
Što ne razumeumeš.
Ne razumem ni ja, pa ćutim !

Мени није јасно шта си хтео рећи. Нимало.
А што се моде младих данас тиче, нема везе са икаквом елеганцијом а камоли префињеношћу јер је то пародија на споменуто док женско носи крпу уску аљину на брателе. Један кога знам отишо на матуру са ципелама и белим чарапама но имао је добро одело и дуге ногавице па се није видело али си је човек ипак чупао обрве. Weпотан.
Идеја је изигравање елеганције или тамна одећа са белим патикама као да је флуоресцентни сигнал да не слети авион на њих а од шаренила иде бело и црно, тамно и јако светло, пар тамних боја свакодневнице што значи да немају смелости за експериментисања да не би вирили из гомиле, кравата на уску кошуљу кратких рукава са белим шарама у јаком контрасту са петлова креста фризуром, свакодневно су то они педерски шорцеви и црне мајце са опасним погледима ( хулигански мед бичз лук) жене ко да се труде да што више сакрију своју женственост или да је преусмере погрешно па се и оне труде да буду што неупадљивије и тако гушећи своју лепоту. Смехотреси.
Ко ништа не разуме и нема шта да каже?

Poslednja izmena:
Tema je jednostavna, jer sam sigurna da je svako o ovome vec razmisljao...

Tinejdzeri cesto imaju potrebu za extremnim nacinom oblacenja, farbanja kose, frizure..
zatim pirsinzi, previse bizuterije mozda itd.

Kako bi vi reagovali da vam dete dodje i kaze - hocu da ofarbam kosu u nebo-plavu,ili plamen narandzastu ?
Ili- zelim pirsing na obrvi ili na pupku ?
Da li bi dozvljavate svom zenskom detetu da ide u grad sa golim stomakom? (kao devojka na slici na pr.)

new-sexy-women-crop-top-pockets-short-sleeve.jpg

Jel smatrate da su ovakvi oblici spoljasnjeg izrazavanja uglavnom pokazatelj nesigurnih i problematicnih licnosti,
i sklonost ka destrukciji u obliku droge,alkohola,promiskuiteta ?

oblacenje itekako ima veze i to najtesnje sa tim kako se osecamo/razmisljamo.
kako nam je, takvi smo.
bunt, nezadovoljstvo, disonancija, nemogucnost da se dodje do sebe od silnih nagomilanih i pristizucih uticaja, neadekvatni pritisci porodice/okruzenja, kao i sav komplet neadekvatan odnos odgajivaca prema nama tokom ranog detinjstva odrazice se na razne vidove naseg ponasanja u adolescenciji.

imate danas mlade ljude cije je podlaktica, tacnije, potkozno tkivo poplocano plocicama od titana ili nekog drugog, navodno neskodljivog.
sve to ima svoje razloge i sve su to nacini iznalazenja esencijalnog, nacini izbavljenja.
koliko je to u redu ili ne, nije na onome ko ne moze da pomogne, da sudi.

Ne znam kako ću misliti, jer sam još u ulozi tinejdžera, ali mislim da je normalno da želimo neke promene i po meni to uopšte ne mora da bude pokazatelj nesigurnih i problematicnih licnosti i sklonost ka destrukciji u obliku droge, alkohola, promiskuiteta... Samo znači da se osoba menja i da pokušava da pronađe sebe i da jednostavno ne želi da bude ista kao i njeni vršnjaci, već da se malo razlikuje, pa makar to značilo da ne može da bude neprimetna zbog svoje osobenosti i ekcentričnosti.

Simpatična mi je ideja da se ljudi razlikuju samo onim što imaju na sebi. Oni koji su stvarno drugačiji, dakle na bilo koji bliski stavovima i shvatanjima koji odudaraju od većine se ne mogu "sakriti" ni u školskim uniformama. Ili jesi ili nisi. Ako nisi ne vrede ni dredovi, ni nulerica, ni izostanak suknje.... Rad na sebi i pronalaženje sebe podrazumeva mnogo više od posete frizeru ili odlaska u novu kupovinu....

sve su to bezbolne stvari
kosa se regeneriše, mada bi me iskremo zanimao smisao bojanje kosu u plavo i zeleno
narandžasta nekima super stoji, blonde nijanse isto
mada realno da se poštuju kodeksi oblačenja u školama koje uglavnom svaka ima ne bih imao ništa protiv odredjenih normi
pirs nema kome nije dosadio posle godine dve ako ne i kraće
oblačenje mislim, šta bi tinejdžerka trebala da obuče za grad ili šetnju leti? feredžu?
haljine i šorcevi do pola butine pa i taj stomak su ok
uostalom svi znamo da iole dobro telo adolescentkinje nikad ne ostane neprimećeno i nenapadnuto
roditelj treba da postavlja granice a dete da ih prevazilazi - odgovorno i razložno
to je smisao sazrevanja, da učenik nadmaši učitelja
ta slepo psolušna deca često ostanu robići i komplexaši celog života

Simpatična mi je ideja da se ljudi razlikuju samo onim što imaju na sebi. Oni koji su stvarno drugačiji, dakle na bilo koji bliski stavovima i shvatanjima koji odudaraju od većine se ne mogu "sakriti" ni u školskim uniformama. Ili jesi ili nisi. Ako nisi ne vrede ni dredovi, ni nulerica, ni izostanak suknje.... Rad na sebi i pronalaženje sebe podrazumeva mnogo više od posete frizeru ili odlaska u novu kupovinu....

pa i to ti je 50:50
naravno imaš onih koji se priklone prvom trendu i muču u stadu
ali u principu onaj ko želi nešto da dokaže u tom periodu prvo kreće od skretanja pažnje na sebe
onaj ko nema nikakvu ideju on prosto ne pokazuje nikakvu inicijativu čak ni vizuelnim

koga jos boli ckura za omladinu ?

- - - - - - - - - -

ako si iz normalne kuce neces biti nenormalan i obrnuto. z naci ludo dete,luda gajba posledica ludog vaspitanja hu givz a fak ?

- - - - - - - - - -

te price pubertet adolescencija kontriranje svemu i svacemu ovo ono... forsiranje individualizma je za budale. ako si u frci kanalisi na sport otkini se od dva piva . placi klinki da ti da da je vacaris itd... sto svaki normalni siljokuran radi. i peglaj emose i ostale nepronadjene buduce dekadente

To stoji, ali imaš i ljude koji ne žele da se prilepe uz postojeći sistem, nego jednostavno protivreče i imaju svoj stil nezavisno od ostalih ljudi. Ne žele da se pretvore u crnu mrlju gde se svi oblače isto, pričaju isto, idu na ista mesta. Sami po sebi su drugačiji, tako da je i njihov stil drugačiji.

Tinejdzeri cesto imaju potrebu za extremnim nacinom oblacenja, farbanja kose, frizure..

Kako bi vi reagovali da vam dete dodje i kaze - hocu da ofarbam kosu u nebo-plavu,ili plamen narandzastu ?
Da li bi dozvljavate svom zenskom detetu da ide u grad sa golim stomakom? (kao devojka na slici na pr.)

Jel smatrate da su ovakvi oblici spoljasnjeg izrazavanja uglavnom pokazatelj nesigurnih i problematicnih licnosti,

Pre petnaestak godina, jedna moja drugarica se ofarbala u drečavo ljubičasto.
Njen otac je na to izjavio da nije imao ništa protiv, i da čak treba imati hrabrosti na takav čin..--
da se ofarbaš potpuno drugačije i da takav prošetaš gradom.

Volela bih da imam takav stav kad moja deca dođu u te godine kad se isprobavaju takve stvari kao što je stil odevanja, frizure i sl.

Normalno je da u razvoju deteta, u periodu adolescencije se oseti jaka potreba za osamostaljivanjem i trazenjem neke uloge koja samo detetu pripada i nezavisna je od svega sto je do tada dete "moralo" da bude. U tom periodu se desava i da cesto postoji netrpeljivost prema roditeljima koji predstavljaju autoritet zbog kog dete ne moze da se osamostali i nadje sebe... Cesto se bezi u neku drugu krajnost kojom dete nije uceno, jer odbacivanjem svega cemu ga je autoritet ucio ono stvara sebe. Tada se trazi i drustvo koje bi zamenilo porodicu i koje prihvata te druge krajnosti...
Radi se o prolaznom periodu, medjutim vazno je da se u tom dobu obrati paznja na drustvo koje dete okruzuje. Dete moze da se upusti u stvari koje i nisu tako prolazne...
U svakom slucaju to je normalan redosled dogadjaja u razvoju svakog coveka... Taj ekstremizam je samo detetova potreba da bude drugacije od mene kao roditelja. Verovatno se radi samo o mom poimanju ekstremizma, ali je u sustini samo razlicito od onoga sto ja smatram normalnim i primerenim.
Na kraju se sve te strasti smire i nastavlja se normalan zivot :)
Da, to je tacno, ali to ne resava problem!

pitanje je sta roditelji treba da rade???

treba decu da vaspitaju tako da budu sposobni za samostalan zivot
da im ne oduzimaju slobodu

moj sin ima 7 godina i ja ga vec sada ucim o pravom zivotu
ima on vremena i za decje stvari, ali sam mu dobro objasnila kako svet funkcionise bez ikakvih bajki i manipulacija

on zna koja je tezina utiska koji stvara ako ne slusa i ne pazi na casu
tj da ga cekaju burgeri u meku
zna kako se dobija posao
zna kako se zadrzava posao

zna da se trudi

on ce kada bude hteo da ode naci posao i biti produktivan

pre neki dan smo pisali njegov CV kako vi to zovete
i generalno je mnogo smireniji kada nesto radi i uci
nego kada se igra
ucenje podstice kreativnost

Poslednja izmena:
Da, to je tacno, ali to ne resava problem!

pitanje je sta roditelji treba da rade???

treba decu da vaspitaju tako da budu sposobni za samostalan zivot
da im ne oduzimaju slobodu

moj sin ima 7 godina i ja ga vec sada ucim o pravom zivotu
ima on vremena i za decje stvari, ali sam mu dobro objasnila kako svet funkcionise bez ikakvih bajki i manipulacija

on zna koja je tezina utiska koji stvara ako ne slusa i ne pazi na casu
tj da ga cekaju burgeri u meku
zna kako se dobija posao
zna kako se zadrzava posao

zna da se trudi

on ce kada bude hteo da ode naci posao i biti produktivan

pre neki dan smo pisali njegov CV kako vi to zovete
i generalno je mnogo smireniji kada nesto radi i uci
nego kada se igra
ucenje podstice kreativnost

Molil te pojasni mi kako to dete od 7 godina zna kako se dobija a kako gubi posao?:eek:

..detetu od sedam godina bi igra i dalje trebalo da bude najvazniji i najprirodniji vid uchenja..
..zashto je on smireniji kad uchi nego kad se igra..?
..i kako se on to igra..?
..i zaboga - zashto je smirenost pretpostavka napretka u bilo kom smislu, za sedmogodishnjaka..?

..detetu od sedam godina bi igra i dalje trebalo da bude najvazniji i najprirodniji vid uchenja..
..zashto je on smireniji kad uchi nego kad se igra..?
..i kako se on to igra..?
..i zaboga - zashto je smirenost pretpostavka napretka u bilo kom smislu, za sedmogodishnjaka..?

Vidim imaš mašte :confused:
Ne bih širila temu na to, moje dete nije problem niti ove niti druge teme :roll:
Primetila sam da je jako srećan i inspirisan kada uči, prosto dete sklapa spajalicu i zadovoljan je
U igrama obično suočava sa svojim strahovima i u igrama je napet... Nisam rekla da su sva deca takva, ali moj je takav
Uvek kada vidi nešto čudno ili strašno to je u igri, u njegovim crtežima i na listi knjiga za uzeti iz biblioteke

Туко бих га док не промени мишљење.

Back