Spoljasnji izgled omladine

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Tema je jednostavna, jer sam sigurna da je svako o ovome vec razmisljao...

Tinejdzeri cesto imaju potrebu za extremnim nacinom oblacenja, farbanja kose, frizure..
zatim pirsinzi, previse bizuterije mozda itd.

Kako bi vi reagovali da vam dete dodje i kaze - hocu da ofarbam kosu u nebo-plavu,ili plamen narandzastu ?
Ili- zelim pirsing na obrvi ili na pupku ?
Da li bi dozvljavate svom zenskom detetu da ide u grad sa golim stomakom? (kao devojka na slici na pr.)

new-sexy-women-crop-top-pockets-short-sleeve.jpg

Jel smatrate da su ovakvi oblici spoljasnjeg izrazavanja uglavnom pokazatelj nesigurnih i problematicnih licnosti,
i sklonost ka destrukciji u obliku droge,alkohola,promiskuiteta ?

Poslednja izmena:
Normalno je da u razvoju deteta, u periodu adolescencije se oseti jaka potreba za osamostaljivanjem i trazenjem neke uloge koja samo detetu pripada i nezavisna je od svega sto je do tada dete "moralo" da bude. U tom periodu se desava i da cesto postoji netrpeljivost prema roditeljima koji predstavljaju autoritet zbog kog dete ne moze da se osamostali i nadje sebe... Cesto se bezi u neku drugu krajnost kojom dete nije uceno, jer odbacivanjem svega cemu ga je autoritet ucio ono stvara sebe. Tada se trazi i drustvo koje bi zamenilo porodicu i koje prihvata te druge krajnosti...
Radi se o prolaznom periodu, medjutim vazno je da se u tom dobu obrati paznja na drustvo koje dete okruzuje. Dete moze da se upusti u stvari koje i nisu tako prolazne...
U svakom slucaju to je normalan redosled dogadjaja u razvoju svakog coveka... Taj ekstremizam je samo detetova potreba da bude drugacije od mene kao roditelja. Verovatno se radi samo o mom poimanju ekstremizma, ali je u sustini samo razlicito od onoga sto ja smatram normalnim i primerenim.
Na kraju se sve te strasti smire i nastavlja se normalan zivot :)

pa taj emo stil mi je malo izvrnut (schräg)

sta da kazem, srecan ne bi bio i voleo bi da znam u kojim je godinama to dete, kad vidimda i 13 stogodischnjacima to dozvoljavaju onda ima itekako veze sa psihom i nezrelom neodgovornom osobom
ako neko to uradi kasnije sa punolestvom onda je to njegova stvar, ja mogu da apelujem i da pokusam da objasnim neke stvari

ja za te pirsinge i tetovaze nesto nisam tako da mozda i nisam bas najkompetentnijei
i dal je problematika licnosti ne znam al ponekad vidim da neki koji to rade bas imaju tu problematiku
ono neko razbojnistvo, hoces po svaku cenu da upadnes u oko da se odvajas od mase i da revoltujes

To su buntovnici ^^ Emo mi deluje Gay :aha: Nesto kao fensi, moderan i mracan stil oblacenja :aha:

Emo je nastalo od emotional.
Oni su u stvari tuzni,depresivni ljudi, u nekom pateticnom raspolozenju~~~
Tinejdzeri se zbog toga indetifikuju sa tim stilom.
Mada nije samo stil, vec nacin razmisljenja,kao i uvek.

Da, i za mene vuku malo u mracnu stranu. U svakom njihovom video-u neko krvari :lol:

Tema je jednostavna, jer sam sigurna da je svako o ovome vec razmisljao...

Tinejdzeri cesto imaju potrebu za extremnim nacinom oblacenja, farbanja kose, frizure..
zatim pirsinzi, previse bizuterije mozda itd.

Kako bi vi reagovali da vam dete dodje i kaze - hocu da ofarbam kosu u nebo-plavu,ili plamen narandzastu ?
Ili- zelim pirsing na obrvi ili na pupku ?
Da li bi dozvljavate svom zenskom detetu da ide u grad sa golim stomakom? (kao devojka na slici na pr.)

new-sexy-women-crop-top-pockets-short-sleeve.jpg

Jel smatrate da su ovakvi oblici spoljasnjeg izrazavanja uglavnom pokazatelj nesigurnih i problematicnih licnosti,
i sklonost ka destrukciji u obliku droge,alkohola,promiskuiteta ?
ono sto je dobro je u glavi,,;)

Postavljena slika.

Pa znete vec, mnogo srednjoskolki ide sa krtakim majicama, ceo stomak se vidi...
Interesuje me najvise misljenje roditelja, koji vec imaju svoju decu

Pa kada ce da nosi kratku majicu ako ne u srednjoj skoli? Nece valjda kad bude imala 30-40 godina.

A ti takvi sto ih spominjes, plava, zelena, crvena kosa, gomila pirsinga, pa mislim da i nisu bas tako cesti.
Nije sad da ih vidim na svakom cosku. Uglavnom je velika vecina, normalno obucena i normalno izgleda.

Emo je nastalo od emotional.
Oni su u stvari tuzni,depresivni ljudi, u nekom pateticnom raspolozenju~~~
Tinejdzeri se zbog toga indetifikuju sa tim stilom.
Mada nije samo stil, vec nacin razmisljenja,kao i uvek.

Da, i za mene vuku malo u mracnu stranu. U svakom njihovom video-u neko krvari :lol:

Bio sam i ja tuzan pa nisam pozeleo da pustam sebi krv vec da se razveselim.
Zele da budu deo neke grupe.

Postavljena slika.

Pa znete vec, mnogo srednjoskolki ide sa krtakim majicama, ceo stomak se vidi...
Interesuje me najvise misljenje roditelja, koji vec imaju svoju decu

Vidim sliku.

Pa kada ce da nosi kratku majicu ako ne u srednjoj skoli? Nece valjda kad bude imala 30-40 godina.

A ti takvi sto ih spominjes, plava, zelena, crvena kosa, gomila pirsinga, pa mislim da i nisu bas tako cesti.
Nije sad da ih vidim na svakom cosku. Uglavnom je velika vecina, normalno obucena i normalno izgleda.

Nikad. Za neke go stomak nije prikladan za ulicu.

Zivim preko puta gimnazije,pa ih vidjam na stanici stalno...
Ove nove generacije su mnogo slobodnije i opustenije od moje,pre 10 godina.

U Nemackoj imas gomilu mladih sa pirsinzima u usni, obrvi,na nosu kao brnjica :lol: itd...

Nikad. Za neke go stomak nije prikladan za ulicu.

Zivim preko puta gimnazije,pa ih vidjam na stanici stalno...
Ove nove generacije su mnogo slobodnije i opustenije od moje,pre 10 godina.

U Nemackoj imas gomilu mladih sa pirsinzima u usni, obrvi,na nosu kao brnjica :lol: itd...

Ovako nesto :lol:

BebopandRocksteady-1.jpg

Time devojke traze paznju na pogresan nacin.
Verovatno si i ti uradilo nesto kao srednjoskolka sto sada ne bi.

Zašto ne bi svi hodali zamotani, to je sve super... -.-

Oblačenje nema nikakve veze sa ličnosti čovjeka. Svako u tom dobu pokušava da se "pronađe".
Mene zanima zašto ljudi stalno imaju potrebu da trpaju sve u kategorije, kratke majice su povezane sa prostitucijom, metal muzika sa sektašima, drugačija boja kose sa "emo" stilom (čitaj lud), to je baš žalosno po meni.

Zašto ne bi svi hodali zamotani, to je sve super... -.-

Oblačenje nema nikakve veze sa ličnosti čovjeka. Svako u tom dobu pokušava da se "pronađe".
Mene zanima zašto ljudi stalno imaju potrebu da trpaju sve u kategorije, kratke majice su povezane sa prostitucijom, metal muzika sa sektašima, drugačija boja kose sa "emo" stilom (čitaj lud), to je baš žalosno po meni.

Zaboravila si narkomaniju i sve sve ostale poroke.

Moja djeca znaju da kod mene neke stvari ne prolaze, pa mi s pitanjima o bojenju kose, tetovaži ili pirsingu i ne dolaze.
Stil odjevanja je njihov izbor i do sada nisam morala reagirati...a reagirala bih sigurno kad bi prešli granice dobrog ukusa. Jer granice se ipak moraju znati.

Zaboravila si narkomaniju i sve sve ostale poroke.

Pa da. Ako nosiš usko onda si fenser, ako nosiš široko nisi normalan, ako nosiš crno razmišljaš o samoubistvu i tako dalje.
Ne daj Bože pa da ko ja obučeš rozu haljinu i pitaju te za omiljeni bend i pomeneš neki metal ili rok bend pa te onako blijedo pogledaju u fazonu "al' si licemjer, slušaš metal a ne nosiš crno, sram da te bude".

Meni je svašta kao mlađoj padalo na pamet, od pirsinga do ne znam ni ja čega, moji mi nisu dali, i zahvaljujem im se do neba zbog toga, i tako ću isto postupati sa svojom djecom.

Poslednja izmena:

Back