Spisak jedinica Austrijske Imperije oko Napoleonskih ratova

Battlecat

Iskusan
Poruka
6.977
Spisak jedinica koje su ucestvovale u Napoleonskim ratovima na strani Austrijske Imperije. Interesantno je da pise da su Hungarian regimente bile brojno vece od ostalih. Dosta je detaljno i ispod postoji dopunjeno tako da moze dosta zanimljivog da se pronadje. Imena komandanata i oficira su takodje interesantna i dosta bi korisitlo bilo kome koga to zanima ili mu treba u koje god svrhe.

Ustvari ovo sve je inspirisano online regimentama i zajednicama/communities koje su prilicno velike i igraju Napoleonic wars simulaciju online. Posto se svi manje vise trude da budu istorijski tacni i autenticni od imena do taktike. Tako se uz to razvila informativna podrska koja je verovatno postala i bolja nego neke liste i istrazivanja sto su pravili ljudi kojima je to posao :D Jer je ovde sve ultimativno skupljeno i obradjeno :D

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=399424

Interesantno je isto iz tog vremena da se razlikuju riffle/puska i musketa sa bajonetom na vrhu. Tako da se jedinice sa musketama dele na linijsku pesadiju a puskama koje su preciznije na Jäger bataljone i regimente. :D

Poslednja izmena:
Ima li neka potezna strategija na tu temu?

Pa ne znam ovo i slicna istrazivanja i informacije su inspirisana Napoleonic wars simulacijom gde cine linijsku pesadiju svako posebno i bore se taktikama tog vremena i slicno. Kao akciona simulacije. A poenta teme je spisak, kome treba ili ga zanima , diskusija ko sta hoce da prica o tome i uopste period .... Mozda nekome treba za skolu, posao otkud znam :D

Interesantno je isto iz tog vremena da se razlikuju riffle/puska i musketa sa bajonetom na vrhu. Tako da se jedinice sa musketama dele na linijsku pesadiju a puskama koje su preciznije na Jäger bataljone i regimente. :D

Na ostrvu Pitcairne, to je ono koje su naselili pobunjenici sa "Bauntija", dan-danas se puška naziva musketom, jer to je reč koja se za takvo oružje koristila u to vreme. Naravno, zbog toga što je to engleski koji je ostao zamrznut.

Na ostrvu Pitcairne, to je ono koje su naselili pobunjenici sa "Bauntija", dan-danas se puška naziva musketom, jer to je reč koja se za takvo oružje koristila u to vreme. Naravno, zbog toga što je to engleski koji je ostao zamrznut.

Da, da a to su ustvari kao koplja-muskete koja su bila za blizi domet i sluzila i za blisku borbu... Puske /riffles su nosili Jegeri koji su bili nesto izmedju moderne pesadije i snajperista danas :D

pa jer su oni i austrijanci bili saveznici....mada ja vidim ovde ponjvise nemackih-austrijskih batajona...iz ceske,bavarsk i austrije...zapravo teritorije AU..koja je ubrzo potom i ozvanicena

a sad kad sam ti odgovorio,pomozi meni neukom da downloadujem tu igricu...nemogu da se snadjem

Vazi :D

Mislio sam, na brojnost ljudi u okviru same regimente. Znaci Madjarske su bile sa vise ljudi nego ostali. Tipa totalno nasumice sad ... Ako je standard a Nemacki bio 1000 ljudi Madjarski bi bio 4000 :D Cisto primer. to sam mislio.

Mada ne znam koliko su bili saveznici bas. Mislim da su oni deo Austrijske Imperije i da su potcinjeni. Ne mogu nikad da budu u ravni ni tad, a cak ni danas kad su republike :D

ako me secanje dobro sluzi , austrijanci su se pokazali slab protivnik tokom napoleonovog osvajanja .... tek pred kraj njegove vladavine su uspeli da pruze nekakvu borbu .

Od vremena posle Marije Terezije Austrijanci su jedino dobili rat protiv Danaca u savezu sa Prusima, a i tad su oni bili podređeni saveznik. Jasno je kolike su bile šanse Danaca u tom ratu...
Već u prusko-austrijskom ratu, godinu dana kasnije, samo je Bizmarkova želja da ih učini saveznicima sprečila ulazak Prusa u Beč. Istovremeno su izgubili i posede i značaj u Italiji.
Pošto su ga svuda izduvali po Evropi, ostao im je jedino Balkan, odnosno Srbi, da se iživljavaju...

Od vremena posle Marije Terezije Austrijanci su jedino dobili rat protiv Danaca u savezu sa Prusima, a i tad su oni bili podređeni saveznik. Jasno je kolike su bile šanse Danaca u tom ratu...
Već u prusko-austrijskom ratu, godinu dana kasnije, samo je Bizmarkova želja da ih učini saveznicima sprečila ulazak Prusa u Beč. Istovremeno su izgubili i posede i značaj u Italiji.
Pošto su ga svuda izduvali po Evropi, ostao im je jedino Balkan, odnosno Srbi, da se iživljavaju...

Pa pazi, ono su sve bile ratne masine u to vreme, pa cak su i danas :D Ja mislim da su oni iz svega toga izvukli bolju pouku u vodjenju politike, sto se kasnije i pokazalo....

Valjda je njemu uspeh ujedinjenje sa svabama ? :think:

Ne, uspeh je kad je jedna zajednica uspesna i napravi sebi uspesno dobar prostor za zivljenje. Kasnije kroz prilike zna i da se izvuce i nametne i izmulja da bi ostala uspesna :D Savezi su tu manje-vise prirodna stvar vodjena nekom opstom logikom. Zato je neki u zezanju zovu "stara ku*va" :D LOL Jer uvek uspeli da se izvuku iz svega i nastave razvoj :D

Samo ne vidim sta bi neko iz Srbije imao posteno da im zameri . Jer u svemu su tad napredniji i bolji objektivno dok je Srbija i Balkan uopste bili turska kolonija i kasnije u post kolonistickoj drzavi vecina ljudi su bili vise nalik divljim hordama ... Posledice evo i do danas...

Ne, uspeh je kad je jedna zajednica uspesna i napravi sebi uspesno dobar prostor za zivljenje. Kasnije kroz prilike zna i da se izvuce i nametne i izmulja da bi ostala uspesna :D Savezi su tu manje-vise prirodna stvar vodjena nekom opstom logikom. Zato je neki u zezanju zovu "stara ku*va" :D LOL Jer uvek uspeli da se izvuku iz svega i nastave razvoj :D

Samo ne vidim sta bi neko iz Srbije imao posteno da im zameri . Jer u svemu su tad napredniji i bolji objektivno dok je Srbija i Balkan uopste bili turska kolonija i kasnije u post kolonistickoj drzavi vecina ljudi su bili vise nalik divljim hordama ... Posledice evo i do danas...

Austrougarska je bila jedna u odnosu na Francusku, Veliku Britaniju i Prusku jako zaustala zemlja. I to sami Austijanci kazu. Pala je od svetske moci na jednu srednu silu koja bez Nemaca i ne moze nista da uradi. Jako konservativno drustvo za par industriskih centara u austriskom delu a Madjarska je ostala agrarna.

Inace vise lici tvoj opis misljenju kako Canac vidi to vreme nego cinjenicima.

Back