- Poruka
- 5.472
Pomoću njega razgovaraš sa mrtvima.
Recite mišljenja,ili postavite neki video koji je jako interesantan.
Recite mišljenja,ili postavite neki video koji je jako interesantan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma jok ... vestacka inteligencija ... snimas glas coveka, svi mi imamo neki algoitam, pa tako i u razgovoru ... sve se to obradi u programcicu i kao "razgovaras s mrtvima" glupost za bogacenje ...
Misao je energija.Naisao sam negde ranije na lika iz uvodnog video klipa i odgledao par njegovih seansi.
Predvidjao je pred pocetak korone mnogo umrlih, nesto kao tornado dusa ka onome svetu, slikovito receno, kad ih je u svetu bilo tek 100-njak...
Naravno uvek se postavlja pitanje ko veruje u to a ko ne, da li je prevara itd.
Sve je moguce izvesti, pa i tu vrstu editovanja zvuka da izgleda kao onostrana komunikacija...
Opet, ostaje mogucnost da se radi o zivoj transmisiji, posto je to vec radjeno ranije,
a ovo bi trebalo da budu primeri savremene tehnologije, dodatno usavrsene u tu svrhu.
U pitanju je tzv. EVP - "electronic voice phenomena", za sta parapsiholozi tvrde da predstavlja proboj,
tj.uticaj duhovnog entiteta na standardni elektro-magnetni impuls kojim oni na neki nacin iz svoje ravni uspevaju da manipulisu delikatno u fizickoj ravni.
Teorijski, moglo bi se uzeti u obzir da je to moguce, jer i kvantna fizika pored poznatih, spekulise o silama njoj jos uvek nepoznatim..jedino je u pitanju
da li je u praksi tako nesto uzvodljivo, pogotovu na ovakav nacin. Postoje istrazivanja koja potvrdjuju te fenomene, koriste se amplificirani uredjaji sposobni
i da zabeleze taj zvuk, a navodno bi pod posebnim uslovima bila dovoljna i najobicnija tehnologija belezenja zvuka...Postoje cak i filmovi o tome, White Noise1&2.
Ovde vidimo da nekolicina volontera ili entuzijasta ide korak dalje, zamenjuje stroge naucne uslove u dobroj meri spiritualistickim, ali ne odbacuju nauku,vec nalaze i sa njom kompromis da usavrse prijemnicku aparaturu, cak i uz pomoc kristala ili njima slicnih minerala, koji su navodno katalizatori suptilnijih energija.
Daju primere i zabeleske zvukova, za koje bi realno bio potreban nekakav jezicki strucnjak ili lingvista da ih rastumaci, jer znaju biti poprilicno mutni, te tako imati sasvim proizvoljna ili zeljena znacenja.I to, opet, ona koje se mogu izrezirati...
Ipak, gledajuci neke, u par primera ogledaju se koincidencije koje ipak idu u prilog zivoj i svesnoj, smislenoj komunikaciji - u onoj meri u kojoj zaumnost ovakvog poduhvata to uopste moze da dozvoljava. Znam pojedince prosirenih kognitivnih i perceptivnih moci i sposobnosti, imao sam prilike da se uverim u to, pa mi nije tesko da zamislim istu vrstu dobrovoljaca i za ovakvu vrstu eksperimenata, s tim sto naravno ostaje pitanje o upitnosti njihovih rezultata kao i standardno - da li varaju za klikove na YT...
Ali..sve je danas moguce,pa i ovo.
![]()
Dobro.I?Misao je energija.
Da proširim rečenicu? OkDobro.I?
"Ne secam se, nisam do kraja video,itd..." To su sve dobro znane stare boljke, da ne kazem prelazne.Da proširim rečenicu? Ok
Nisam stručnjak kao ti u proširenim tezama priznajem,ali bilo bi zaista deprimirajuće i besmisleno da nam sklop razmišljanja se zaustavla kad i telo,ljudska misao je mnogo finija energija i kao da je van ovog sveta. Ne mogu da se setim tačno evo gledam po netu da bih se setio,i ne mogu da nadjem,ali znam da je bio neki eksperiment gde naučnici posmatrali atom čini mi se i on se kretao u odredjenom smeru dok su ga posmatrali,ali kada su prestali da usmeruju pažnju na njega,sklonili se,atom se kretao pravolinijski ili stojao,ne secam se,nisam to skoro pročitao,možda si i ti čuo,ne znam. Energy flows where attention goes,naša pažnja je pokretač,i bez nje nema kretanja (msm ne mora da znači nas,nečija pažnja mora da postoji).
Znači znaš o čemu pričam,čim si me ispravio..foton"Ne secam se, nisam do kraja video,itd..." To su sve dobro znane stare boljke, da ne kazem prelazne.Znam sta pokusavas da dokazes, ali stanoviste ti je pogresno. Zitko i razredjeno, kao zivi pesak, to je ta danasnja sirokopojasna platforma i za kojesta i za svasta.
Nema filtera = nema pravog saznanja. Inauguracija spoznajnoga haosa. Ali, pre no sto mi kazes suprotno, potvrdi gde sam tacno u postu osporio mogucnost ovoga sto si u ovoj temi postavio?
Rec je samo u pausalnim odrednicama i parolama...Budala moze reci "misao je energija", i stati na tome, time ne dokazavsi apsolutno nista posebno.Aman.
Postoji mnogo nju-ejdz gluposti koje se vode tako necim izrecenim, a to samo po sebi ne znaci nista dovoljno da bi to bilo - verodostojno.
U tome je sva problematika i sva dubina ove fenomenologije.Iskreno se nadam da te godine boravka na ovom pdf nisu zaobisle u shvatanju jedne tako proste i jednostavne stvari koja se, ono, u 1 sekundi moze razluciti.
Evo ti jedna isto kratka, ali verodostojnija, i neuporedivo starija misao: U zdravom telu zdrav duh.
I vice versa...dodajmo tome slobodno.I jos jedno samo: nije atom, vec foton. Dualna priroda svetlosti, secas se iz srednje skole ako nista: energetska i materijalna, talasna i korpulativna.
Zar postovi o neverovatnom nisu dovoljno neverovatne? Ili se očekuje dokaz na T.Z?BDW, lazes da nisi strucnjak za prosirene recenice...Umete i ti i onaj #petak da se razduvate u daljinu, umesto da sazmete misli u sustinu. Razduljite ga, brate mili, s vazdusnim dzepovima sve iznutra, naduvate post kao balon, a ono svajcarski sir. Treba da ufitiljite misao do blistavog savrsenstva>
Kako ne shvatas da je upravo na ovom pdf ocajna potraznja za takvim lapidarnoscu?
Kao da vam je cilj da s ljudima prvo podelite licne bajnovite pre-ali-PRE-subjektivne impresije umesto SAME zacudne fenomenologije, interesantne dovoljno same po sebi.
Zna se kako ide po redu...haj malo suvisla ovamo. NIje tesko.
Onda otom-potom..
Znači znaš o čemu pričam,čim si me ispravio..foton
Ma znam ja da ne mogu da dokažem ništa ovde,ali misli mi lete u pravcu "ima više od ovog",i tešim se što nema dokaza da nema ničeg više od ovog![]()
Pa normalno da znam!Zar postovi o neverovatnom nisu dovoljno neverovatne? Ili se očekuje dokaz na T.Z?
Imamo i jehovine ovde...imamo sve.![]()
Evo, vidis, Cedo, o ovome ti pricam. Ponekad je nemoguce razgovarati ni sa zivima.Nemoguce je razgovarati sa mrtvima.
Dakle laz.
Ovaj prvi deo gore što si odvojio..nekad emocije uzmu maha..šta ćeš..ljudska stvar,hoće čovek da bude pravu pa manevriše ka svom potokuPa normalno da znam!Zar mislis da ovde po pravilu dolaze samo pobegulje od logike i nauke?!
Upravo suprotno: mi priznajemo da ne mozemo znati sve. I mnoogo toga i jeste misterija, a mnogo toga - i ne.
Ali drugi, pak, dodju da isporuce bitna obavestenja o tome da ni misterija vise nije misterija, "rekli im vanzemaljci", Jehova i slicno.
Pri tom udare po kategoricnosti svojstvenoj pre pijancima nego razumnim ljudima. I sta reci onda na to?
Ali evo, jos nekih informacija, da se ne odaljavamo od teme....Bez vazdusnih jastuka, ako eliminises ovu recenicu.
Duhovni entiteti, duse preminulih, duhovi, kako god ih zovu, navodno su sposobni i za kondukciju kineticke energije. Poltergajsti, lupamo prozore, bacamo sudove sa polica i stolova itd.E, sad, naucnici, pricamo o naucnicima, parapsiholozima, koji su izucavali taj fenomen, ustanovili su da izvor te energije nije spoljasnji, kakav je kod svih fizickih stvari i bica, vec - unutrasnji. Sta to znaci? Kad kucnes o sto, ti spolja prenosis kineticku energiju na sto, sto se manifestuje kao zvuk kucanja, jel tako? Kada se, medjutim, ispituje neobjasnjivo kucanje, pod navodnicima izazvano spiritualnom, onostranom energijom nepoznatog porekla, otkriveno je da izvor te energije dolazi ne spolja, preko neke nevidljive ruke, vec iznutra. Otprilike - kao da neko iz same materije stola (drveta,metala,keramike,bilo cega) na tacno odredjenoj tacki ka spolja manifestuje kineticku energiju, sto se manifestuje zvucno kao kucanje, ali slicno poznatom kucanju, jer je tesko prepoznati u samome zvuku tu bitnu razliku u samom izvoru energije. Eto nesto interesantno za razmisljati.
Smorim se generalno i ja ovde.. Ova tema bi valjda bila neki "refresh" na regularne teme,mislim. Ali neće niko da je vodi,evo znam unapred. Ne traži se ovde da se dokaže nešto pod definitivno,ali da se ubaci nešto vrlo verovatno. Misterija.Pa recimo to su tako ti neki detalji, te neke pikanterije koje ovde kod ekipice ja ne mogu naci, ne mogu procitati, a negde sam recimo nasao ili procitao.
Umesto toga procitacu gomilu mozgobrisavsih spekulacija bez veze ama bukvalno ni sa cime....sem sa samim subjektom. Sta je to, koji su to `issues`... ispada to veca misterija nego ono o cem poneseno, ali nemusto i sustinski besadrzajno razglabaju godinama....a mozda i danima!
![]()
Ja i jesam da se ovom pdf vrati bas ta stari format misterije, jer zgubidani i ordinarne ljudske neznalice nacisto ga upropastise. Ako od takvih zavisi poseta njemu, izduvali smo kao drustvo def...Smorim se generalno i ja ovde.. Ova tema bi valjda bila neki "refresh" na regularne teme,mislim. Ali neće niko da je vodi,evo znam unapred. Ne traži se ovde da se dokaže nešto pod definitivno,ali da se ubaci nešto vrlo verovatno. Misterija.
Kako vam ne padne na pamet da su jednostavno angazovali nekoga da odgovara putem Wi-Fi veze?Ma jok ... vestacka inteligencija ... snimas glas coveka, svi mi imamo neki algoitam, pa tako i u razgovoru ... sve se to obradi u programcicu i kao "razgovaras s mrtvima" glupost za bogacenje ...
Deluje previse providno i stereotipno, da li je moguce da nasedate na ovo...Smorim se generalno i ja ovde.. Ova tema bi valjda bila neki "refresh" na regularne teme,mislim. Ali neće niko da je vodi,evo znam unapred. Ne traži se ovde da se dokaže nešto pod definitivno,ali da se ubaci nešto vrlo verovatno. Misterija.
Najcesci uzrok poltergejsta jesu tinejdzeri uzrasta oko 19 godina. Tako da i misaone forme generisane od strane ljudi mogu to isto da rade nakon sto se odvoje od njih, znaci nije bitno jesu li zivi ili mrtvi.Duhovni entiteti, duse preminulih, duhovi, kako god ih zovu, navodno su sposobni i za kondukciju kineticke energije. Poltergajsti, lupamo prozore, bacamo sudove sa polica i stolova itd.... neobjasnjivo kucanje, pod navodnicima izazvano spiritualnom, onostranom energijom nepoznatog porekla,